Voetstappen in het zand

Voetstappen in het zand


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ja, ik wil U volgen, ‘k volg U Heer.

Ja ik wil U volgen, Heer

Met alles wat ik heb.

~Opwekking 421

Nu we het toch hebben over voetsporen

We zingen het wel zo gemakkelijk: Ja, ik wil U volgen, Heer. We zingen wel zo gemakkelijk dat we willen luisteren naar Zijn stem. We zingen wel zo gemakkelijk: Ik heb van U gehouden, maar nooit zoveel als nu.

En dan denk ik nog eens aan die mooie tekst van voetsporen in het zand:

Voetstappen in het zand..

Ik droomde eens en zie

ik liep aan 't strand bij lage tij.

Ik was daar niet alleen,

want ook de Heer liep aan mijn zij.

We liepen samen het leven door,

en lieten in het zand,

een spoor van stappen; twee aan twee,

de Heer liep aan mijn hand.

Ik stopte en keek achter mij,

en zag mijn levensloop,

in tijden van geluk en vreugde,

van diepe smart en hoop.

Maar als ik het spoor goed bekeek,

zag ik langs heel de baan,

daar waar het juist het moeilijkst was,

maar één paar stappen staan.

Ik zei toen "Heer waarom dan toch?

Juist toen ik U nodig had,

juist toen ik zelf geen uitkomst zag,

op het zwaarste deel van mijn pad..."

De Heer keek toen vol liefde mij aan,

en antwoordde op mijn vragen;

"Mijn lieve kind, toen het moeilijk was,

toen heb ik jou gedragen..."

Wat nu als het leven inderdaad moeizaam gaat? Wat nu als het leven ineens niet gezondheid en voorspoed blijkt te zijn? Wanneer je, geveld door ziekte, thuis komt te zitten? Wat nu als je in de schoenen van Paulus stond, daar midden op het marktplein, vlak nadat je “bevrijding had uitgesproken” over een vrouw en haar heren hun inkomstenbron zagen opdrogen? (~Handelingen 16:19) en erger nog: vanwege dit feit word je eerst met stokslagen geslagen en vervolgens in de gevangenis geworpen! (~Vers 22-23)

Ga je twijfelen, net als de persoon in “voetsporen in het zand”? Of sta je standvastig in je geloof om de Here te dienen, wat er ook gebeuren zal?

Voetsporen in het zand…

Toch hebt gij er goed aan gedaan, te delen in mijn verdrukking. Niet, dat het mij om de gave te doen zou zijn, maar het is mij te doen om de opbrengst, die als een tegoed op uw rekening aangroeit. ~Filippenzen 4:11 & 17

Maar indien het kwaad is in uw ogen, de HERE te dienen, kiest dan heden, wie gij dienen zult: òf de goden die uw vaderen aan de overzijde der Rivier gediend hebben, òf de goden der Amorieten, in wier land gij woont. Maar ik en mijn huis, wij zullen de HERE dienen!~Jozua 24:15

Voetsporen in het zand. Als wegbereider, als een roepende in de woestijn:

Hij zeide: Ik ben de stem van een die roept in de woestijn: Maakt recht de weg des Heren, gelijk de profeet Jesaja gesproken heeft. ~Johannes 1:23Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Dat gedicht: "Voetsporen" vind ik vooral heel mooi!
| 19:55 |
Dat is zeker erg mooi.
| 20:27 |
:-)
| 14:23 |
DAT VIND IK OOK IETS OM TE DELENX
| 15:43 |
Fijn, dank je wel daarvoor.
| 15:43 |
Heel erg mooi
| 19:56 |
Dank je wel!
| 20:10 |
Heel mooie en diepzinnige blog, LWA. :)
| 09:18 |
Dank je Rudi.
| 10:13 |
Graag gedaan, LWA :)
| 10:14 |
Je passie voor je geloof is mooi.
| 21:20 |
Dank je wel Kim. Gewoon elkaar liefhebben, denk dat dat de essentie is van het geloof dat ik wil uitdragen.
| 21:21 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen