×

Yoors


Inloggen
×

Yoors














#

0 volgers
notifications_noneadd
30x Wie is Laura? 4 - 10 malle feiten

30x Wie is Laura? 4 - 10 malle feiten


Aan de buitenkant kan een mens er normaal uitzien, maar iedereen heeft zijn of haar eigenaardigheden. Zo heb ik er eigenlijk wel meer dan 15 malle feiten, maar laat ik maar klein beginnen.

1. Gevouwen papier
Hier kan ik slecht tegen en aan papier zitten bij mij wel meer eigenaardigheden; ik kan er namelijk ook niet tegen als het papier een klein foutje heeft, alles moet dan over; als tekst doorgedrukt is van de vorige pagina, weg met dat blaadje; als een boekje aangebroken is of een bladzijde er uit gescheurd, nieuw boekje. Ik hou van schoon en netjes papier en ook nieuwe notitieblokjes en schriften zijn een paar van mijn lievelingsproducten om te kopen. Het gekke is wel, dat ik ze dan een tijdje niet eens durf te gebruiken, omdat ze dan mooi en netjes blijven!

2. Hetzelfde servies
Misschien is dit niet helemaal gek of eigenaardig, maar ik gebruik dus bijna altijd hetzelfde bestek. Ik heb gewoon favoriete soorten bestek, maar ook borden en bekers. Een hard plastieken beker heeft mijn voorkeur voor alle drankjes behalve thee, dat laatste drink ik namelijk uit een enorme beker van Starbucks, gekocht in Amerika. Als die ooit stuk gaat, zal ik een nieuwe moeten halen speciaal bij Starbucks. Waarom Starbucks heeft geen reden, maar de beker is lekker enorm! Voor eten heeft het diepe bord voornamelijk mijn voorkeur. Ik heb namelijk niet een gewoon diep bord, nee, Het is bijna een bak met brede randen. Het bord is niet groot, maar dat maakt minder eten juist makkelijker. Helaas is aardappelen, groente en vlees eten met dit bord niet makkelijk.

3. Voeten
Ik haat voeten. Ze ruiken vies, zien er raar uit, zijn kriebelig en je kan er mij ook kriebelen bij het minste geringste. Vreselijk vind ik voeten. Ik ben hier vast ook niet de enige in, net als bij de vorige twee eigenaardigheden, maar moest het wel even in de lijst zetten. Mijn oplossing: gewoon niet meer naar kijken of in de buurt komen. Ik ga wel eens naar de sauna, daar draag ik slippers. Ook mijn eigen voeten vind ik niet om aan te zien. Verbergen doe ik dan niet, zo ver ga ik niet, maar vermeiden om er naar te kijken doe ik zeker wel.

4. Verkruimeld/geplet eten
Altijd als ik croissantjes wil eten mogen ze niet geplet, anders vind ik ze niet meer lekker. Dit geldt ook voor brood. Dit gaat bij ons namelijk vriezer in zodra het gekocht is en het komt voor dat het dan een deuk krijgt. Ook met boodschappen doen kan in de tas voor komen dat het een deuk krijgt. Dit wil ik niet en dan eet ik het brood ook niet meer. Ook gaten in brood vind ik irritant. Heel zonde van het brood, maar zo is het. Verkruimelde koekjes in bijvoorbeeld liga pakjes of afgebrokkeld cake vind ik automatisch ook niet lekker en ondanks mijn eetverslaving laat ik dit vaak nog liggen ook.

5. Altijd iets bewaren voor mij!
Ik woon samen. Ik ben getrouwd, dus dat is niet gek. Wat wel gek is, is dat mijn man en ik alles delen en ondertussen hij het hele pak van bijvoorbeeld koekjes en snoep mag opeten, behalve die ene laatste portie. Het laatste koekje, de laatste paar snoepjes, het laatste glas dubbel drank, dat is van mij. Tenzij hij het vraagt of hij het op mag maken, dan mag het meestal wel, maar bewaar alsjeblieft iets voor mij.

6. Dezelfde beker, de hele dag
Is dit eigenlijk wel raar? Het is in ieder geval goed voor weinig afwas. Ik heb namelijk de hele dag twee dezelfde bekers. Zoals genoemd heb ik een hard plastieken beker en een grote theebeker. Deze gebruik ik de hele dag en als ik er iets anders in wil, dan spoel ik het gewoon even om.

7. Altijd een kusje
Als mijn man de deur uit gaat zonder mij of andersom, dan wil ik altijd een kusje. Ook als we gaan slapen wil ik graag een kusje. Het voelt namelijk goed. Krijg ik geen kusje, dan heb ik kans dat ik denk dat hij boos op me is. Dat voelt weer niet goed, dus eigenlijk ook als we boos op elkaar zijn wil ik een kusje, zodat ik weet dat hij nog wel van mij houdt en ik van hem.

8. Eten met mijn tanden
Weinig mensen kunnen er tegen, maar ik eet met mijn tanden. Ik kan er namelijk niet tegen als mijn lippen vies worden. Behalve uiteraard soep, eet ik veel dingen van mijn vork of lepel met mijn voortanden. Gelukkig maakt dit niet veel geluid, maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die er niet tegen kunnen dat ik dat doe.

9. Ronde getallen bij een benzinestation
Als ik benzine of gas etc. tank, wil ik graag een rond getal. Of het nou een rond aantal liters is of een rond bedrag, dat maakt niet uit, zolang maar iets er van rond is. Mijn voorkeur gaat wel uit naar het bedrag.

10. Bang voor vuilniswagens
Sinds dat ik klein ben, ben ik al bang voor vuilniswagens. Ik droomde vaak dat een (nu ouderwetse) vuilniswagen mij in de klep wilde pakken en verpletten. Nog steeds rij ik om als ik zo'n vrachtwagen zie, omdat ik er nog steeds lichtelijk bang voor ben.




riekblogt.nl
Leuke blog. Ik heb ook wel een hekel aan grote dingen wat op de weg rijd :)
18-04-2017 10:41
18-04-2017 10:41 • Reageer
johan_jongedijk
Klinkt niet zo heel moeilijk ook
18-04-2017 09:14
18-04-2017 09:14 • 1 reactie • Reageer
Laura.kroon.Verschuren
Wat niet?
18-04-2017 09:15
18-04-2017 09:15 • 1 reactie • Reageer
Marilyn - Beauty by Lynn
Leuk om je zo te leren kennen
01-04-2017 10:59
01-04-2017 10:59 • 1 reactie • Reageer
Laura.kroon.Verschuren
Dank je!
03-04-2017 08:37
03-04-2017 08:37 • Reageer