Even wat afwezig geweest..

Even wat afwezig geweest..


Maar even een update van mijn kant hier op Yoors. Ik was even wat minder actief afgelopen week. Ten eerste omdat ik dus ben gestart met het delen van mijn persoonlijke verhaal rondom kids en fouten BJZ op Steemit, en daar ben opgemerkt door mensen die zich hiervoor inzetten (wereldwijd). Ik heb me ook voorgenomen om dit om de 2 a maximaal 3 dagen voort te zetten het schrijven hierover. Iets met ijzer smeden wanneer het heet is.. Het doet me goed de reacties te lezen en de waarderingen te krijgen hiervoor, dan is het nog ergens goed voor geweest..

Verder was het even lekker onrustig en behoorlijk stressvol doordat we totaal niet aan hadden zien komen dat de werkgever van mijn vriend er wederom een potje van gemaakt had. We hebben al ons geld wat ik op heb kunnen sparen gestoken in de borg aanbetalen voor het huis, en waar ik de afgelopen periode best een aardig spaarpotje in huis had liggen, heb ik dat volledig op moeten maken voor boodschappen. Normaal gezien had uiterlijk maandag het beloofde geld (regeling huur en borg) op de rekening moeten staan, echter bleek dit niet het geval. Waardoor ik meteen best in de stress schoot, aangezien het geld echt bijna op was intussen. 

Dus meteen op heel zuinig boodschappen gaan doen, en zo goedkoop mogelijk gegeten die dagen. Een vriend die goed over de emmer is gegaan op het werk, hoe het in hemelsnaam kan dat er werkelijk geen enkele keer gedaan word wat men belooft. En hoe het kan dat ze maandag een week terug bevestigen het is goedgekeurd en het uiterlijk een week later erop moet staan, terwijl het blijkbaar toch ergens blijft steken. Ik begrijp het ook niet en ben blij dat als we zometeen echt in ons huisje zitten, en daarna een adreskaart hebben we hun hulp niet meer hoeven inschakelen, want zucht. Het is bijna nog stressvoller dan gewoon niks kunnen regelen.

Gelukkig is de woning niet aan onze neus voorbij gegaan omdat we dus zelf de borg hadden gespaard, maar omdat het een lege woning betrof en we de meubels van de oude bewoners voor een mooie prijs konden overnemen (ook in nieuwstaat en onze smaak) hadden we helaas alsnog hun voorschot regeling nodig. Als we een gemeubileerd appartement hadden gevonden was dat niet het geval, maar deze is wel meteen echt naar smaak. We hadden afgesproken dat we dit uiterlijk 21 januari zouden afrekenen met haar, zodat zij anders nog ruimte had om te regelen dat die meubels weg gehaald konden worden. Even leek het dus echt niet te gaan lukken, en zag ik ons al met een sleutel van een leeg appartement staan volgend weekend. 

Gelukkig stond het er gisteren ochtend totaal onverwacht ineens wel op (woensdag om 16u zei men nog: het word pas morgen verwerkt dus heel apart dat het er ineens op stond gister ochtend). Nu hoef ik enkel nog even te gaan orienteren wat voor items we echt meteen nodig hebben, zoals wat servies en bestek de komende week.. Ik zal eerlijk gezegd blij zijn als het zo ver is, want intussen heb ik echt ontzettende rugpijn van het slapen op de slaapbank. Prima bank an sich, maar omdat het bed een verenmatras betreft, slapen we er met 3 op. Vriend kan er niet eens op slapen dat matras.. De bank is dus nu echt een doorn in mijn oog intussen omdat ik hem nu als slaapplek zie vooral.. 

Ach ja, nog even doorbijten, alles lijkt toch alsnog weer goed te komen, maar het was wel even spannend hoor. Gelukkig is het al bijna weekend en kunnen we nu dit weekend indien we zin hebben in elk geval wel op pad om spulletjes voor het nieuwe huis te kopen.. 

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (21 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Misschien is mindfulness iets voor jou.
Ik geef trainingen en zou graag met je starten.
yoo.rs/9bf9de5c706e6b56b4f63e6aca11610a/blog/mindfulness-by-dvdv-1518545282.html?Ysid=94071
| 19:21 |
Thanks voor je aanbod, maar gelukkig weet ik intussen wel door vallen en opstaan hoe ik alles weer positief moet draaien. Heb een doel voor ogen en dat gaat me lukken. Ben ik nu heel hard voor aan het werken. Bovendien woon ik in Budapes :-) eindje weg :-) succes met je trainingen, kijk ernaar uit daarover te lezen hier..
| 19:31 |
Budapest met t dus.. zie net dat de t er niet staat
| 19:32 |
Ik begreep je bericht! Leuk dat je er naar uitkijkt om te lezen.
Altijd welkom op mijn blog!
| 19:35 |
Ga het in de gaten houden :-)
| 19:35 |
Het zit weer niet mee dus, er zou ook eens iets vanzelf goed gaan! ik ken dat wel; alles wat mis kan gaan gaat ook mis.
Goed dat vriend zich niet op de kop laat zitten en dat het financieel weer wat geregeld is. Een fatsoenlijk bed om op te slapen, dat zou al een stuk schelen ook!
| 02:48 |
Het is soms zo hard vechten hè? Maar je geeft niet op uiteindelijk komt dat wat je wil!
| 22:52 |
Ja klopt, hebben echt voor veel hetere vuren gestaan ;)
| 23:55 |
wat een gedoe toch steeds. Hopen op rustiger tijden u voor jullie.xxx
| 22:51 |
Ja tot op heden lukt dat wel :-) nog wel wat dingen te regelen en wat ergernis rondom bedrijf overigens maar we lossen het wederom wel op. Vriend kijkt intussen naar andere banen ook, als er wat beters komt, is de keus met dit gezeik steeds snel gemaakt. Skills genoeg en het lijkt er op dat er hele teams mee gaan kappen uit andere landen hier werkend op deze afdeling..
| 13:52 |
Nou.... ook nog even een woordje van mij... we wonen. En ik hou van de keuken, en de meiden! Het bedrijf gaat nergens over, ze hebben mazzel dat ik het werk leuk vind. Ben er gelukkig goed in. Maar de regelingen....man man man wat een ellende
| 20:27 |
and we love you too :-)
| 20:35 |
Hoe is het nu met je galblaas? Jouw geliefde dames hebben er niets aan als je straks met complicaties in het ziekenhuis ligt, dus zsm naar de dokter!
| 17:40 |
Gelukkig is alles goed gekomen! Nog eventjes doorbijten en dan je eindelijk genieten
| 09:51 |
Jeetje, dat lijkt me inderdaad even stressen ! Hopelijk komt alles snel weer op zijn pootjes terecht xx
| 23:38 |
Hopelijk komt er nu rust voor jullie en hoef je niet elke week de eindjes te zoeken, laat staan aan elkaar te knopen.
| 21:46 |
Haha nou idd aftellen.. laatste zondag hier slapen ;)
| 22:20 |
Gelukkig dat alles toch nog goed lijkt te komen!
| 15:41 |
amai ik begrijp waar de stress vandaan komt... Niet opgeven! Het komt wel goed!
| 22:46 |
I know, it always does.. we zijn bijna rond met regelen :)
| 23:03 |
En al lekker op pad geweest? Die bank zie (en voel) ik zo voor me. Ben wel benieuwd naar de naam van dat bedrijf inmiddels
| 19:11 |
Nee vriend is hartstikke ziek.. ik ben bang dat het zijn galblaas is.. heb ik zelf ook ooit gehad en besef me pas net dat het meer lijkt op galstenen dan maagzuur. Hij wil nog niet naar dokter, maar heb met hem te doen.. er komt een dag dat die naam valt haha
| 19:12 |
Oh verdorie.. is dat nou wel verstandig niet naar de dokter te gaan. Waarop wil hij wachten?
| 19:13 |
Nee maar hij denkt het houd vast een keer op.. toen ik ze ooit had was het 6 a 7 uur zon aanval dit duurt al langer.. Hij heeft hekel aan zkh en doktoren als in het erheen moeten en maar hopen dat ze je begrijpen. Maar als t moet stuur ik hem morgen wel ..
| 19:21 |
Ik heb ook een hekel aan ziekenhuizen en artsen, maar dit is niet niks!
| 08:18 |
Het was even later gelukkig opgehouden maar hij moet wel naar een dokter voor echo van mij .. kwestie van tijd voor de volgende aanval.. zelf ook gehad en galblaas verwijderen was enige dat hielp..
| 14:38 |
Blij dat het (even) over is
| 14:41 |
Ps de bank.. tell me please :-)
| 19:21 |
Banken met (spring)veren er in zijn niet om op te zitten of slapen en dat geldt ook voor die nare klapbedden!
| 08:20 |
nee het matras wat boven ligt als bed dus is springveer.. de bank ligt echt veeeeel beter :-) maar ben toch wel blij als we over een week gewoon op bed kunnen slapen en dan even zien of dat goed genoeg is qua matras..
| 14:37 |
Ach zo, verkeerd begrepen. Nou jullie kunnen nu aftellen!
| 14:42 |
Niet fijn dat de werkgever zich niet aan de gemaakte afspraak hield, maar gelukkig is het nog goed gekomen en maar goed dat je zo gespaart had. Ook super dat je verhaal zo goed bekend wordt, dus een mooi iets om zeker mee door te gaan. Ik wens je veel succes dit weekend met shoppen voor leuke en nodige spulletjes voor in jullie nieuwe huisje. Nog 8 daagjes en dan is het zover en ik hoop dat je dan ontzettend lekker kunt slapen en zonder pijn in je rug. Liefs xxx
| 08:17 |
Ja ik hoop het.. dit laatste volle weekend valt even in de soep.vriend hangt aan 1 stuk boven wc.. ik denk zijn galblaas.. met hem te doen..
| 19:13 |
Ach gossie............. heel veel beterschap voor hem!
| 19:29 |
zal t zeggen intussen al 2x gehad dat hij dacht finally het is gestopt.. en toch weer 5 min later boven wc hing.. het is nu al 5 min rustig.. dus hopelijk trekt het weg nu .. echt sneu
| 19:59 |
Ja en zeker als je hulpeloos moet toekijken, wat er fout in zijn lichaam zit, moet er toch uit helaas..........
| 20:03 |
Ja ik heb zelf ook geen galblaas meer en naarmate het langer duurde dacht ik wacht eens even.. maar even zsm een echo laten maken hopelijk blijft het bij deze lange aanval
| 20:05 |
Ja, zou ik zeker even laten doen maandag of zo. Anders morgen via spoed? Of is dat bij jullie anders?
| 20:07 |
Als het zoals ik denk galsteenkolieken waren is er nu geen spoed na de aanval. Kneep hem wel even duurde me te lang hij had zoveel pijn.. Maar er moet van de week wel even op zijn minst een afspraak worden gemaakt voor echo om te kijken of ik het goed heb. Was echt heel sneu om te zien, weet hoeveel pijn dat doet. hoe is het met jouw pijn?
| 22:15 |
Zeker even doen inderdaad! Mijn pijn is weer terug, ben 24 uur pijnvrij geweest, maar was ik op voorbereid. Bij een proefblokkade is het vaak een paar uur tot een paar dagen. Het is nu éénmaal zo. Ik hoop wel dat de blijvende blokkade a.s. donderdag ook echt blijvend zal zijn, geen operatie meer................... ik blijf positief, ik doe mijn best ;)
| 22:18 |
Ja het is niet voor niks een proefblokkade toch.. ik hoop met je mee :)
| 23:03 |
Thanks xxx
| 09:58 |
Lastig dat werkgever financiële afspraken niet nakomt. Hopelijk gaat het verbeteren.
| 20:10 |
Ja nou hoop het voor de nieuwe mensen wel, wij zijn als t goed is klaar met regelen binnenkort ;)
| 19:14 |
Nou, gelukkig maar!
| 19:49 |
Ooit komt alles wel op zijn plooitjes terecht. Beetje bij beetje komt het wel in orde. Hoop dat de problemen met JWZ(jongerenwelzijn haha), BJZ wat beterschap zal leveren na zovele klachten.
| 19:45 |
Ik heb hoge eisen voor mijn BJZ verhaal.. en ga het andersom spelen via europeesch recht die mogen dan nl op vingers gaan tikken.. dus nog genoeg werk
| 19:15 |
Er loopt altijd wel weer iets anders dan gepland, ik kan me jullie frustratie wel voorstellen. Gelukkig is e.e.a. toch weer geregeld, scheelt een hoop zorgen lijkt mij!
| 19:24 |
Ach ja het went ofzo lol, we zijn bijna klaar met het geregel dus ..
| 19:58 |
Wat een stress alweer. Goddank dat het nog goed is gekomen. Koop eerst een goed bed met een orthopedische matras, voordat je straks krom loopt van de rugpijn.
| 19:00 |
Ja eerst even zien hoe het bed is.. overnemen incl bed was betere deal dan losse items :) misschien alleen matras nodig ;)
| 19:02 |
Het was mij inderdaad opgevallen dat je niets nieuws geplaatst had. Moet kunnen toch? :) Succes met shoppen en fijn weekend!
| 17:00 |
Fijn dat je zoveel positieve reactie gehad hebt, schrijven lucht niet alleen op. Irritant zeg de baas van je vriend. Adem in adem uit...
| 16:00 |
Een bewogen periode maakt het ook weer dat je vooruit gaat. Knap hoe je alles regelt! Veel woon plezier in je nieuwe woning.
| 14:59 |
thanks dat zal vast goedkomen :-) nog een weekje geduld :)
| 15:02 |
Don't stress, relax.... Uiteindelijk komt het goed!
| 13:38 |
yes, almost there :-) the end is near haha.. maar dan in a good way :) eerst maar eens lekker weekend vieren
| 14:35 |
Ja, zo heb je voor een jaar aan stress inmiddels wel gehad... Wat een amateurs...
Het zal wel een opluchting zijn als je echt in je nieuwe woning zit.
| 12:51 |
haha echt he.. meeste multinationals hebben wel een hr afdeling ter plaatse.. hier komt ie binnenkort pas.. suckers... voor alle medewerkers tot die tijd is het mosterd na de maaltijd
| 13:22 |
Ik miste je al.
Goed nieuws dat je problemen ivm de kinderen gezien is. Hopelijk komt dat ook eens volledig in orde.
Die baas van vriend heeft zelf ook nog heel wat te leren precies.
| 12:47 |
Nou het is een super grote multinational en gelukkig komt er binnenkort eindelijk een hr afdeling in dit land.. hadden ze mi mee moeten starten, maar goed ..
| 13:20 |
Het is bijna zoiets op dat werk daar als "dweilen met de kraan open". Met wat er elke keer fout gaat ... het lijkt wel of ze het nooit leren daar. Gelukkig heb je het toch kunnen regelen allemaal en is het weekend weer tijd voor leuke dingen. Maar ik kan me voorstellen dat je het echt helemaal zat bent dat het toch elke keer weer mis gaat. Sterkte met de laatste loodjes.
| 11:25 |
ja ze hadden EERST hr afdeling moeten neerzetten ipv nu pas zoals eraan komt . suckers.. maar goed nog heel even en wij hebben alles rond.. mosterd na maaltijd voor alle medewerkers tot die afdeling er is natuurlijk . ben blij dat wij er bijna zijn met regelen in elk geval, want ben er wel klaar mee onderhand dat gezeur.. nog paar stappen (immigratiedienst en adreskaart en zorgverzekering mij) dan zijn we er.. kan ik weer ademen lol en dan hoop ik hun noooooit meer nodig te hebben voor hulp :-) want de salarissen gaan tot op heden wel.goed gelukkig
| 13:25 |
Gelukkig dat het laatste dan wel goed gaat ... dat is toch het belangrijkste. Zodra alles geregeld is heb je eindelijk rust in dat opzicht en kun je ook echt verder. Ik ga hier eens beginnen aan de voorbereidingen voor mijn eten vandaag ... hopen dat de huurbaas straks komt om het dak te repareren want dat is gisteren met de storm die over onze hoofden raasde beschadigd, een dakpan er uit en diverse liggen los. Maar voor ik dat allemaal ga doen ... moet ik eerst even met mijn woeffers er uit.
| 13:30 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden