Onverwachte gebeurtenis

Onverwachte gebeurtenis


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Wanneer ik aan U denk op mijn bed, over U peins in nachtwaken – voorzeker, U bent een Helper voor mij geweest; onder de schaduw van Uw vleugels zal ik vrolijk zingen. Mijn ziel klampt zich aan U vast, komt achter U aan, Uw rechterhand ondersteunt mij. ~ Psalm 63:7-9

Vandaag trof deze tekst mij, uit het Bijbelleesrooster voor de kerken, in het bijzonder: ‘Wanneer ik aan U denk op mijn bed, over U peins in nachtwaken…’

Heb jij dat ook wel eens, dat je niet kunt slapen door de gebeurtenissen van de dag? Nu, ik had dat gisteren. Zonder er te veel aan uit te weiden, er is nogal iets heftigs gebeurt bij ons in de straat. Onze buurman twee deuren verder op, is overleden. Waarschijnlijk heeft hij dinsdag al het leven gelaten, maar is gisteren pas gevonden. Het raakt mij.

We mogen vertrouwen op God, vertrouwen op Zijn genade en nog zo’n ‘goede band hebben met Vader’, maar we mogen nooit eenzaam en alleen op aarde zijn! Hij is onze helper, maar als het contact met de buren er niet is, wie gaat je dan verder helpen? Als jij ‘eenzaam en alleen bent’, ook door jou ‘eigen timide zijn’…

Al eerder hebben wij een soortgelijke situatie meegemaakt, een aantal jaren terug. Een vriend die weinig contact had met de mensen om hem heen. En ook wij waren op vakantie en hadden ‘even geen zicht op hem’, toen hij geheel onverwacht overleed.

Het is goed om God te vertrouwen, maar het contact met de medemens blijkt zo belangrijk te zijn!

Terwijl ik dit zo schrijf, peins ik mij suf, of hij (de buurman) God wellicht kende. En dat peinzen brengt me dan gelijk bij de gedachte: hoe vaak overpeins ik Hem, bij dag en bij nacht? Hoe vaak zing ik een vrolijk lied voor Zijn aangezicht, zoals David deed? Zonder schroom en zonder schaamte (was het David niet die danste voor de Here, naakt?).

Nee, om mijn overpeinzing voor vandaag af te ronden, wil ik nogmaals die laatste zin met u lezen, in nagedachtenis van ‘onze buurman’, maar ook in gedachten biddende over hen, die een geliefde broer, oom, zwager, neef, et cetera, zullen moeten missen hier op aarde:

Mijn ziel klampt zich aan U vast, komt achter U aan, Uw rechterhand ondersteunt mij.

Moge zij Hem ervaren in deze moeilijke periode van afscheidt nemen en zich gesteund voelen door Hem, die hen zo lief heeft.

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Zoiets zou mij ook bezig houden :( Heel begrijpelijk Peter.
| 16:40 |
Nou inderdaad en dan woensdag nog 'even condoleren' en papieren afgeven voor de uitvaart ondernemer (waren ze vergeten)... Ken de vrouw van de uitvaart erg goed, dus ze hadden het hier afgegeven.
| 17:16 |
Nogmaals sterkte.
| 17:23 |
Dank je.
| 17:32 |
Hier ook zoiets in de straat gehad. Vooral de eenzaamheid laat me dan moeilijk los.
| 12:25 |
Ja, dat is denk ik hetgeen wat bij ons ook zal blijven hangen: eenzaamheid...
| 12:32 |
Sterkte met het verlies
| 11:45 |
Dank je.
| 11:54 |
Lijkt me vreselijk om eenzaam te sterven, überhaupt om eenzaam te zijn. Ik snap dat het je niet los laat, maar je kon dit niet voorkomen. Het was zijn tijd om het aardse voor het eeuwige te verruilen.......
| 11:25 |
Dat is waar, het laatste. En inderdaad: wij hadden dit niet kunnen voorkomen. Hij is waarschijnlijk dinsdag al overleden, maar gisteren pas gevonden. Dat grijpt even aan... Zo belangrijk om goed contact te hebben met de buren!
| 11:27 |
Absoluut, sterkte om dit een plaatsje te kunnen geven x
| 11:29 |
Dank je.
| 11:35 |
Altijd triest iemand te verliezen en er (veel) later achter te komen.
Sommige mensen zijn eenzaam, sommige kiezen voor het zich terug trekken, als er maar contact is met anderen als het nodig is.
Jij hebt aan hem gedacht toen je wakker lag, kwel jezelf niet, het is een ode aan hem.
| 11:16 |
Dank voor jou reactie Albert. Ik heb mijn gedachten verwoord, in de wetenschap dat dit regelmatig gebeurd hier op aarde. Dat mensen timide zijn, in zichzelf gekeerd. Helaas hebben we dit nu voor de tweede keer mee moeten maken.
| 11:19 |
Soms als ik de wereld om mij heen zie door de TV wordt ik ook een beetje timide, gelukkig zijn er rondom mij heen zoveel mooie dingen.
Sterkte met het verwerken, zorg dat het jezelf en naasten niet overkomt.
| 11:27 |
JA, daar heb je zeker een punt! Daarom staat onze deur ook altijd open om anderen te ontvangen ;-)
| 11:35 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen