Ontwikkeling, de essentie van ons leven?


Een periode dat alles even tegen zit. Niets gaat zoals jij het graag zou willen. Het lijkt wel alsof je continu net naast het net vist.  Je hebt een relatie, huisje, boompje en het beestje.  Voor de buitenwereld lijkt het allemaal te kloppen, maar niets is minder waar. 


November/december 2017 ben ik bijna in een burn-out beland. Ik kan niet echt beschrijven waardoor het kwam en gaf heel veel andere factoren de schuld. Factoren die eigenlijk niet eens de kern van het probleem waren. Daar ben ik nu wel achter. Ik ging niet meer met plezier naar mijn werk. Ik had het gevoel geen plekje te hebben binnen het team waarin ik werk. Dit gaf ik dan ook de schuld van mijn bijna burn-out. Ik noem het een bijna burn-out, omdat ik op tijd aan de bel trok. Ik stapte er een maandje uit om weer op krachten te komen en om aan mezelf te werken.  

Nu zijn we weer een jaar verder en ik merk aan mezelf dat het met ups en downs gaat. Als ik niet oppas ga ik zo weer dezelfde richting op als eerst. Maar waar ligt het nu aan? 
Ik merk aan mezelf dat ik heel graag wil ontwikkelen. Ik wil groeien als mens en ik wil binnen mijn team iets met coachen/begeleiden gaan doen. Ik heb dit ook meerdere malen aangegeven bij mijn leidinggevende. Ik heb dit ook kenbaar gemaakt bij mijn collega's op de werkvloer. Ik merk dat er op dit moment niet heel erg veel ruimte is om mij te ontwikkelen op dat gebied. 
Doch, zie ik regelmatig collega's die aangesteld worden als coach op de werkvloer. Mijn naam wordt dan weer gepasseerd.  Dat doet pijn. Pijn, omdat ik wil groeien en ontwikkelen. 

Ik begin mij te beseffen dat mijn probleem van een jaar geleden in hetzelfde straatje past. Ik zat destijds namelijk in een functie die totaal niet bij mij paste. Ik kon niet groeien en niet ontwikkelen. Ik liep vast. 
Nu loop ik weer vast, omdat mij de kansen niet geboden worden om mij te ontwikkelen.   

Zo af en toe komen er collega's met een paar ideeën op de proppen. Hé, misschien kan jij dit dan wel oppakken? Ik heb de neiging om direct ja te zeggen, omdat ik toch mijn steentje wil bijdragen binnen het team. Hier moet ik wel voor oppassen, want voor ik het weet zit ik weer iets te doen waar ik absoluut niet gelukkig van word. 
Waarom lijkt het alsof alle andere collega's wel de dingen kunnen doen die zij leuk vinden? Waarom blijf ik zo in het diepe zwemmen? Vragen die mij steeds weer bezighouden.  

Het liefste zou ik nog een HBO opleiding doen om op HBO-denkniveau te komen. Deze HBO opleiding zou ik uiteraard willen doen in de richting van het coachen en begeleiden. Daar ben ik wel over uit. 
Ik heb er zelfs over nagedacht om van team te wisselen. Te solliciteren op een ander team, omdat daar mijn kansen misschien groter zijn om te doen wat ik graag wil. Misschien een te grote stap, misschien ook niet. Het is en blijft een optie die ik nog in mijn gedachten heb. 

Soms hou ik mij vast aan de gedachte dat dit mijn karma is. Iets wat in dit leven hoort.
Als er al een leven na de dood bestaat en ik eerdere levens heb geleefd dan was ik vast een ontzettend rijk verwend nest. Alles ging mij voor de wind.  Dat moet ik vast in dit leven afbetalen.  Dan kan ik weer een beetje lachen en hoop ik maar snel dat er een kans voor mij komt. Een kans die ik met beide handen zal aanpakken. 

Word lid en beloon de maker en jezelf!

Comment and receive 11 YP 11
you want to remenber with me enter here.
who remembers their first favorite consoles and players - Hello friends, today I want to write on my part to show you which were the first consoles that came into my hands as a child, both video games and music and video, I would also like to read a little about you which were your first consoles since childhood to enjoy a moment of those good times. then my first consoles and of course the favorites. My first memories in terms of consoles was the so-called family game, for me it was something shocking to have one of those consoles in my hands since in order to play that type of video game I had to go to the shopping centers and there were places where they rented the games. It should be remembered that my first VCR that I got to know was betamax, to be able to enjoy watching a movie where you could choose what to watch without having to wait to see it on TV, it was something amazing for me, I remember that the first movie I saw was a phone call the fly, amazing special effects for the time. After spending some time and seeing that technology was gradually advancing, they give me a Sega as a Christmas present, which as their sologan says was one of the most advanced computerized game consoles for the time, that is, to go from 8 bit to 16 bit was a big change, improved graphics and good sound were great. Continuing with the advancement of technology now it's up to the VHS, a player if it can be called more advanced in image quality, more development in everything that had to do with recording TV series in the virgin cartridge format, you could record your programs favorite tv, I do not know if betamax had it, do not try, here is a sample that I still have a vhs from more than 20 years old, it is an LG diamond heads, I still have a movie, in the the one from scary movie 1 hahaha. With this count I will refer to play station 1, which has been one of the consoles that somehow came to revolutionize everything in video games, excellent video for the time, arrangement of 2 controls and the most spectacular thing that one is. I have imagined it had a memory of 8 mb removable where you could play your favorite games, mine was resident evil 1, a game madness so additive that it was impossible to stop playing. leaving last, but a moment does not mean that it is not important, maybe it is more important, let's talk about the walkman, for me he was one of my most faithful friends who had since you went out to the street and if you did not like the music that Around you could be heard, you brought out your walkman and you could listen to your favorite music, in my case I took out my scorpions cassette and problem solved. When modernity takes giant steps, it went from walkman to discman, something that brought disman to my generation was how a device gave you the opportunity to change songs with a single click without rewinding anything, the most modern ones brought a kind of protection that it was called antishock it was crazy and by the way listening to music from digital records was a great boom.
Comment and receive 50 YP 50
Boosting the wrong way
I see more and more boosts appearing that require a certain number of votes. And that number is usually not minus. Once again it should turn out that the only thing that matters is popularity vs good honest content. Not all content reaches an equally large audience, therefore the post is not necessarily better or worse. But she is clearly (again) considered less if she can reach the given measure. That, while commercial, populist content that can profile itself in any case gets extras on top. It's just again #shittingonthelittleman as it is called. And that while promised functionality has been omitted for weeks that lesser bloggers could be of service in strengthening their position. I thought Yoors was founded at the time to give blogging a new angle in which every (potential) blogger could be equal. Too bad to see how that is undermined. #mssingtheoldyoors #yoorsupdates