×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Check, check, dubbel check!

Check, check, dubbel check!


Dit is het vervolg op de eerste blog hieronder, daarnaast vind je het overzicht van alle blogs die ik schreef tot nu toe over de verhuizing van Spanje naar Hongarije voor als je nog wat leesvoer zoekt ;) het zijn er best een aantal intussen...

Ik snap het best hoor, heb ook een bedrijfje gehad, dat het gewoon slim is om zoveel mogelijk hoge kosten op te voeren, maar dit bedrijf slaat door als je het mij vraagt. Prima dat je je personeel in luxe wilt laten reizen, niks mis mee en daar valt wat van te zeggen. Maar dat je standaard (dat weten we intussen) bepaalde maatschappijen boekt zoals KLM (die vaak een tussenstop maken ivm de route) en de ticket prijs van een low budget airline daardoor 10x over de kop gaat, sorry dat gaat er bij mij niet in. 

In ons geval is het natuurlijk onze eigen keus dat ik en dochter meegaan, maar goed wat wil je nou. Je haalt een nieuwe medewerker naar een nieuw land toe vanuit Spanje, die logeert tijdelijk bij een collega. De eerste weken zit je volop in regelzaken en trainingen, een huis zoeken is niet eens tijd voor, laat staan dat het administratief met de borg enzo bij het bedrijf dan goedkomt (je ziet wel hoe last minute de vluchten geregeld worden lol). Ik kan toch niet met kind hier die weken blijven? Bovendien ligt België vlakbij de mensen die we meer dan een jaar niet hebben gezien, en is het op zich wel leuk dat ik ook weer eens een oude bekende zie daar :)

Buiten dat is ons eerst verteld dat vriend een half jaar training in Belgie zou krijgen (foutje nummer 1) waar we ons dus ook eerst mentaal op in hebben gesteld. Ik voel me nog lang niet zo op mijn gemak hier dat ik hier 3 weken achter wil blijven. Bovendien is het toch een soort vakantie voor mij (wanneer we er dan eindelijk aankomen en alles is geregeld haha) en waarvan het bedrijf dan de kosten op zich neemt. Zorgt er ook voor dat ik weer eens lekker rond kan toeren in een auto, wat zo lang geleden is intussen. Nou count me in! Zal ook wel moeten want vriend is rijbewijs kwijt, en die moet dus binnenkort hier opnieuw aangevraagd worden, maar daar hebben we nu met de training niks aan. Ik zal moeten taxiën. Geeft niks, ik vind autorijden leuk, muziekje aan en gaan, dochter vind het vast ook gezellig. 

Maar goed, ticketprijzen die steeds heen en weer vliegen, zelfs na wissen cookies, ik werd er gek van. Want moest wachten tot het reis voorschot binnen was. Ik vond het nogal stressvol, aangezien we de vorige keer met de reis naar hier ook 40 euro per persoon duurder uitkwamen dan enkele uren ervoor. Call me cheap, maar ik vind dit gewoon zonde van het geld. 

Toen ik deze blog begon te tikken (een dag eerder) had ik flink vooruitgang geboekt, we waren zelfs al ingecheckt voor de vlucht, en een super huisje geregeld. Niet zoals allen adviseren heel dichtbij, simpelweg omdat dat niet meer beschikbaar was. Gelukkig in een (zoals het lijkt) plaatsje waar ze alles hebben qua winkels dat ik nodig heb, en een eigen keuken. Dus er kan gekookt worden wat aanzienlijk scheelt in de kosten natuurlijk vergelijkbaar in een hotel waar je dat niet hebt. Ik ben een happy camper, nog maar 1 ding te regelen, namelijk de huurauto.


Een week geleden zei men al je moet een creditcard hebben, want debet card accepteren ze niet, ik dacht ja het zal wel in Spanje kon ik ook altijd mijn kaart als creditcard gewoon gebruiken als er saldo genoeg op stond.  Maar goed, het is nu dus woensdag en het enige dat nog moest gebeuren was die auto. Ik vergelijken, vergelijken en nog meer vergelijken. De een nog goedkoper dan de ander.

De huurprijzen was namelijk niks mis mee, maar borg van 1300 euro dat ging hem niet worden, want dat zit niet in het budget. Gelukkig ook enkele met 300 borg dat is beter. En dan zie je dat echt bij alle verhuurders inderdaad staat geen debet card enkel credit. Aarghh, en nu? Ik had de tranen al in mijn ogen staan, alles betaald zul je zien dat de auto alles gaat verpesten, haha. Dochter was het intussen ook wel beu dat ik voor de 2e dag op een rij al zeker 2 uur aan het zoeken was en vergelijken en haar dus even geen aandacht bijna kon geven, begrijpelijk. Dus die werd ook wat onrustiger onderhand.

Vriend gezegd sorry ik weet het even niet meer, ik ga wandelen. Even hoofd leeg maken. Vervolgens naar de 2ehands shop gegaan om voor hem 2 (hopelijk) passende nieuwe kleding items te scoren en voor mij een comfy broek voor alles bij elkaar nog geen 12 euro. Ik kwam thuis, en het zou geregeld zijn volgens de boeking. Nog wel enkele vraagtekens voor mij hoe en wat dit dan moet betekenen, en waarom die auto om 10 uur terug moet terwijl ze pas laat vliegen? Maar dat is voor latere zorg, ik kan hem naar zijn werk brengen. Dat is het belangrijkste. Het heeft echt bloed zweet en tranen en veel hoofdpijn gekost, maar hopelijk kunnen we over een aantal dagen echt daar alles in de auto gooien en naar ons verblijf rijden waar we een paar weekjes vertoeven.

Nu heb ik er wel soort van zin in om weer even in een iets bekendere omgeving te gaan zijn, en kan ik hopelijk ook wat genieten daar tussen de taxi ritjes door ;)
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties