Hoe werkt #Whois #Domaintools ?

Hoe werkt #Whois #Domaintools ?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Op mijn website heb ik een plugin geinstalleerd waar ik statistieken in bij kan houden. Dat is eigenlijk iets dat ik vanaf het eerste moment dat ik een webshop/website had al erg boeiend vond om in de gaten te houden. Ik bestudeer graag wat er verandert en hoeveel verkeer er ergens vandaan komt. Zo kan ik weer inspelen op deze dingen, om nog meer bezoekers te trekken/of destijds meer klanten te vinden voor mijn producten.

Ik heb sindskort weer een eigen domein geregistreerd, waarop ik pas enkele dagen terug weer blogs ben gaan posten. Heel veel statistieken kon ik dus nog niet bestuderen, omdat ik er even tussenuit was. Echter heb ik de afgelopen dagen zeer actief lezers naar mijn site proberen te trekken, en met succes! Je kunt in deze statistieken al zien of er verkeer via bijvoorbeeld Facebook binnenkomt, of een directe link, of misschien via Yoors, maar ook zie je ip adressen in deze statistieken. 

Omdat ik nu eenmaal nieuwsgierig van aard ben, kijk ik af en toe eens een ip adres na. Tot enkele dagen terug werd er nog volop verkeer gemonitord van een spam adres, ik bleef de hele dag door meldingen kregen van een comment. Die ik steeds als Spam markeerde, en verwijderde. Maar het was een volhouder, in dat geval zie je dus een ip-adres met veel hits op 1 dag. Dat is voor mij soms reden deze even na te zoeken, vaak heb je er niks aan, maar soms kan je er toch wat uit opmaken.

Overigens kan je dit ook gewoon doen met een domeinnaam bijvoorbeeld als je www.yoo.rs intikt of elk ander naar wens. Let wel op dat domeinen regelmatig zijn afgeschermd. Zo ook de mijne, voor degenen die nieuwsgierig zijn, helaas, enkel de host is zichtbaar! Omdat op mijn vorige domeinen wel mijn gegevens zichtbaar waren, en ik nogal wat mee heb gemaakt in Nederland, wilden we dit nu absoluut niet hebben. Dus hebben deze gegevens af laten schermen. 

Hoe ga je dit nu precies opzoeken?

Ga naar Whois.Domaintools

Zie afbeelding voor wat je dan te zien krijgt. In het vakje onder Whois Lookup vul je het betreffende domein of ip-adres in waar je de gegevens van op wilt zoeken en druk op search. 

Vervolgens krijg je dit scherm te zien

Dit is ter controle of je geen robot bent, klik aan ik ben geen robot (tenzij je dat wel bent ;-) haha) vervolgens wacht je even tot er of een groen vinkje komt te staan, of je een serie afbeeldingen te zien krijgt. Indien de eerste het geval is klik je op go, en zul je naar de gegevens gaan. Als je nog een extra opdracht uit moet voeren staat er een vraag zoals: selecteer alle afbeeldingen met een verkeersbord erop. Vervolgens doe je dit, en druk je alsnog op go. Indien je een foutje maakt, krijg je een set nieuwe afbeeldingen. Soms hoeft dit niet, vaak wel.. 

Vervolgens krijg je een pagina met gegevens te zien waarop je onder andere kunt aflezen uit welk land het ip-adres afkomstig is. Vaak nog meer gegevens zoals een adres, hosting bedrijf en soms een contactpersoon en op wiens naam hij geregistreerd staat. Maar dit kan echt heel erg verschillen per opgezocht adres, ik vind het vooral in het buitenland leuk te zien waar het verkeer nu vandaan komt, is dat Nederland, Spanje of toch hier in Budapest vooral? 

Soms kun je er helemaal niks mee met de informatie die er staat, en is het na het opzoeken nog totaal onduidelijk. Maar toch blijf ik het zelf leuk vinden dit zo op te zoeken en te analyseren.

Heb jij Whois.Domaintools ook al eens gebruikt? Analyseer jij ook graag waar je verkeer vandaan komt? Of is dit nieuw voor je en ben je wel nieuwsgierig om het eens te proberen?

Welkom op mijn blog!

Ik schrijf met veel plezier over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Ik schrijf over misstanden die ik aan het licht wil stellen, maar ook humoristische verhalen door mij geschreven. 

Verder ben ik bezig met het schrijven van een boek en heb ik sinds kort mijn creatieve tekentalent weer hervonden.

Kortom, bij mij kun je terecht voor vele onderwerpen.

©LivingThaGoodLife    

~~~

Deze blog mag gedeeld worden


 

Blog je zelf ook? Je kunt je via onderstaande knop gratis aanmelden om Yoors-member te worden. Je ontvangt voor je blogs punten die je om kunt zetten in Euro's. 

Word lid


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Bij mijn sites staat het goed, ik kom volgens hen uit Eindhoven ;-)
| 11:04 |
:)
| 11:44 |
En dan vergeet ik nog te zeggen, dat dit idd een hele handige tool is om te gebruiken! Ik had op mijn vorige website ook de WP statistics draaien.
| 09:17 |
Ja die staat ook op mijn site.. erg handig ook
| 14:13 |
Ik wacht nog even met een website opzetten weer. Ik denk in het tweede kwartaal van dit jaar dat er een gaat komen. Eerst even een aantal ideeën uitwerken tot thema-foto's. Daar moet ik nogal wat voor regelen deze keer. Maar ja, ik wil photo-art gaan aanbieden, dan moet ik ook zorgen dat ik een portfolio heb met photo-art zodat ik goed voorbereid online ga en kan laten zien wat ik wil gaan aanbieden.
| 09:17 |
Ik heb op mijn website "slimstat" draaien, kan daar prima de gegevens mee analyseren. Inderdaad leuk om af en toe te kijken waar de mensen vandaan komen.
| 20:43 |
Mmm, ik heb er te weinig verstand van maar dit lijkt me wel interessant, ik bewaar 'm!
Dank je wel!
| 00:31 |
Welcome, als je een keer nieuwsgierig bent (wat ik wel ben haha) dan weet je waar je kunt zoeken ;
| 00:57 |
Ja, inderdaad! ik ben ook nieuwsgierig hoor... ;-)
| 01:21 |
Is niet erg, gezond zelfs haha :-)
| 01:24 |
Ja, dat schijnt zo te zijn, haha!
| 02:18 |
Heb je misschien een domein en hosting site die je zou aanbevelen?
| 00:14 |
Ik kijk altijd waar ze aanbiedingen hebben eigenlijk haha, deze keer voor 1.95 domein bij neostrada gepakt. Word ook daar gehost, moet zeggen heel snel geregeld enkele uren later al online .
| 00:30 |
Dat is misschien het beste haha, dankjewel!
| 00:39 |
Interessant! Deel ik :)
| 21:03 |
Thanks !!
| 21:20 |
Ik kende het niet. Ben voornemens om mezelf een aantal dingen (uitgebreider) te leren in het komende jaar. Google Analytics is daar 1 van. Te weinig in verdiept nog.
| 13:46 |
Ja ik heb t veel gebruikt maar laaaang niet alles eruit gehaald wat ermee kan. Had ik geen tijd voor dat uit te zoeken, kwam om in de bestellingen lol
| 14:07 |
Alleen maar goed dat er veel besteld werd ;)
| 20:52 |
Ja is ook :-)
| 21:20 |
Ik heb het wel eens gebruikt.
Ik ben wel benieuwd welke plugin jij gebruikt op je website om het verkeer te monitoren
| 09:00 |
Ga ik even kijken weet ik niet uit mijn hoofd :)
| 09:05 |
WP statistics ... had eerst een ander erop gezet, omdat ik dacht dat het deze was .. helaas was dat niet naar wens.. deze had ik op onze andere site ook, en nu dus weer..
| 09:08 |
Dank je wel, die ga ik ook eens proberen :-)
| 09:47 |
Welcome, vind hem erg handig :-)
| 10:10 |
Ik ga die ook eens bekijken, dank voor de tip!
| 13:47 |
welcome!
| 14:06 |
Wat handig is dit zeg! Heb het even getest, maar ik heb natuurlijk zelf geen eigen domeinnaam en kreeg alleen resultaten te zien van easywebshop zelf haha. Ook erg blond bezig, want ik zei netjes dat ik geen robot was, maar dacht dat ik daarna reclame kreeg met fotootjes. Nee Diaantje, lezen wat er staat en afbeeldingen met verkeerslichten aanklikken hahaha. Daarna kon ik inderdaad verder. Ga dit dus zeker bewaren, want ik weet nog niet hoe en wanneer, maar die domeinnaam gaat echt wel weer komen.
| 06:34 |
Haha nou kan je zeggen dat die check voor robot ook weleens erg vervelend is hoor! Soms heb je 100% zekes alles aangevinkt en blijft hij nieuwe sets geven, dan kom ik later terug. Op mijn site zit diezelfde check en toch werd ik gek vd spam box. Nu is het wonder boven wonder gestopt lol. Heb jij in jouw shop optie om statistieken te zien?
| 08:07 |
Heb even gekeken, maar bezoekersananlyse is niet bij de gratis versie. Dus dan gaat het voor mij sowieso dus niet op. Tenzij ik de basic versie neem, dan zit die analyse er wel bij. Nog even over brainstormen dus haha
| 10:55 |
Haha keuzestress :-)
| 20:04 |
Ja vreselijk hahaha
| 20:17 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen