×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Positief denken - Praktische alledaagse voorbeelden.

Positief denken - Praktische alledaagse voorbeelden.


Dit is een vervolg op het artikel; Je gedachten zijn krachtiger dan je denkt. Daarin vertelde ik je over wat negatieve en positieve gedachten met je situatie/andere mensen doen. Waarom zijn positieve gedachten belangrijk, en vooral, hoe leer je jezelf aan om positiever te denken?

In dit artikel gaan we daar dieper op in. Het is eenvoudig om te stellen dat we positiever moeten denken, maar hoe gaat dat dan in de praktijk? Het stappenplan staat in voorgaand artikel (erkennen, ombuigen, oefenen).

In dit artikel krijg je praktische situaties en hoe je die kan ombuigen naar iets positiefs.

Hoe denk je altijd positief, bij alles wat je doet? Tips voor de praktijk, met voorbeelden. Positief denken is echt wel mogelijk.

Je maakt je eigen werkelijkheid

Onthou heel goed dat JIJ en alleen JIJ je eigen werkelijkheid maakt. Als jij dus bepaald dat de situatie waar je je in bevindt, niet goed is, dan ben JIJ de ENIGE die daar verandering in kan brengen.

En dat gaan we doen, met praktische alledaagse voorbeelden.

Ik sta altijd in de traagste rij aan de kassa.

Bedenk even wat je dacht voor je ging aanschuiven aan de kassa’s? Dacht je niet: Ik heb altijd pech, ik neem altijd de traagste rij? of Ik sta altijd aan de traagste rij aan de kassa. of Waarom neem ik altijd de traagste rij? Ik heb toch altijd pech!

Ik garandeer je dat dat de reden is waarom jij altijd de langste en traagste rij uitkiest. En als jij een korte rij uitkiest, dan gebeurd er iets waardoor je toch nog lang moet wachten. (er scant iets niet, de bancontact is stuk, er valt iets stuk op de grond, de kassiersters wisselen van plek, …)

Hihi, dit is een leuke, want ik had dit ook en nu niet meer.

Wat kan je er aan doen?

Voordat je naar de kassa’s wandelt orden je je gedachten. Haal positieve gedachten tevoorschijn, zeg wat leuks over wat je ziet en stel dan dat je snel geholpen wil worden aan de kassa.

Wandel naar de kassa’s, doe dat rustig, neem je tijd en kijk rond. Laat je leiden door je intuïtie en neem de kassa die het beste aanvoelt. Misschien laat iemand je wel voor (hoera!).

Ik vind nooit parking dichtbij.

Oké, dit is een voorbeeld van mijn moeder en mijn vader. Mijn papa rijdt ergens naar toe en parkeert telkens voor de deur, ook al staat de parking over vol, hij parkeert voor de deur. Altijd, zonder falen.

Mijn moeder rijdt ergens naar toe en parkeert buiten de parking, omdat er geen plek is. Altijd, zonder falen.

Dit voorbeeld geeft weer hoe simpel het soms kan zijn. Mijn papa zegt altijd voor we vertrekken (op een speelse manier): Hoe dicht zullen we deze keer parkeren? Voor de deur? (en hij is er zeker van dat hij voor de deur zal parkeren)

Mijn moeder klaagt en zaagt voor we vertrekken dat er toch geen parking zal zijn.

Haha, zie je het verschil? En het bewijs is er. Ik rij overigens liever met mijn papa dan met mijn mama mee.. Hihi.


Meer voorbeelden lezen? Klik door naar mamametminder om het hele artikel te lezen!

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
blogmomentje.nl
Ik heb moeten leren om positief te denken. Het is me gelukt. Leuke blog om te lezen.
10-03-2018 10:33
10-03-2018 10:33 • Reageer
Marc
Dankzij Albert (dankjewel!) heb ik de weg gevonden naar je website. Staat in mijn favorieten nu... veel leesvoer!
06-03-2018 10:56
06-03-2018 10:56 • Reageer
Albert van den Berg
Goed blog en je site geeft nog veel meer goede tips. Ik heb deze doorgestuurd naar iemand. Misschien bij je verwijzing links, "vinkje openen in een nieuw tablad" aan zetten.
06-03-2018 09:58
06-03-2018 09:58 • 1 reactie • Reageer
Marieke Bertens
Dankjewel voor de tip, dat zal ik doen. Mijn missie is om anderen te helpen, dus dankjewel dat je het waardevol vind om het te delen.
06-03-2018 10:03
06-03-2018 10:03 • Reageer
Schorelaar
We hadden dit natuurlijk ook gewoon al kunnen weten. Zie mijn link https://yoo.rs/carinaschoorl/quote/het-geluk-in-je-leven-is-afhankelijk-van-de-kwaliteit-van-je-gedachten-marcus-aurelius-1513876562.html
06-03-2018 09:26
06-03-2018 09:26 • Reageer