×

Yoors


Inloggen
×

YoorsRegelzaken waar ik zelf niet of geen grip op heb. Frustrerend!

Regelzaken waar ik zelf niet of geen grip op heb. Frustrerend!


Deze blog ontstond nadat ik dus over de leuke dingen die ik wil gaan doen en regelen nadacht:

Ik zat mezelf vandaag af te vragen wat ik nu eigenlijk precies wil doen in mijn vrije uurtjes, en vooral wat ik wil bereiken op de korte en langere termijn. Waar word ik nu echt happy van of relaxed wanneer ik daarmee bezig ben? Of wat maakt me blij als ik dichter bij een eindresultaat beland? Ik heb vele dingen op mijn bucketlist staan in mijn hoofd, en die wil ik echt beginnen af te maken allemaal dit jaar. Ook zijn qua geld verdienen hier vele mogelijkheden waar ik al opties voor zie, echter moet ik dan wat research doen en ze wel gaan uitvoeren tzt. Het komt natuurlijk niet aanwaaien. Mijn grootste doen is toch wel een heel stuk verder te komen met een van mijn boeken die ik schrijf. Maar daarover later mee, first things helaas first.. Wat er aan vooraf ging lees je hieronder in deze overzicht blog:

Als eerste hebben we enkele doelen en regelzaken waar ik helaas niet altijd zelf grip op heb, en afhankelijk ben van 3den

We zijn nu te gast bij een collega van mijn vriend, en intussen heeft hij een bankrekening al geregeld (check), ben ik daar ook op bijgeschreven gisteren (check), hij heeft sinds vandaag ook zijn zorgverzekering pasje dus kan naar een dokter toe indien nodig (check). (Voor ons moet dit dus nog worden geregeld en er is al vertaal hulp aangeboden vanuit collega's, super fijn)

Dit zijn zaken die hij mooi tussen de cursus momenten door kon regelen afgelopen week sinds zijn start bij het bedrijf. Oh ja de belasting is ook geregeld en daar moeten we nog wel iets van actie ondernemen geloof ik, omdat je met kind korting op belasting betalen krijgt (dus halve check). 
Door alle hectiek zijn we qua informatie over een woning vinden / en waar te zoeken / wat wijsheid is nog niet echt veel wijzer geworden. Althans, we weten waar we heen willen werken, maar het gaat meer om de maanden tot die tijd. Ik weet zelf, dat ik niet in deze wijk wil wonen, ja het is een mooi appartement, en stevig gebouw enz enz.. chique wijk maar de locatie vind ik echt niks, en het is een half uur lopen naar vriend zijn werk. 
Nu is het regenachtig weer, maar er komen ook echt gladde dagen aan, niet handig, dus we moeten vooral dichterbij zijn werk komen, of op een locatie komen waar we via openbaar vervoer snel daar zijn.

Budapest heeft naar horen zeggen een van de beste regelingen qua openbaar vervoer in Europa. Ik snap het alleen nog niet zo goed wat nou wat is en waarheen gaat haha. En in de metro met buggy kun je vergeten past niet eens. Maar je hebt ook nog bussen en de ondergrondse treinen dus daar is vast een mouw aan te passen tot we een auto hebben. Ik heb nu 3 plaatsnamen gehad (very helpfull met zoeken!) via vriend zijn werk, waar het 20 min voor hem met trein is naar het werk. Nou perfect, en dan huur je dus voor veel minder een huis met tuin in een rustige mooie omgeving voor veel minder dan waar je hier een appartement met 1 slaapkamer in de drukte huurt. Ik zoek de drukte wel op als ik dat wil, en dat wil k niet zo vaak, mij teveel invloeden. Laat mij en dochter maar lekker kneutelen in een huisje ergens in alle rust samen met tuintje en de ruimte hebben, in plaats van hier die drukte steeds te hebben voor een veel te hoge huurprijs!

Intussen heb ik wel in de gaten dat het wellicht niet heel realistisch is te denken dat we voor de training in België een woning hebben. Al is het maar omdat het geld langer onderweg gaat zijn dan de bedoeling was. En we misschien wel tot enkele dagen voor vertrek geen reis voorschot hebben en heel lastig zullen rondkomen.. Ik wil daar nu even niet over nadenken want heb er gisteren al de hele dag hoofdpijn van gehad, dus hopelijk komt vriend vandaag met beter nieuws aan haha.


Voor de training moet er voor elk van ons in elk geval een aantal basis kleding items die niet versleten zijn en netjes eruit zien gekocht worden. En een paar schoenen die comfy zitten en vooral geen sandalen zijn :) De kleding maak ik me echt geen zorgen over, die paar basis items die ik wil meenemen gaan we zeker vinden in de vele 2e hands shops. Schoenen vraag ik me af, ik ga namelijk geen 50 euro of zelfs 100 euro betalen voor een paar (normaal nog duurdere) gympen of sportschoenen van een bepaald merk enkel vanwege het merk. Ik moet gewoon een paar hebben dat goed zit en waar ik mee kan lopen en ook langere stukken. Dat er een merk op staat is voor mij niet boeiend. Kan het 70% korting zijn maar koop liever dan nu iets voor 25 euro max, en dan zodra ik echt leuke vind die goed zitten iets meer uitgeven.


Om deze spullen te vervoeren moet er eigenlijk een nieuwe koffer komen, deze valt bijna uit elkaar, de ritsen zijn kapot, de voering ook en is alles behalve ideaal. Echter vrees ik dat, wanneer het geld voor de training (het voorschot) pas 1 werkdag voor vertrek ofzo binnen is, ik dit niet ga redden en ik enkel en alleen moet focussen op de kleding. Dan deze maar goed dichtsnoeren en in België vervangen.

Dan schijnt er nog zoiets te zijn in Hongarije als een adreskaart die je overal voor nodig hebt. Wij hebben momenteel telefoons die een Spaanse sim hebben. De mijne is intussen geblokkeerd (prepaid hoor) omdat hij een maand niet was opgewaardeerd (ja daar stond ik ook van te kijken, alle maanden ervoor deed ik dat nl wel). Dus die van vriend in elk geval gauw opgewaardeerd voor we hierheen kwamen zodat hij bereikbaar is. De mijne functioneert enkel als wifi ding momenteel. We moeten dus Hongaarse simkaarten hebben. Helaas heb je hiervoor een adres kaart nodig, en volgens mij eerst een woning. Very frustrating. 

Dochter was overigens bij aankomst verkouden, nu heb ik het al 2 dagen ijskoud en voel me niet echt lekker. Dus er komt al een paar dagen weinig uit mijn handen, waar ik me schuldig over voel. Maar goed, met kind weet je dat je een rondje zieken vaak krijgt. 

Verder ben ik wel erg blij dat men over het algemeen hier wel Engels begrijpt en terug praat. Maar er is wederom een boel stress over de aankomende training gaande, en dit is dus wederom vrij last -minute en dan weer die informatie, en dan weer die informatie. Ik kan er niet zo goed mee om gaan, en zal eerlijk gezegd blij zijn als we dat deel weer achter de rug hebben. 

Ze vliegen namelijk niet met budget airlines, nee ze nemen liever tickets met een duurdere en vaak zelfs tussenstop waar je 250 of meer voor betaalt. Ik ga niet het tienvoudige betalen voor een ticket om mee te kunnen, maar alleen met dochter vliegen is ook geen optie ivm mijn rug eerlijk gezegd. Dus ik heb gezegd tegen mijn vriend zeg maar dat we de tickets zelf regelen, dan zijn we nog vele malen goedkoper uit dan dat ik mee vlieg met een dure airline. Hopelijk is dat geen punt, vriend is namelijk de groep die gaat, op het moment dat hij vertrekt is er verder geen andere collega die mee vliegt. 

Ik had het me wel iets anders voorgesteld eigenlijk, ik had verwacht dat het nu ongeveer wel allemaal soepel verliep. En dat er in elk geval geen stress meer zou zijn over hoe en wat en wanneer met cursus enz.. Maar ja ach, we komen er wel weer doorheen. Leuk is echter anders ;)

Welkom op mijn blog!

Ik schrijf met veel plezier over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Ik schrijf over misstanden die ik aan het licht wil stellen, maar ook humoristische verhalen door mij geschreven. 

Verder ben ik bezig met het schrijven van een boek en heb ik sinds kort mijn creatieve tekentalent weer hervonden.

Kortom, bij mij kun je terecht voor vele onderwerpen.

©LivingThaGoodLife    

~~~

Deze blog mag gedeeld worden