De soep word niet zo heet gegeten als hij word opgediend...

De soep word niet zo heet gegeten als hij word opgediend...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Een bekend gezegde, wat deze dag door mijn hoofd heeft gespookt. Ik refereerde hier vanmorgen al even aan.

De meest bekende betekenis die hier aan word  gegeven is de volgende:

Er worden meestal minder zware maatregelen toegepast dan was aangekondigd.

Even een klein voorbeeld: op dit moment explodeert de media, maar ook FaceBook, Twitter, Google+ en, ja ook hier gaat het rond op Yoors, wat betreft Donald Trump. Natuurlijk is deze man een clown, ik heb er eerder over geschreven, je vind hem hier. Ik zal me daar dus verder niet aan wijden vandaag.

Maar dat was niet de rond dwarrelende gedachte die ik hier zo vandaag bij had. Er steekt me iets anders namelijk…

Mensen die ziek zijn zeggen vaak: ach het valt nog mee, het had erger gekund. Kijk naar die en die, die heeft (en ik noem maar even) kanker, dat is pas erg!

Luister lieve mensen, al jaren ‘worstel’ ik met gezondheid. Al jaren zeg ik dat het nog wel meevalt, het is te dragen. Maar maakt dat het minder erg dan die ander?

Laat me een voorbeeld geven:

Enige tijd geleden, ik denk inmiddels een jaar of 4 terug, zat ik samen met de kinderen buiten op een terrasje wat te drinken en de meiden allebei een ijsje. Achter mij aan een tafeltje, twee, naar ik aanneem, alleraardigste dames. Al op behoorlijke leeftijd ook. Zegt de ene dame tegen de andere dame:

“Wat zielig voor die twee meisjes dat hun papa in de rolstoel zit. Zou hij een ongeluk hebben gehad, of wellicht ernstig ziek zijn?”

Mijn vrouw die vlak achter de dames zat, omdat er bij ons geen plekje meer vrij was en het behoorlijk druk was, schiet in de lach en zegt tegen de dames: ‘’Het valt wel mee hoor, hij is door een collega bejaarde met een rollator aangereden!” De dames wisten niet hoe snel ze zich uit de voeten moesten maken. Voordeel: er was weer plek op het terras en we konden nu gezellig met zijn 4-tjes aan een tafel zitten!

Is mijn ziekte erger dan die van jou? Is het werkelijk zo dat mijn ziekte erger is dan jou dikke vette koorts van 40,5 graden, die nu al drie dagen aanhoudt? 

Enschedekiektmee gaf misschien wel het meest treffende antwoord:

De mens lijd het meest, door te lijden wat hij vreest.

Weet je, veel mensen lijden het meest doordat zij de dood vrezen! En dat is pas erg! Dat is, in mijn ogen, onnodig lijden. Ja, als je het hebt over wat erger is, ziekte of het lijden aan de angst voor de dood, dan ben ik oprecht overtuigd van het feit dat het laatste het meest erge is!

Ik heb namelijk, als Christen, niet alleen een leven hier op aarde, maar mag ook uitzien naar een hoopvolle toekomst:

En ja, ik kan gewoon 120 jaar worden hoor, maar ik hoop dat de Here eerder komt, alleen niet te vroeg…

Tis nog veel te leuk op de zandbak waar we op mogen leven!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mooi geschreven! Doet me nadenken,ben al van kindsafaan bang voor de dood! Als vijfjarige dacht ik er al veel over na en nu nog! Miss heb je gelijk dat dat "erg" is!? Ik ben niet gelovig en geloof ook niet dat er nog "iets" is na de dood,dat maakt dat ik ook zo angstig ben
| 09:24 |
Allereerst dank voor jou reactie. Ik geloof wel en heb dus dat vooruitzicht van een hoopvolle toekomst, dat gun ik iedereen. Het enige wat ik kan zeggen: maak eens een praatje met iemand die je daar meer over kan vertellen. Misschien geeft het jou ook rust al je weet wat die hoopvolle toekomst ook voor jou kan betekenen... Liefs
| 09:59 |
Heb al geprat met mensen die gelovig zijn,heb al gepraat met mensen die geloven in reincarnatie maar toch nix voor mij
| 10:30 |
Dat kan, maar ergens zul je toch die angst moeten overwinnen...
| 10:33 |
Drie familieleden zijn al gestorven aan kanker dus is de kans groot dat ik dat ook ga krijgen. Ik heb gezien wat een pijnlijk proces dat is en het idee al dat het niet te genezen is en je weet dat je eind in het zicht,dat zou ik niet aan kunnen. Zelfs erover te schrijven begin ik al te zweten
| 14:17 |
Het hoeft niks te zeggen, je kunt het ook niet krijgen en sterven aan een hart aanval... Tis maar een idee ;-)
| 14:20 |
Ik had mijn kleine beroerte ook niet kunnen overleven maar dan had ik er mij niet van bewust geweest dat ik ging sterven
| 14:35 |
Precies, hoe vaak die erge ziekte ook voor komt in een bepaalde familie, het hoeft niet te betekenen dat jij dat ook krijgt...
| 14:37 |
Ik hoop het
| 16:57 |
Komt vast goed, voorlopig maar blijven ademen en genieten!
| 16:59 |
Yep hihi
| 17:12 |
Mooi geschreven, Peter. :-)
| 17:48 |
Dank je Rudi.
| 18:17 |
:-)
| 10:38 |
Goede blog, veel om over na te denken.
| 17:34 |
Dank je wel.
| 17:36 |
Wat een belachelijke opmerking van die 'allervriendelijkste' dames.
Geweldig Hoe je vrouw hierop gereageerd heeft haha.
En wat betreft , wie heeft het erger. ..ieder voelt z'n eigen, nietwaar?!
Ik kijk samen met je uit naar de dag dat de Here Jezus ons tegemoet komt (inderdaad niet al te vroeg ^-^)
| 16:43 |
Precires, maar het is ook een bewustwording bij mensen om die ander niet altijd hoger te achten. Het us, om het zo te zeggen een valse nederigheid. Zal er misschien nog over schrijven.
| 16:59 |
Leuke blog! Je hebt gelijk, zo is het wel. Oja, Bakkeveen is mooi! Zin in het mooie weer, dan gaan we ook weer heen.
| 08:59 |
Dank je wel, zit jij ook in Bakkeveen op een camping dan? Het is daar echt wel mooi.
| 09:30 |
Nee dat niet. We wonen niet zo ver van Bakkeveen af.
| 11:19 |
Ah, jan dan ben je wel bekend daar
| 12:53 |
Alsof je dan minder waard bent. Omdat je in een rolstoel.
Raar he. Van jou zien ze t..maar ze zien t niet als iemand geestelijk ziek is. Als ze dat zouden horen. Zouden ze dan ook ineens op diegene neerkijken??
| 08:03 |
Goede tekst, en ik ben het met je eens, dit leven is een leerstation, dat bepaalt wat er hier na gaat gebeuren. Alles wat je doet in dit leven ,laat de weegschaal de goede of slechte kant omslaan
| 20:37 |
Goede samenvatting ;-)
| 20:44 |
Ik weet nog wel als klein meisje dat altijd zo bang was voor de dood. Heel vreemd, ken het gevoel mij nog zo goed herinneren. Nu totaal niet. Ik weet niet of het lijden is angst voor de dood, misschien zorgt het gevoel juist ervoor dat je meer ga genieten van leven omdat je zo bewust ben van het 'einde' . Maar ik snap je punt wel.
| 20:35 |
Terechte opmerking dat je misschien juist meer gaat genieten van het nu. Ik geniet er in elk geval nog volop van :-)
| 20:45 |
Ik geniet met je mee ;)
| 20:47 |
:-)
| 20:53 |
well spoken :D
| 20:32 |
Thank you!
| 20:45 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen