×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Check, check, dubbel check!

Check, check, dubbel check!


Dit is het vervolg op de eerste blog hieronder, daarnaast vind je het overzicht van alle blogs die ik schreef tot nu toe over de verhuizing van Spanje naar Hongarije voor als je nog wat leesvoer zoekt ;) het zijn er best een aantal intussen...

Ik snap het best hoor, heb ook een bedrijfje gehad, dat het gewoon slim is om zoveel mogelijk hoge kosten op te voeren, maar dit bedrijf slaat door als je het mij vraagt. Prima dat je je personeel in luxe wilt laten reizen, niks mis mee en daar valt wat van te zeggen. Maar dat je standaard (dat weten we intussen) bepaalde maatschappijen boekt zoals KLM (die vaak een tussenstop maken ivm de route) en de ticket prijs van een low budget airline daardoor 10x over de kop gaat, sorry dat gaat er bij mij niet in. 

In ons geval is het natuurlijk onze eigen keus dat ik en dochter meegaan, maar goed wat wil je nou. Je haalt een nieuwe medewerker naar een nieuw land toe vanuit Spanje, die logeert tijdelijk bij een collega. De eerste weken zit je volop in regelzaken en trainingen, een huis zoeken is niet eens tijd voor, laat staan dat het administratief met de borg enzo bij het bedrijf dan goedkomt (je ziet wel hoe last minute de vluchten geregeld worden lol). Ik kan toch niet met kind hier die weken blijven? Bovendien ligt België vlakbij de mensen die we meer dan een jaar niet hebben gezien, en is het op zich wel leuk dat ik ook weer eens een oude bekende zie daar :)

Buiten dat is ons eerst verteld dat vriend een half jaar training in Belgie zou krijgen (foutje nummer 1) waar we ons dus ook eerst mentaal op in hebben gesteld. Ik voel me nog lang niet zo op mijn gemak hier dat ik hier 3 weken achter wil blijven. Bovendien is het toch een soort vakantie voor mij (wanneer we er dan eindelijk aankomen en alles is geregeld haha) en waarvan het bedrijf dan de kosten op zich neemt. Zorgt er ook voor dat ik weer eens lekker rond kan toeren in een auto, wat zo lang geleden is intussen. Nou count me in! Zal ook wel moeten want vriend is rijbewijs kwijt, en die moet dus binnenkort hier opnieuw aangevraagd worden, maar daar hebben we nu met de training niks aan. Ik zal moeten taxiën. Geeft niks, ik vind autorijden leuk, muziekje aan en gaan, dochter vind het vast ook gezellig. 

Maar goed, ticketprijzen die steeds heen en weer vliegen, zelfs na wissen cookies, ik werd er gek van. Want moest wachten tot het reis voorschot binnen was. Ik vond het nogal stressvol, aangezien we de vorige keer met de reis naar hier ook 40 euro per persoon duurder uitkwamen dan enkele uren ervoor. Call me cheap, maar ik vind dit gewoon zonde van het geld. 

Toen ik deze blog begon te tikken (een dag eerder) had ik flink vooruitgang geboekt, we waren zelfs al ingecheckt voor de vlucht, en een super huisje geregeld. Niet zoals allen adviseren heel dichtbij, simpelweg omdat dat niet meer beschikbaar was. Gelukkig in een (zoals het lijkt) plaatsje waar ze alles hebben qua winkels dat ik nodig heb, en een eigen keuken. Dus er kan gekookt worden wat aanzienlijk scheelt in de kosten natuurlijk vergelijkbaar in een hotel waar je dat niet hebt. Ik ben een happy camper, nog maar 1 ding te regelen, namelijk de huurauto.


Een week geleden zei men al je moet een creditcard hebben, want debet card accepteren ze niet, ik dacht ja het zal wel in Spanje kon ik ook altijd mijn kaart als creditcard gewoon gebruiken als er saldo genoeg op stond.  Maar goed, het is nu dus woensdag en het enige dat nog moest gebeuren was die auto. Ik vergelijken, vergelijken en nog meer vergelijken. De een nog goedkoper dan de ander.

De huurprijzen was namelijk niks mis mee, maar borg van 1300 euro dat ging hem niet worden, want dat zit niet in het budget. Gelukkig ook enkele met 300 borg dat is beter. En dan zie je dat echt bij alle verhuurders inderdaad staat geen debet card enkel credit. Aarghh, en nu? Ik had de tranen al in mijn ogen staan, alles betaald zul je zien dat de auto alles gaat verpesten, haha. Dochter was het intussen ook wel beu dat ik voor de 2e dag op een rij al zeker 2 uur aan het zoeken was en vergelijken en haar dus even geen aandacht bijna kon geven, begrijpelijk. Dus die werd ook wat onrustiger onderhand.

Vriend gezegd sorry ik weet het even niet meer, ik ga wandelen. Even hoofd leeg maken. Vervolgens naar de 2ehands shop gegaan om voor hem 2 (hopelijk) passende nieuwe kleding items te scoren en voor mij een comfy broek voor alles bij elkaar nog geen 12 euro. Ik kwam thuis, en het zou geregeld zijn volgens de boeking. Nog wel enkele vraagtekens voor mij hoe en wat dit dan moet betekenen, en waarom die auto om 10 uur terug moet terwijl ze pas laat vliegen? Maar dat is voor latere zorg, ik kan hem naar zijn werk brengen. Dat is het belangrijkste. Het heeft echt bloed zweet en tranen en veel hoofdpijn gekost, maar hopelijk kunnen we over een aantal dagen echt daar alles in de auto gooien en naar ons verblijf rijden waar we een paar weekjes vertoeven.

Nu heb ik er wel soort van zin in om weer even in een iets bekendere omgeving te gaan zijn, en kan ik hopelijk ook wat genieten daar tussen de taxi ritjes door ;)
Katrien
Wat een stress...
26-11-2017 21:46
26-11-2017 21:46 • Reageer
Karin van der Straaten
Leerzame ervaringen maken jullie mee zeg, chapeau..je kunt het
29-09-2017 12:55
29-09-2017 12:55 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Ah wat lief dank je wel
29-09-2017 15:07
29-09-2017 15:07 • Reageer
Soberana
Ik wist wel dat het jou zou lukken!
28-09-2017 16:55
28-09-2017 16:55 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Dank je wel, had zelf deze keer ivm de auto even mijn twijfels. Maar moet er wel bij zeggen dit is ook de allereerste keer dat ik een auto HUUR in mijn hele leven. Dus ik wist ook absoluut niet of er regeltjes te buigen waren enzo. Nu wel, dus dat gaat de volgende keer geen punt meer worden. Weer wat geleerd :)
28-09-2017 16:57
28-09-2017 16:57 • Reageer
Hetty
Ik heb echt respect voor hoe jullie hier mee omgaan in deze situatie. Ik zou er echt 'gillend gek van worden'. Kan daar ook helemaal niet tegen ... maar gelukkig is het hier vriend-lief die de financiële kant voor zijn rekening neemt. En zolang ik zelf nog geen inkomsten binnen breng laat ik dat ook maar lekker zo. Al ben ik dan wel weer degene die vaak uren op internet zit te zoeken naar het goedkoopste van wat we dan nodig hebben ;-)
28-09-2017 07:12
28-09-2017 07:12 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Trust me, dat is heel regelmatig ook even zo geweest afgelopen weken. Het werd minder toen het reisvoorschot ontvangen was, en ik de accommodatie en vlucht kon afstrepen. Die auto gaf ons beiden hoofdpijn. Maar heb dat ook nooit eerder in mijn leven hoeven doen, een auto huren. Dus ik wist ook niet of die regel van geaccepteerde betaling wat te buigen viel. Vriend brengt hier geld binnen, ik zorg dat we rondkomen. Hij zegt altijd: ik mag braaf geld vragen lol :) Sommige dingen moeten een keer kunnen, soms heb je echt wat nodig, en kan het niet anders, maar tickets bijv 10x de prijs voor een vlucht van 2 uur (waar ik dus dan onszelf ook voor moet boeken voor die prijs) nou vergeet het maar! Echt niet dus. Geloof dat het bedrijf nu zelfs onze tickets mee betaalt omdat het goedkoper uitkwam dan hun opties voor een enkeltje voor vriend ;)
28-09-2017 17:01
28-09-2017 17:01 • Reageer
frieke
het houd allemaal nogal wat in, maar goed so far so good denk ik
27-09-2017 21:14
27-09-2017 21:14 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Yes, we komen er wel. Next hoofdbrekertje word als we terug zijn een woning. Want we kunnen nu 3 weken lang niet gaan bezichtigen en door dit gedoe was daar echt geen ruimte voor. Maar ik ga research doen en zorgen dat we wat opties meteen hebben als we terugkomen, en dan gaan we dat laatste stukje ook even snel regelen. Daarna wil ik op zijn minst een maand niks HOEVEN te regelen maar van ons eigen plekje genieten lol... :)
28-09-2017 17:02
28-09-2017 17:02 • Reageer
Hans van Gemert
Het is wel een heel gedoe allemaal .... Maar, toch wel iets van voldoening als het lukt, toch :-)
27-09-2017 19:07
27-09-2017 19:07 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Ja absoluut. Jammer alleen dat het wederom een dag of 2 een paar uur tijd met mijn kind kost. Vind het zo sneu zij is echt de dupe ervan dat ik het moet uitzoeken omdat vriend aan werk is en maar af en toe even online kan. Maar ja het MOET dus weinig keus. Staat wel tegenover dat we dadelijk lekker 3 weken een auto onder ons kont hebben en zoals het ernaar uit ziet een leuk huisje voor onszelf hebben :)
27-09-2017 19:11
27-09-2017 19:11 • Reageer
Albert van den Berg
Het is een hele omschakeling voor jullie. Hopelijk loopt het gewoon verder door en vooral het salaris :-)
27-09-2017 17:35
27-09-2017 17:35 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Ja echt en nu weer een paar weken totaal anders, maar daar heb ik toch wel zin in. Even de oude vertrouwde winkeltjes weer zien :) haha.. Salaris is allemaal prima volgens mij. Was ook gewoon binnen intussen (half salaris dan in dit geval ivm periode) Even budget per dag berekenen komende maand en dan word het pas echt leuk haha
27-09-2017 19:10
27-09-2017 19:10 • Reageer