×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Hoe werkt #Whois #Domaintools ?

Hoe werkt #Whois #Domaintools ?


Op mijn website heb ik een plugin geinstalleerd waar ik statistieken in bij kan houden. Dat is eigenlijk iets dat ik vanaf het eerste moment dat ik een webshop/website had al erg boeiend vond om in de gaten te houden. Ik bestudeer graag wat er verandert en hoeveel verkeer er ergens vandaan komt. Zo kan ik weer inspelen op deze dingen, om nog meer bezoekers te trekken/of destijds meer klanten te vinden voor mijn producten.

Ik heb sindskort weer een eigen domein geregistreerd, waarop ik pas enkele dagen terug weer blogs ben gaan posten. Heel veel statistieken kon ik dus nog niet bestuderen, omdat ik er even tussenuit was. Echter heb ik de afgelopen dagen zeer actief lezers naar mijn site proberen te trekken, en met succes! Je kunt in deze statistieken al zien of er verkeer via bijvoorbeeld Facebook binnenkomt, of een directe link, of misschien via Yoors, maar ook zie je ip adressen in deze statistieken. 

Omdat ik nu eenmaal nieuwsgierig van aard ben, kijk ik af en toe eens een ip adres na. Tot enkele dagen terug werd er nog volop verkeer gemonitord van een spam adres, ik bleef de hele dag door meldingen kregen van een comment. Die ik steeds als Spam markeerde, en verwijderde. Maar het was een volhouder, in dat geval zie je dus een ip-adres met veel hits op 1 dag. Dat is voor mij soms reden deze even na te zoeken, vaak heb je er niks aan, maar soms kan je er toch wat uit opmaken.

Overigens kan je dit ook gewoon doen met een domeinnaam bijvoorbeeld als je www.yoo.rs intikt of elk ander naar wens. Let wel op dat domeinen regelmatig zijn afgeschermd. Zo ook de mijne, voor degenen die nieuwsgierig zijn, helaas, enkel de host is zichtbaar! Omdat op mijn vorige domeinen wel mijn gegevens zichtbaar waren, en ik nogal wat mee heb gemaakt in Nederland, wilden we dit nu absoluut niet hebben. Dus hebben deze gegevens af laten schermen. 

Hoe ga je dit nu precies opzoeken?

Ga naar Whois.Domaintools

Zie afbeelding voor wat je dan te zien krijgt. In het vakje onder Whois Lookup vul je het betreffende domein of ip-adres in waar je de gegevens van op wilt zoeken en druk op search. 

Vervolgens krijg je dit scherm te zien

Dit is ter controle of je geen robot bent, klik aan ik ben geen robot (tenzij je dat wel bent ;-) haha) vervolgens wacht je even tot er of een groen vinkje komt te staan, of je een serie afbeeldingen te zien krijgt. Indien de eerste het geval is klik je op go, en zul je naar de gegevens gaan. Als je nog een extra opdracht uit moet voeren staat er een vraag zoals: selecteer alle afbeeldingen met een verkeersbord erop. Vervolgens doe je dit, en druk je alsnog op go. Indien je een foutje maakt, krijg je een set nieuwe afbeeldingen. Soms hoeft dit niet, vaak wel.. 

Vervolgens krijg je een pagina met gegevens te zien waarop je onder andere kunt aflezen uit welk land het ip-adres afkomstig is. Vaak nog meer gegevens zoals een adres, hosting bedrijf en soms een contactpersoon en op wiens naam hij geregistreerd staat. Maar dit kan echt heel erg verschillen per opgezocht adres, ik vind het vooral in het buitenland leuk te zien waar het verkeer nu vandaan komt, is dat Nederland, Spanje of toch hier in Budapest vooral? 

Soms kun je er helemaal niks mee met de informatie die er staat, en is het na het opzoeken nog totaal onduidelijk. Maar toch blijf ik het zelf leuk vinden dit zo op te zoeken en te analyseren.

Heb jij Whois.Domaintools ook al eens gebruikt? Analyseer jij ook graag waar je verkeer vandaan komt? Of is dit nieuw voor je en ben je wel nieuwsgierig om het eens te proberen?

Welkom op mijn blog!

Ik schrijf met veel plezier over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Ik schrijf over misstanden die ik aan het licht wil stellen, maar ook humoristische verhalen door mij geschreven. 

Verder ben ik bezig met het schrijven van een boek en heb ik sinds kort mijn creatieve tekentalent weer hervonden.

Kortom, bij mij kun je terecht voor vele onderwerpen.

©LivingThaGoodLife    

~~~

Deze blog mag gedeeld worden


 

Blog je zelf ook? Je kunt je via onderstaande knop gratis aanmelden om Yoors-member te worden. Je ontvangt voor je blogs punten die je om kunt zetten in Euro's. 

Word lidLWAlmanak
Bij mijn sites staat het goed, ik kom volgens hen uit Eindhoven ;-)
22-01-2018 11:04
22-01-2018 11:04
Hetty
En dan vergeet ik nog te zeggen, dat dit idd een hele handige tool is om te gebruiken! Ik had op mijn vorige website ook de WP statistics draaien.
10-01-2018 09:17
10-01-2018 09:17
Hetty
Ik wacht nog even met een website opzetten weer. Ik denk in het tweede kwartaal van dit jaar dat er een gaat komen. Eerst even een aantal ideeën uitwerken tot thema-foto's. Daar moet ik nogal wat voor regelen deze keer. Maar ja, ik wil photo-art gaan aanbieden, dan moet ik ook zorgen dat ik een portfolio heb met photo-art zodat ik goed voorbereid online ga en kan laten zien wat ik wil gaan aanbieden.
10-01-2018 09:17
10-01-2018 09:17
Albert van den Berg
Ik heb op mijn website "slimstat" draaien, kan daar prima de gegevens mee analyseren. Inderdaad leuk om af en toe te kijken waar de mensen vandaan komen.
23-12-2017 20:43
23-12-2017 20:43
'Klein'
Mmm, ik heb er te weinig verstand van maar dit lijkt me wel interessant, ik bewaar 'm! Dank je wel!
23-12-2017 00:31
23-12-2017 00:31
NOEN
Heb je misschien een domein en hosting site die je zou aanbevelen?
22-12-2017 00:14
22-12-2017 00:14
Xandra
Interessant! Deel ik :)
21-12-2017 21:03
21-12-2017 21:03
Ratelaar
werkt dit ook bij URL's die naar iets wijzen, zoals dit bijv. http://marketing.net.zooplus.nl/ts/i3326184/tsc?amc=con.zooplus.358475.371493.8398&smc=371493&rmd=2&trg=http%3A%2F%2Fwww.zooplus.nl%2F-339005%2Fshop%2F%252B5prnlaff%2Fkatten%2Fkattensnacks%2Fgedroogd_natuurlijk%2Fcosma%2F283938%3Frrec%3Dtrue
21-12-2017 19:33
21-12-2017 19:33
Ingrid Tips en meer
Ik kende het niet. Ben voornemens om mezelf een aantal dingen (uitgebreider) te leren in het komende jaar. Google Analytics is daar 1 van. Te weinig in verdiept nog.
21-12-2017 13:46
21-12-2017 13:46
Hans van Gemert
Ik heb het wel eens gebruikt. Ik ben wel benieuwd welke plugin jij gebruikt op je website om het verkeer te monitoren
21-12-2017 09:00
21-12-2017 09:00
DiaantjesLife
Wat handig is dit zeg! Heb het even getest, maar ik heb natuurlijk zelf geen eigen domeinnaam en kreeg alleen resultaten te zien van easywebshop zelf haha. Ook erg blond bezig, want ik zei netjes dat ik geen robot was, maar dacht dat ik daarna reclame kreeg met fotootjes. Nee Diaantje, lezen wat er staat en afbeeldingen met verkeerslichten aanklikken hahaha. Daarna kon ik inderdaad verder. Ga dit dus zeker bewaren, want ik weet nog niet hoe en wanneer, maar die domeinnaam gaat echt wel weer komen.
21-12-2017 06:34
21-12-2017 06:34