Time to say goodbey...

Time to say goodbey...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Op de achtergrond, via YouTube klinkt het geweldige nummer van James Last: time to say goodbey.

Veel mensen kennen dit nummer wel. Het is het meest gedraaide nummer op begrafenissen en crematies. Een nummer die geassocieerd word met rouw en verdriet, in het ultieme de dood. En ergens snap ik dat wel. Het is nou niet bepaald het meest vrolijke nummer dat er bestaat.

Ik heb nog even met zang opgezocht, maar persoonlijk vind ik dit nummer toch het beste klinken zonder de opsmuk van een zanger of zangeres, of beide.

Time to say goodbey…

Een tijd van afscheid nemen. Een tijd, een periode die we loslaten en achter ons mogen laten. Vaak met de woorden: het is goed geweest, bedankt, tot weerziens!

Maar vandaag zeg ook ik: Time to say goodbey!

Niet van het leven hoor begrijp me niet verkeerd. Eerder aan de gedachten van het verleden. Time to say goodbey. Het ligt achter mij, kan er niets aan veranderen en zou er ook niets aan willen veranderen trouwens. Want zelfs in het verdriet van het verleden zit een prachtige geschiedenis verborgen, die ik voor geen goud had willen missen!

Een prachtige geschiedenis, in het verleden die zo zijn donkere kanten kent, kan dat dan? Ja natuurlijk kan dat!

Want die prachtige geschiedenis, daar ben ik uit voort gebracht! Het was de liefde van twee mensen voor elkaar, die mij het leven hebben geschonken, naar ik meen Gods wil. En toch, ondanks dat, die prachtige geschiedenis, is het tijd om afscheid te nemen van de gedachten van diezelfde geschiedenis. De blik naar voren te richten, de ogen in verwondering de wereld voor mij te laten aanschouwen.

Time to say goodbey…

Nick en Simon zongen eens: vaarwel verleden ik ga de toekomst in, het leed is geleden dit is een nieuw begin (of zoiets ongeveer).

Time to say goodbey tegen een stukje van het verleden, de nieuwe toekomst in, die voor mij ligt.

Ach geniet nog even van het moment:

Time to say goodbey...Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (16 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik zei het eerder al eens, ik lees je graag, en kan absoluut begrijpen wat je hier zo prachtig omschrijft, doch ben zelf weer in een fase terechtgekomen waar het verleden me weer heel fel inhaalt en het heden beetje tracht te beheren zeg maar, volledig loslaten kan je het nooit, maar zoals je zo mooi zegt het inpakken in opbergen op zolder (ergens in de reacties hieronder) daar geloof ik wel in, maar ook die dozen moeten soms verplaatst en dan durft er wel eens wat uit te vallen natuurlijk.
Maar dank je voor de mooie blog, een mens kijkt altijd weer even met andere ogen :)
Den James hoeft voor mij persoonlijk dan weer niet :/
| 00:04 |
Dank je wel voor jou reactie. Ja soms valt er iets uit. Dan moet ik er weer mee dealen, proberen los te laten en verder te gaaan.
| 11:09 |
Ik doe mijn best net zoals jij en dankzij yoors krijg je weer steun op onverwachte momenten, lees je andere "mensen" en dat geeft ook weer kracht, super toch
| 20:38 |
Dat is zeker super :-) Ik ben wat dat betreft echt wel blij met yoors, gemoedelijk, elkaar respecterend, al zijn we nog zo verschillend, ook in opvattingen ;-)
| 21:18 |
Insgelijks en zo hoort het te zijn toch ;-)
| 17:28 |
Ja zeker!
| 18:33 |
Jep, laat t verleden achter je.. soms moeilijk. Ik vergeet vaak t verleden, nouja de leuke momenten denk ik dan aan, en de minder leuke stop ik weg en vergeet ik ook en vaak ook best goed maar ze blijven altijd in mn achterhoofd, want het heeft je gemaakt zoals je nu bent. Mooi omschreven heb je het
| 23:36 |
Dank je wel.
| 11:34 |
Dat heb je mooi geschreven
| 13:11 |
Dank je wel!
| 15:19 |
Die heet bij ons James Overlast.
| 07:49 |
Wahahaha, ja dat kan ook nog.
| 11:18 |
daar zit wel iets in ja ....
| 00:04 |
Mooi geschreven!
Geen kalme reis maar wel een behouden toekomst ^-^
| 21:50 |
Dat sowieso, dank je wel!
| 22:13 |
Geniet van je toekomst ;)
| 21:36 |
Dank je wel!
| 21:41 |
een mooie boodschap, Peter, soms moet we het verleden het verleden laten :-)
| 20:20 |
Dank je wel Rudi!
| 20:21 |
:-)
| 15:18 |
Wat een mooie positieve blog erg goed geschreven
| 19:33 |
Dank je wel Gertiena!
| 19:34 |
:-)
| 09:49 |
De versie van Andrea Bocelli vind ik ook prachtige vertolking. Conte partiro.
| 18:56 |
Blijf de instrumentale versie toch beter vinden. Maar dat zal persoonlijk zijn...
| 18:58 |
Zeker is die ook mooi.
| 23:27 |
Is ook mooie muziek. Klopt
| 17:40 |
Precies, soms dan ;-)
| 17:44 |
*goodbye, het staat zelfs in de titel van het filmpje! XD. Welk leuk stukje! :)
| 17:24 |
Dank je wel!
| 17:30 |
EEn mooi geschreven blog weer
| 17:12 |
Dank je wel man!
| 17:14 |
Het verleden kun je niet uitwissen, hoe graag je het ook wilt en wat heb ik het vaak geprobeerd.
Maar er zijn inderdaad ook goede dingen gebeurd maar dat kan soms heel lang zoeken zijn.
Ik ben sinds kort blij met mezelf en dan denk ik soms: heb ik daar een halve eeuw en meer voor moeten vechten om eindelijk vrij te zijn? Vrij van mijn trauma's bedoel ik dan maar nu denk ik: beter laat als nooit want hopelijk heb ik nog een paar jaar.
Time to say goodbye naar alle trauma's en op naar de toekomst.

Heel mooi geschreven.
| 16:12 |
Precies, dat dus! Op naar een mooie toekomst voor jou/jullie! Heel veel liefs!
| 16:16 |
Liefs terug, enne......James Last vind ik geweldig! Hahaha dat stamt nog uit mijn Blomberg tijd.
| 16:18 |
O jee, sweet memories dus?
| 16:19 |
Oh ja en weet je wat mijn favoriete nummer is? Happy music
| 16:51 |
Happy music? Is even zoeken natuurlijk ;-)
| 16:52 |
Jaha... Zie je, zei ik toch, jij schrijft gewoon echt heel goed.
| 16:10 |
Heb mijn schoenen alvast naast me gezet, zo meteen ga ik nog wandelen man! hou toch op hahahaha
| 16:16 |
Hoeft niet hoor, de waarheid mag gezegd worden
| 16:37 |
Dat is jou waarheid hahahaha :P
| 16:48 |
:) Echt niet
| 18:01 |
nee, dt zei je grote teen zeker, of was het de cellofaan-mannetje :P
| 19:03 |
Oe..... Nu trap je op m'n zere teen... Cellofaan- man... Grrrrr..... Heb jij hem nog voorbij zien slenteren?
| 19:16 |
Yep, maar ik heb hem verslagen aan zijn plakrandje :P Wahahahaha
| 19:17 |
Wahahahaha!!! Goed bezig!!!
| 19:18 |
precies, ik heb hem losgepeuterd, toen in het rond gedraaid, afgetrokken (klinkt heel fout) en toen in de plastic bak laten belanden :P
| 19:19 |
Wahahaha, Mooi man!! hahaha!!
| 19:24 |
Superman!
| 19:29 |
Dieselman!
| 19:34 |
*Grijnzzz*
| 19:37 |
Even dacht ik aan iets anders.

Maar Nick en Simon zongen ook, kijk omhoog, naar die wolk die drijft voorbij.
Ik begrijp het. Je moet het verleden los laten om de toekomst frank en vrij in te stappen met vertrouwen. Succes!
| 15:24 |
Denk dat meerderen die eerste gedachten zullen hebben zoals jij ze nu had ;-) Maar nee, helaas, het spelen op 'zandbak aardkloot' is nog veel te leuk en ik zie met vertrouwen de toekomst tegemoet. Je bent nog niet van me af haha
| 15:34 |
Nou helaas zou ik niet zeggen. Blijf maar lekker hoor.
| 15:42 |
ja, maar voor de ander kan dat helaas zijn, dat bedoel ik ;-) Hihihi
| 15:49 |
Nou die andere kant wacht maar lekker.
| 16:00 |
Precies!
| 16:01 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen