De verhuizing


Vandaag, dinsdag 3 april 2018, is het dan zover. Mijn appartement, mijn eerste koophuis, mijn veilige haven wordt vandaag overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Mijn appartement is verkocht. 

Ik sluit de deur van mijn nieuwe woning achter mij en stap met een dubbel gevoel in de auto om richting mijn appartement te rijden. Nu nog mijn appartement.  Grappig om te merken dat je je toch aan een plek kan hechten en dat een plek zoveel voor je kan betekenen!  
Het huis waar ik nu woon is veel ruimer en beter onderhouden. Ik heb nu zelfs een mega grote tuin! Toch moet het nog gaan voelen als mijn veilige fijne plek. Dat komt vanzelf, maar heeft tijd nodig! 

Aangekomen bij mijn appartement zie ik de nieuwe kopers al snel. De kopers zijn hele aardige mensen. Ze gaan er niet zelf wonen, maar ze hebben het appartement gekocht om uiteindelijk te gaan verhuren. Tegenwoordig zie en hoor je dat wel vaker. 
Ik praat wat met ze en vertel enthousiast over de tijd die ik heb gehad in het appartement. Ik vertel ook dat ik het wel lastig vind om dit appartement achter mij te laten. Hoewel ik er een prachtig huis voor terug krijg blijft het toch een dingetje. 

We zien de makelaar aankomen en dat betekent dat we de laatste inspectie ronde gaan maken door de woning. Ik heb de sleutels vast en voor de laatste keer maak ik de deur naar het appartement open. Ik loop wat door de woning heen en bedenk mij dat dit echt de laatste keer is dat ik hier zal zijn. Vreemd, want het voelt nog steeds van mij. 
De inspectie verloopt snel en soepel.  Dan verlaat ik toch echt voor de laatste keer de woning. Mijn woning, mijn eerste koophuis waar ik veel mooie herinneringen heb.  

Ik besluit om met de kopers mee te rijden naar de Notaris. De Notaris bevindt zich in een andere plaats. De kopers rijden eerst langs hun eigen woning, want die ligt om de hoek! De vrouw ging niet mee naar de Notaris. De kopers bieden mij aan om eerst een kopje koffie te drinken. Dit lijkt mij een goed plan! Ik heb een heerlijke cappuccino gekregen! Nadat de koffie op was ging ik samen met de man richting de Notaris. Ik zeg de man dat ik nog nooit eerder in zo'n mooie auto heb gezeten! Dat is ook zo! We hebben wat gepraat onderweg en het was een bijzonder en leuk gesprek! Grappig dat je in zo'n korte tijd zoveel over iemand te weten kan komen! 
Bij de notaris was het snel gedaan! Erg formeel, maar prettig. Op het moment dat ik de handtekening zet besef ik mij dat mijn appartement niet meer van mij is. Nogmaals een dubbel gevoel. 

We rijden weer terug richting het appartement. Eerst rijden we langs het huis van de kopers, want de vrouw moest nog opgehaald worden. De man biedt mij nogmaals een koffie aan en dat sla ik niet af.  Samen drinken we nog een heerlijke cappuccino en ik krijg er ook nog eens een krentenbroodje bij. Het was immers al lunchtijd.  
Samen met de kopers rij ik dan terug naar het appartement. Niet meer mijn appartement, maar zo voelt het nog wel. Ik word afgezet bij de parkeerplaats en ik bedank de kopers vriendelijk voor hun gastvrijheid en de service. Ik vertel ze nog een keer dat ik zeker weet dat het appartement snel verhuurd gaat worden. Dat iemand die op zo'n mooie plek mag wonen en dit mag ervaren in zijn handen mag knijpen!  
Ik weet dat de nieuwe kopers er gelijk een nieuwe keuken in laten zetten. Super om te horen en stiekem ben ik ook wel erg benieuwd hoe het gaat worden! De keuken was ook wel aan vervanging toe! 

Met een dubbel gevoel rij ik weg. De laatste keer bij het huisje waar ik zo'n fijne tijd heb gehad. Toch krijg ik er iets heel moois voor terug en is  het goed zoals het is. Nu sluit ik deze periode af en is het tijd voor een nieuw tijdperk!  

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!