×

Yoors


Inloggen
×

Yoors











Ook zo gevoelig?

Ook zo gevoelig?


Krijg je ook vaak te horen dat je zo gevoelig bent? Krijg je wel eens te horen dat je jouw gevoeligheid maar moet uitschakelen of zelfs thuis moet laten?  Grote kans dat je ook een HSP'er bent! Het is geen diagnose, maar wel een feit dat emoties/gebeurtenissen/belevingen  sterker binnen komen dan bij een gemiddeld persoon.

Je kan nu twee dingen doen.  Hard weglopen, het onderdrukken en ontkennen dat je gevoelig bent. Eigenlijk probeer je je aan te passen aan de maatschappij om maar mee te komen met de buitenwereld. Soms lijkt het ook dat de maatschappij dit van je verwacht. Geloof me, je raakt jezelf kwijt en dit is een manier waar uiteindelijk niemand beter van wordt.

Soms heb je wat hulp nodig bij het ontplooien van jezelf. Daar hoef je helemaal geen schaamte voor te hebben! Blijf ook in deze dicht bij jezelf. Ooit zei een maatschappelijk werker tegen mij dat niemand op mijn werk van mijn hooggevoeligheid af hoeft te weten. Ik ben het hier niet mee eens. Het is een stukje van mezelf en als ik hier niet open in ben dan verberg ik een stukje van mezelf. Ik ontken wie ik daadwerkelijk ben en laat mijn ware 'ik'  dan niet zien. Dit advies heb ik dus ook weer onder tafel geschoven.  

Wat je ook kan doen is jouw gevoeligheid accepteren en omarmen. Wees blij met wie je bent en haal je kracht uit jouw gevoeligheid! Je mag er wezen en jij bent ook een puzzelstukje in het groter geheel. Bekijk maar eens waar jij goed in bent en pas dit toe mét jouw gevoeligheid.  Accepteer jezelf zoals je bent, dus ook jouw gevoeligheid. Het mag er wezen! Ik heb mezelf geaccepteerd zoals ik ben en dat heeft mij erg geholpen. Ik ben er open en eerlijk over en het is geen geheim, voor niemand niet.
Ik ben niet zielig, ik ben niet anders en ik ben niet beter dan een ander. Ik ben ik en jij bent jij.     


Zowel in het dagelijks leven als in het werkleven begint hooggevoeligheid steeds meer ruimte te krijgen. Steeds meer mensen krijgen te maken met een HSP'er in zijn of haar omgeving. Dit zie ik als een positief teken, want dit betekent dat de ruimte blijft groeien.  De ruimte om jezelf te zijn en te blijven groeit mee! 


Daag jezelf uit om dicht bij jezelf te blijven, want mens jij bent mooi!