Ook zo gevoelig?

Ook zo gevoelig?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Krijg je ook vaak te horen dat je zo gevoelig bent? Krijg je wel eens te horen dat je jouw gevoeligheid maar moet uitschakelen of zelfs thuis moet laten?  Grote kans dat je ook een HSP'er bent! Het is geen diagnose, maar wel een feit dat emoties/gebeurtenissen/belevingen  sterker binnen komen dan bij een gemiddeld persoon.

Je kan nu twee dingen doen.  Hard weglopen, het onderdrukken en ontkennen dat je gevoelig bent. Eigenlijk probeer je je aan te passen aan de maatschappij om maar mee te komen met de buitenwereld. Soms lijkt het ook dat de maatschappij dit van je verwacht. Geloof me, je raakt jezelf kwijt en dit is een manier waar uiteindelijk niemand beter van wordt.

Soms heb je wat hulp nodig bij het ontplooien van jezelf. Daar hoef je helemaal geen schaamte voor te hebben! Blijf ook in deze dicht bij jezelf. Ooit zei een maatschappelijk werker tegen mij dat niemand op mijn werk van mijn hooggevoeligheid af hoeft te weten. Ik ben het hier niet mee eens. Het is een stukje van mezelf en als ik hier niet open in ben dan verberg ik een stukje van mezelf. Ik ontken wie ik daadwerkelijk ben en laat mijn ware 'ik'  dan niet zien. Dit advies heb ik dus ook weer onder tafel geschoven.  

Wat je ook kan doen is jouw gevoeligheid accepteren en omarmen. Wees blij met wie je bent en haal je kracht uit jouw gevoeligheid! Je mag er wezen en jij bent ook een puzzelstukje in het groter geheel. Bekijk maar eens waar jij goed in bent en pas dit toe mét jouw gevoeligheid.  Accepteer jezelf zoals je bent, dus ook jouw gevoeligheid. Het mag er wezen! Ik heb mezelf geaccepteerd zoals ik ben en dat heeft mij erg geholpen. Ik ben er open en eerlijk over en het is geen geheim, voor niemand niet.
Ik ben niet zielig, ik ben niet anders en ik ben niet beter dan een ander. Ik ben ik en jij bent jij.     


Zowel in het dagelijks leven als in het werkleven begint hooggevoeligheid steeds meer ruimte te krijgen. Steeds meer mensen krijgen te maken met een HSP'er in zijn of haar omgeving. Dit zie ik als een positief teken, want dit betekent dat de ruimte blijft groeien.  De ruimte om jezelf te zijn en te blijven groeit mee! 


Daag jezelf uit om dicht bij jezelf te blijven, want mens jij bent mooi!

  Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik herken mij hier helemaal in :) Vroeger wou ik mij laten omtoveren en mijn gevoelens laten afschaffen om erbij te mogen horen. Maar met de tijd merk je dat dit echt niet is wat je eigelijk wil, je wil gewoon begrip en respect; je wil geen negativitijd verspreiden, en kan het ook gewoonweg niet ter plaatse sociaal verwerken wat mij ook normaal lijkt. Wij proberen zelf ook alle rust en stilte te zoeken en hebben ons leven hiernaar gericht :) Ik heb eens mooie quote gelezen  "de stronger you become, the more gentle you will be" :)
Dank je om te delen :) Namaste
| 11:48 |
Ik ben ook HSP-er. HSP is inmiddels erkend door de wetenschap: www.hspcentrum.nl/blog/2016/09/28/hooggevoeligheid-erkend-door-de-wetenschap
| 14:09 |
heel mooi geschreven
| 18:57 |
Niet mis mee, onthoudt dat!
| 14:39 |
Mooi geschreven, ik ben er pas achtergekomen na een flinke burn-out.
Mijn partner neemt het nu na jaren pas serieus en als ik dicht bij mezelf blijft gaat het goed,
maar het overvoerd raken licht dagelijks op de loer.
| 20:18 |
Ik heb ongeveer 15 jaar geleden ontdekt dat ik hsper ben. Het was een opluchting om te ontdekken dat ik niet abnormaal ben en ontdekt dat niet iedereen alles zo intens ervaart en dingen aanvoelt
Maar in mijn beroep was het een groot voordeel,ik voelde de kleuters goed aan zonder daar een verklaring voor te vinden of zoeken.
| 19:57 |
Ik vind date het mooi beschreven hebt, en je mag hooggevoelig zijn
| 19:16 |
Super, dank je wel!!
| 19:18 |
Ik probeer het weer meer te openen te veel afgesloten
| 19:21 |
Dat is erg zonde, maar ik denk een logisch 'mechanisme'. Ik heb denk ik het 'geluk' dat ik er redelijk vroeg mee bezig ben. Geeft ook wel moeilijkheden, maar ik hoor ook veel mensen om mij heen, die net een generatie ouder zijn, toch wel tegen een aantal dingen aanlopen. Dat dit toch te maken heeft met het wegstoppen, negeren en/of afsluiten van het hooggevoelige.
| 19:28 |
Ik ben er mee bezig me weer helemaal open te stellen
| 20:35 |
Ik denk dat door er een 'benaming' aan te geven je alleen maar bedenkt dat er iets 'fout' is. Terwijl het gewoon normaal is dat mensen niet allemaal even gevoelig zijn. Maar mooi geschreven
| 19:10 |
Het is juist door een 'benaming' te geven dat je ontdekt dat je niet 'abnormaal'bent en dat je er mee leert om te gaan en overlevingsstrategieen gaat zoeken om er minder 'last' van te hebben.
Na mijn beroerte ben ik nog gevoeliger geworden voor geluiden,drukte enz,niet fijn maar leer er mee om te gaan
| 19:55 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen