×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Weerstand en hooggevoeligheid (HSP)

Weerstand en hooggevoeligheid (HSP)


Iedereen kent wel van die dagen dat je weerstand weer wat minder wordt. Je wordt ziek en/of bent sneller moe. Ervaar je ook wel eens dat je weerstand voor prikkels ook wat minder wordt? Vaak gaat dit gepaard met je normale weerstand. Tenminste ik heb door de jaren heen gemerkt dat het bij mij wel zo werkt.


Als ik ziek ben of als ik even wat minder slaap, om wat van reden dan ook, dan merk ik het gelijk. Mijn weerstand gaat omlaag en ik voel direct dat ik minder in mijn vel zit. Je zou zeggen dat iedereen dat heeft als hij/zij wat minder slaapt.  Dat zal ook wel, want slaap is ontzettend belangrijk! Je weerstand trouwens ook. 

Als hooggevoelige is het enorm belangrijk om goed geaard te blijven, dicht bij jezelf. Op de 1 of andere manier is dat lastig als je weerstand laag is. Althans ik ervaar dat zo. Iedere keer is het weer een uitdaging om weer terug te komen bij mijn eigen ik en daar ook te blijven. 

Door heel mijn lichaam gieren onrust, emoties en pijn.  Weet je wat ironisch is? Het meeste is niet eens van mij! Ik zeg het meeste, omdat er zeker wel iets tussen zit wat wel van mij is. Maar het is lastig om te scheiden wat nu eigenlijk wat is. Gedurende de tijd dat mijn weerstand minder is heb ik ze opgedaan. Op het werk, thuis of zelfs in het openbaar.  Alles neem ik met mij mee. 
In de loop van de jaren heb ik geleerd hiermee om te gaan, maar is het moeilijk? Ja het is best wel zwaar. In periodes dat mijn weerstand wat minder is zit er een gevoel van onrust en die gaat niet weg. Emoties opgestapeld op elkaar. Emoties van een ander en die van mezelf, een warboel zeg maar. Het is lastig om te voelen wat van mezelf is en wat bij mij hoort.   Het is ontzettend belangrijk om goed geaard te blijven of hier weer mee aan het werk te gaan. Je staat te open voor de ander en vangt alle prikkels op.  Oftewel je bent een mooie prikkelontvanger! 


Een buitenstaander zou zeggen je bent wel een beetje instabiel. Terwijl dit niet zo is.  Het is eigenlijk net als letterlijk ziek zijn. Je weerstand is op dat moment helemaal weg. Alleen de mensen die herkennen, erkennen en weten wat ik bedoel zullen begrijpen wat ik voel. 


De tips die ik kan geven als het weer eens zo ver is:

Sporten:

Dit is voor mij het meest effectief! Lekker sporten en weer tot jezelf komen. Ik doe al een tijdje aan kickboksen en vind het heerlijk om hier mijn energie in te steken. Na een les ben ik weer meer bij mijn eigen gevoel.

Buiten zijn:
Er is geen betere plek dan de natuur om weer tot jezelf te komen. Maak een mooie wandeling door de natuur. Laat de hond uit of ga een rondje hardlopen! Bij het laatste pak je twee tips tegelijkertijd mee! 

Mediteer:
Hiermee bedoel ik niet dat je gelijk een hele dag aan meditatie moet doen of ineens een goeroe moet worden. Pak gewoon eens een momentje voor jezelf al is het maar 5 minuten. Sluit je ogen en probeer je hoofd leeg te maken. Dit geeft ook al een heleboel rust. 

Accepteer:
Misschien wel de belangrijkste. Accepteer dat de gevoelens er zijn. Hoe harder je er tegen in gaat hoe erger ze gaan voelen! Zeg tegen jezelf dat je weet dat de gevoelens er zijn en dat ze er mogen zijn, maar zoek wel uit welke gevoelens bij jou horen en welke niet! 

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!


Saar
Bij mij werkt tv kijken als een soort van meditatie. Soms lijkt het echt de enige manier om van alle emoties los te komen en men verstand op nul te zetten. Emotionele rust wordt vaak onderschat. Accepteren is inderdaad ook een moeilijke, zelf al kun je onderscheid maken tussen je gevoel, het is soms zo sterk aanwezig en twijfel is daarin een al te grage boosdoener. Maar ook dat mag en moet je kunnen accepteren, hoe lastig ook.
26-04-2018 23:28
26-04-2018 23:28 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Dat heb je super verwoord! Zeer herkenbaar.
10-04-2018 13:32
10-04-2018 13:32 • 1 reactie • Reageer
Louter
Wel fijn om te lezen dat het herkenbaar is!  :)
11-04-2018 12:49
11-04-2018 12:49 • Reageer
Encaustichris
Mooie, herkenbare, leerzame blog!
10-04-2018 12:25
10-04-2018 12:25 • 1 reactie • Reageer
Louter
Heel erg bedankt! Wederom blij om te lezen dat het herkenbaar is!
11-04-2018 12:49
11-04-2018 12:49 • Reageer
Chalija
goede post, herkenbaar, deel ik even.
10-04-2018 09:57
10-04-2018 09:57 • 1 reactie • Reageer
Louter
Super! Dank je wel! Ik vind het super om te lezen dat het herkenbaar is:)! 
11-04-2018 12:50
11-04-2018 12:50 • Reageer
riekblogt.nl
Zo'n dag had ik gister. Mooi om schreven. 
10-04-2018 09:32
10-04-2018 09:32 • Reageer