Het normale leven is begonnen ..

Het normale leven is begonnen ..


Vanaf vandaag zal het wennen zijn dat ik er alleen voor sta met de kleine dame. Vriend is begonnen met zijn nieuwe baan. En hoewel niet alles meteen zoals normaal gaat zijn (gezien de regelzaken die nog eerst moeten gebeuren) is het toch een aparte gewaarwording voor mij. Lees hieronder hoe ons emigratie avontuur verliep in deze overzicht blog kun je alle blogs terugvinden namelijk:

Vriend is geen ochtendmens, ik wel dus voor hem is het wennen, dat wisten we haha. Echter, toen ik wakker werd door onze host die de honden uit ging laten, hoorde ik vriend ook al wakker. En dat terwijl hij nog zeker een half uur tot uur had kunnen blijven liggen, mooi zo! Ik vind het net zo spannend als hijzelf, hoewel het voor hem ook gewoon heel vet is eindelijk weer wat met zijn kwaliteiten te kunnen doen en dingen bij te gaan leren, en voor mij net een tikkie anders deze situatie. 

Ze vertrokken ruim 20 minuten voor tijd dus beginnen vroeg vandaag geloof ik, of het was om tijd in te bouwen ivm de lange wandeling, dat hoor ik straks wel.  Vrijwel meteen nadat ze weg waren hoorde ik de hond iets uitvreten. Onze host heeft namelijk zelf een prachtige hond een bakbeest van 30 kg en een klein lief hondje van zijn moeder dat hier verblijft. Gisteren had zij besloten toen wij allen weg waren om de vuilniszak inclusief luiers van onze dame half op te eten. Jak! Dus toen ik net meteen een hoop herrie hoorde vreesde ik even het ergste. Gelukkig besloot mijn lief kind nog even te gaan slapen zodat mama lekker een bak koffie kan pakken en op kan starten, en trof ik in de keuken een hond van 30 kg op een houten tafeltje aan. Ze had deze keer wat anders op haar menu staan dan een poepluier, ze besloot voor het gezonde fruit te gaan om haar vitamines weer op peil te brengen. Wat mij betreft een betere keus, maar hop tets op die kont en eraf beest ;)

Terwijl ik dit begin te schrijven is het intussen 7.30 en heb ik al zeker een half uur tijd voor mijzelf, wat ik niet gewend ben in de ochtend. Want normaal kan ik niet eens meteen gaan plassen en staat mijn blaas op springen omdat dochter vind dat ik maar even moet wachten omdat zij nog dorst heeft. Dus wat mij betreft een super begin :) Ik heb intussen al bijna een hele blog kunnen tikken en een halve bak koffie achter mijn kiezen! Ik hoop dat het meevalt met het weer, het ziet er niet zo somber uit als de weersvoorspelling deed denken, dus wellicht heb ik niet de hele dag enkel regen. En kan ik ook wat doen

Na dit bovenstaand stukje tekst werd dochter gisteren wakker, gelukkig was zij heel relaxed, van haar verkoudheid was nog weinig te merken. We hebben lekker rustig ontbeten, geknuffeld en boekjes gelezen. Even later zijn we samen naar de winkel geweest en dit ging allemaal van een leien dakje. Tot ik de tussen deur wilde sluiten en ik door het raam ging. 

Het zijn oude huizen, en de deur sluit heel slecht, ik was elke keer al bang dat ik hem zou breken als ik hem goed zou sluiten, dus probeerde zo min mogelijk deze deur te hoeven sluiten zelf. Maar moest nu wel ivm de honden. En pats, ik ging dus nu dwars door het raam. Dan voel je je behoorlijk klote en lullig als je bij iemand te gast bent kan ik je zeggen! Vanaf dat moment was dochter wel onrustig want ik vroeg me af hoe ik in hemelsnaam dat glas weg ging halen zonder gewonden, aangezien dochter nu aan mijn been zat geplakt. Zie hieronder hoe de grote stukken glas uitstaken en vooral hoe scherp ze waren.

Lees meer

Omdat de honden daar bij konden aan die kant, en ik op den duur een soort schuivend geluid hoorde (bleek dus een stuk glas dat naar beneden ging wijzen ipv een stukje naar voren) heb ik die verwijderd voorzichtig en weggelegd. Verder besloot ik enkel de splinters te stofzuigen en hopen dat het erin zou blijven hangen tot de hulptroepen aanwezig waren. 

Met andere woorden we hebben ruim 2 uur aan deze kant gezeten in de woonkamer omdat ik te bang was dat er een hond of kind (of ik) gewond zou raken. Noem me een doos, prima, ik nam liever geen risico.

Wat Albert in elk geval in de reactie stuurde op de foto gisteren klopte natuurlijk wel, iets met scherven en geluk. Dus dat hoop ik dan maar he! Dat het gewoon voor good luck was. 

Vriend had zijn eerste werkdag erop zitten en was zeker 3 uur van die dag met een collega op pad om dingen te regelen. Zij is Hongaars en kon zich dus overal verstaanbaar maken. Iets met belasting en ziekenfonds is nu geregeld. En het schijnt zelfs zo te zijn dat hij ook voor ons 2 de ziekenfonds meteen heeft kunnen regelen. Nou dat zou toch wel echt top zijn. Van collega's hoorde hij dat ze nergens zo goed de dingen regelen als hier, en ze echt bij elk regeldingetje de juiste papieren meegeven en je echt enkel je handtekening nog maar hoeft te zetten. Vandaag zou hij geloof ik een bankrekening regelen en daarmee ook een voorschot. Hopelijk gaat dat net zo soepel :)

Intussen is het de next morning en wederom half 8 terwijl ik deze blog nu ga afsluiten en zo dadelijk mijn dag samen met dochter ga starten. Hopelijk gaat het vandaag de hele dag zo soepel als hoe hij gisteren startte :)

Welkom op mijn blog!

Ik schrijf met veel plezier over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Ik schrijf over misstanden die ik aan het licht wil stellen, maar ook humoristische verhalen door mij geschreven. 

Verder ben ik bezig met het schrijven van een boek en heb ik sinds kort mijn creatieve tekentalent weer hervonden.

Kortom, bij mij kun je terecht voor vele onderwerpen.

©LivingThaGoodLife    

~~~

Deze blog mag gedeeld worden

 Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Hoe gaat die verder nu met je in hongarijen ?
Ik ben eindelijk aan de taal lessen begonnen en heb een weekend werkje alle begin is iets :)
| 11:50 |
zijn nu in BE voor training een aantal weken. in hongarije praat eigenlijk iedereen engels :) dus heb niet heel veel haast ermee ..
| 12:00 |
Nu je dus in belgie bent kan je even je familie gaan bezoeken of zun komen jou bezoeken :)
| 12:10 |
Ben geen Belgische ;) En hier enkel voor zakelijke doeleinden vriend ;)
| 12:19 |
Had je geen familie in Nederland dan ?
| 12:53 |
Hongaars is moeilijk ik weet alleen, dat KisjKunHalas, KleinGraafVis betekent en dat is een plaatsje daar ergens.
| 22:50 |
Oh wist jij meer dan ik :-)
| 23:02 |
O ja, en köszönöm is dankjewel. Ook dat weet ik nog.
| 23:33 |
Dat herken ik dan weer wel, want dat zeggen ze in de winkel regelmatig. Niet dat ik het dan perse meteen herken maar nu je het zegt denk ik " aha " lol :) Szia ofzoiets is hallo, maar ik heb het echt niet nodig ze spreken eigenlijk allemaal gewoon Engels terug zodra je Engels praat.. Maar zodra ik wat meer rust in mijn kont heb ga ik wel die app met Hongaars oppakken hoor. Heeft nu echt totaal geen nut, komt niet binnen :)
| 23:47 |
Jij viel dus letterlijk met de deur in huis.... (Heul flauw grapje Ingrid, FOEI!) maar eh... gaat het weer?
| 09:40 |
Ja alleen dus niet mijn huis .. zodra vriend voorschot heeft even een nieuwe erin laten zetten voor zijn collega
| 09:54 |
fijn dat de start goed is en je hulp krijgt met alles regelen want Hongaars lijkt me nog niet zo makkelijk
| 19:05 |
Nee daar versta ik echt geen drol van nog haha
| 20:28 |
Het begin is goed, toch? )))
| 13:49 |
Yes!
| 13:59 |
Fijn dat alles zo uitpakt en geregeld word. Het is niet niks allemaal.
| 12:10 |
Ja idd ben benieuwd wat vriend vandaag geregeld heeft op het werk
| 13:59 |
Dat zullen we snel mogen meelezen
| 15:14 |
Ja waarschijnlijk morgen ochtend
| 17:07 |
Mooi zo'n kijkje in je nieuwe leven.
| 11:59 |
Thanks
| 13:58 |
Super geschreven weer.
| 10:31 |
Dank je!
| 10:37 |
Ik ben altijd maar weer benieuwd hoe het met jullie gaat.
| 10:46 |
< 3
| 10:48 |
Fijn dat de dingen wel goed geregeld worden. Iemand die de taal spreekt is dan wel heel prettig!
| 09:53 |
Ja dat was.in Spanje nl.echt gedoe
| 10:37 |
Dat is idd wel Kl ... als er iets stuk gaatin andermans huis, maar laat je inderdaad vanuit gaan dat scherven geluk brengen
| 08:31 |
Ja en zodra er eem voorschot is regelen we n nieuw raam ..
| 08:58 |
Ik ga je beetje proberen steunen door extra blogs te lezen. ;-). Dikke knuffel
| 09:00 |
Ah wat ontzettend lief! Dank je wel !!
| 09:01 |

Boeken & Taal
De heilige Rita
De heilige Rita
Boeken & Taal
Oorsprong
Oorsprong
Tech, Gadgets & Games
Aanbevolen Tech & Gadgets
Aanbevolen Tech & Gadgets
Boeken & Taal
Lampje
Lampje
Muziek, Kunst & Cultuur
Aanbevolen Muziek
Aanbevolen Muziek
Tech, Gadgets & Games
Aanbevolen Computers
Aanbevolen Computers
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden