Hoe kan ik groeien op instagram?


Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn instagram aantrekkelijk is?

Mijn online galerie 'art by M.E.' probeer ik via instagram te promoten. Intussen heb ik bijna 1000 volgers, maar het is nog niet genoeg voor mij. Mijn doel is zoveel mogelijk mensen te bereiken. Mijn droom is om naamsbekendheid te krijgen als kunstenaar. Hoe kan ik instagram zo optimaal mogelijk inzetten? Instagram wie gebruikt dit tegenwoordig niet? Hoe kan ik opvallen tussen alle gebruikers die op instagram zitten? Deze vragen hielden mij bezig en ik ging op onderzoek uit.

Welke informatie over instagram vond ik op het internet?

Je ziet tegenwoordig onwijs veel bloggers die hun eigen 'template' materiaal proberen te verkopen als het om sociale media gaat. De ene na de andere tip vliegt je om de oren heen. Je leest regels, what to do en de don's voor het laten groeien van je instagram/Pinterest en andere kanalen. Zo zijn er bijvoorbeeld tips over het kleurgebruik en een bepaalde stijl die terug moet komen in je account om het aantrekkelijk te maken voor bezoekers. Er zijn talloze manieren om je account vorm te geven. Voor mij is dit typisch het gevalletje door de bomen het bos niet meer zien. Er is zoveel informatie te vinden dat het voor mij een beetje overwhelming is.

Hierdoor besefte ik mij dat het mooiste van alles is als je dicht bij jezelf blijft en doet wat voor jou werkt.
Voor mij werkt het niet om strakke schema's aan te houden. Net zoals mijn kunstwerken wat chaotisch en ongeorganiseerd zijn ben ik zelf ook wat chaotischer. Dit chaotische komt ook terug in mijn posten op Instragram en hey..... I don't care.
Eigenlijk ben ik best wel tevreden met hoe mijn instagram er op dit moment uit ziet en hoe het gaat. Door middel van de app canva heb ik geleerd hoe ik een Puzzle Feed voor instagram kan maken zonder photoshop te gebruiken. Deze Puzzle Feed vind ik een leuke toevoeging op mijn instagram account. Hoe ik deze Puzzle Feed maak leg ik in een andere blog uit. Onderaan deze blog vind je wat informatie over de app canva.

Hoe vaak post ik een bericht?

Voor het posten van berichten op sociale media bestaan kennelijk hele stappenplannen voor. Je kan zelfs berichten laten inplannen op sociale media, zodat deze berichten later op de dag automatisch gepost worden. Voor een stappenplan ben ik ook allergisch en gaan mijn nekharen al overeind staan. Dit is niet wat ik wil en dit is niet wat voor mij werkt. Hier wil ik gewoon vrijheid in hebben en ik wil niets 'moeten'.

Meestal probeer ik één keer per dag een berichtje op mijn account te zetten. Met het tijdstip ben ik ook niet bewust bezig. Het ligt er maar net aan wanneer het voor mij gunstig is. Soms zet ik wel drie foto's per dag op mijn account en soms een week lang niets. Zo wisselvallig kan het dus zijn en er zit bij mij totaal geen structuur in.

Wat voor een berichten post ik?

Veelal post ik foto's van mijn schilderijen. Hiermee probeer ik mijn schilderijen te promoten en meer bekendheid te krijgen. Andere foto's die je kan zien zijn foto's van bijvoorbeeld mijn exposities. Alles wat gerelateerd is aan mijn kunstwerken kan je voorbij zien komen. Mijn instagram probeer ik zoveel mogelijk gericht te houden op mijn atelier/schilderijen, zodat het publiek die hier interesse in heeft aangetrokken wordt.
Als je een eigen bedrijf hebt of een product wil promoten via een sociale media kanaal, dan is het goed om omtrent dit onderwerp te blijven posten en daar niet te veel van af te wijken.

Hashtags #

Hashtags gebruik ik onder iedere foto. Vaak probeer ik zoveel mogelijk hashtags te verzinnen die te maken hebben met het onderwerp van de foto. Hier zijn ook de meningen weer over verdeeld, want sommigen zijn van mening dat een paar relevante hashtags gebruiken beter is. Voor mij werkt het in ieder geval goed om zoveel mogelijk hashtags te gebruiken. Bij iedere post merk ik dat er weer een aantal volgers bij krijg. Daar word ik vrolijk van, want langzaam maar zeker breidt mijn account zich verder uit.

Hallo canva!

Hier een kleine uitleg over de app canva die ik veelvuldig gebruik. Zoals ik eerder vertelde gebruik ik deze app niet alleen voor instagram, maar eigenlijk voor alle sociale media waar ik gebruik van maak. Het is een onwijs handige tool. Het is een app waar je afbeeldingen kan bewerken en afbeeldingen kan maken.
Heb je de app canva al geïnstalleerd op jouw telefoon? Zo niet, dan raad ik je aan om deze app te installeren. Je kan de gratis versie gebruiken en hebt dan talloze mogelijkheden om je eigen afbeeldingen te maken. Je kan afbeeldingen maken voor de omslag van Facebook, Twitter, Pinterest, instagram en nog veel meer! Deze app gebruik ik zelf ook om mijn omslagen van Yoors te maken by the way.
Als je geen beschikking hebt tot een mobiele telefoon is het geen ramp, want via het internet kan je ook een account aanmaken en canva gebruiken. Je kan zo creatief zijn als je zelf wil. Hoe vaker je bezig bent met deze tools hoe handiger je er in wordt.

Heb je wat aan mijn tips gehad? Hopelijk kan je met mijn tips aan de slag en brengt het je veel goeds. De laatste tip die ik mee wil geven is dat je vooral moet doen wat voor jou goed voelt. Dat is namelijk hetgeen wat uiteindelijk vaak het beste werkt :).