Ik dacht: doe eens gek en #stuur een #brief...


De #briefwisseling ,

Maar naar wie? Naar wie kan ik nou een brief sturen en van wie mag ik een reactie verwachten? Ik bedoel: een brief schrijven is zo vrijblijvend hé. Je zet een en ander op papier, gaat rustig zitten, leunt nog eens achter over en hoopt dat er op een dag een brief op jou mat zal vallen als reactie op jou post.

briefwisseling

Nu, tegenwoordig gaan brieven meestal digitaal, de mailbox hebben ze daarvoor uitgevonden. En het is leuk om zo nu en dan een mail te ontvangen, maar meestal is dit eenzijdig of informatief geformuleerd. Dus ik probeer het eens anders. Via dit mooie platform wil ik je uitdagen te reageren op deze brief. Het is een uitnodiging om te communiceren met elkaar en ja, het is waar: als je reageert kunnen heel veel mensen jou brief lezen. Misschien dus niet helemaal het juiste platform om jou 'intiemste momenten' te delen, of hetgeen echt op jou lever ligt. Maar... Wie niet waagt die niet wint denk ik dan maar.

Ik leef mijn leven zoals ik dat wil

Uit een lied van #Andr é Hazes

Ik leef mijn leven zoals ik dat wil

Is dat niet ongeveer hoe we allemaal denken? Egocentrisch wellicht, als je het mij vraagt, maar zo gaat het vaak wel. We leven ons eigen leven en het lijkt er wel op dat we maar weinig aandacht hebben voor elkaar. Jammer, want juist het echte contact is het meest belangrijke in het leven als je het mij vraagt.

briefwisseling

Dus heb je me iets te vertellen...

Stuur me een 'open' brief!

Ik zou het leuk vinden om van je te horen en een briefwisseling te starten. We doen het zo: jij zet jou brief op jou eigen pagina (blog op yoo.rs) en doet mij taggen, dus @LWAlmanak , de titel bepaal jezelf, als je maar even er bij zet: ~briefwisseling. Dan weet ik dat je reageert op deze 'open brief' van mij.

Zoals het in het echte leven gaat, kan het soms even duren voor je een bericht terug hebt van mij. We zitten niet allemaal de hele dag achter de PC. Zodra ik gereageerd heb, krijg je een melding, omdat ik je getagged heb. Ik ga je dus niet privé een bericht sturen met de link, je ontvangt vanzelf de melding van Yoo.rs dat je getagged bent. Daarna is het weer aan jou of je wilt reageren of niet wilt reageren.

Het mag over alles gaan!

De inhoudt van onze mailwisseling bepaal jezelf, je mag dus over alles schrijven wat je wilt. Enige waar ik niet op reageer is vloeken en schelden. Laten we het alsjeblieft netjes houden.

Nou wie durft? Jong, oud, man, vrouw, blank, bruin, grote neus of wat dan ook, niet zo van belang.

Ik ben benieuwd.

Groetjes LWAlmanak