×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Verander je denken en de wereld ligt aan je voeten.

Verander je denken en de wereld ligt aan je voeten.


Het hele artikel lezen? Klik door naar mamametminder!

Ik leerde vorig weekend iets waar ik helemaal van ondersteboven was. Het was enorm simpel en het veranderde alles wat ik wist. Mijn mentor vertelde me: “Verander je denken, en alles veranderd.”

En zo was het.

En zo is het ook!

Of je nu net zoals mij op het spirituele pad zit, of helemaal niet. Het maakt niks uit. Je denken veranderen is iets dat iedereen kan doen. En als je daarmee een beter leven krijgt, is dat dan niet alles dat je nodig hebt?

Angst

Wij leven in een wereld van angst. Het nieuwsbericht schreeuwt alleen maar negatieve informatie (dat had je toch al door?). De kranten staan bol van oninteressant nieuws, negatief nieuws, en liefst een grote kop met 1 of andere terreur dreiging.

De radio heeft het over de ellenlange files in de ochtend, tijdens de middag en de avond. De muziek schreeuwt en is niet altijd even positief. We zingen lekker mee, zonder te beseffen wat we meezingen.

Wat maakt het uit, denk je vast?

Alles!

Het maakt alles uit!

Want wij leven in een wereld die angst nodig heeft om verder te bestaan. Onze maatschappij is gebaseerd op angst. En dat zit ‘m in de kleine dingen ook.

Een kind dat gepest wordt, voel je je wel goed genoeg, en oh ja.. Als je kind ziek is, en je belt naar je baas, dan heb je ook angst om ontslagen te worden. Angst om opzij gezet te worden, dat je je rekeningen niet kan betalen, dat je ziek wordt.

Onze maatschappij wordt gevoed door angst. Wij moeten angst hebben zodat wij netjes in de pas lopen. Want als wij beginnen denken (Hé, het kan ook anders) dan heeft de staat een probleem. Dan zal hun mooi opgezette onderdrukkingssysteem als een kaartenhuisje in mekaar vallen.

Verander je denken en heb recht op een rooskleurige toekomst. Als jij positief denkt, dan trek je dat ook aan.

Denk niet meer vanuit angst.

Oké, toen men mij dit de eerste keer vertelde dacht ik: “Die is goed zot!” Hoe kan ik leven vanuit het idee dat ik genoeg geld heb en die cursus kopen, terwijl ik mijn kinderen geen nieuwe kleding kan kopen?

Om een lang verhaal kort te maken: Het is de enige oplossing.

Je moet weten dat er voor je gezorgd wordt, op heel veel manieren. Opeens krijg je een financiële meevaller, je vindt wat geld op de grond, iemand betaalt je boodschappen of je krijgt een doos met tweedehandse kleding op het juiste moment.

Jij noemt dit toeval, ik noemde het ook toeval. Tot het moment dat ik zoveel toevalligheden opmerkte, dat het geen toeval meer kon zijn.

En daar zat ik met mijn vraag: “Is toeval toeval?” Is er misschien meer?

Ja, er is meer. Je hoeft dat nu niet te geloven, maar er is meer dan jij en ik en deze planeet. Ik heb het gezien, ik heb de herinneringen, ik weet het. (Meer over weten?  Ik ben hooggevoelig)

En door grondig onderzoek te doen naar wie ik ben, kwam ik tot de constatatie dat ik geen angst nodig had. Angst zorgt er alleen voor om mij te onderdrukken, om mijn mogelijkheden te onderdrukken. Als je leeft vanuit angst, dan leef je ver onder je mogelijkheden. Je onderdrukt jezelf.

Ik probeer angstvrij te leven. En hoe beter het me lukt, hoe meer toeval ik op mijn pad krijg. Ik heb zoveel toeval tegenwoordig, dat het een overvloed is. Ik word verwend!

Verander je denken, START HIER!

Het lukt me elke dag meer en meer om anders te denken, om minder vanuit angst te leven. En oh, wat een mooie dagen heb ik tegenwoordig.

Overlaatst zei ik tegen mijn man dat ik me voor het eerst in jaaaaren echt oprecht gelukkig voelde.

En ik meende dat ook. Ik had nog nooit echt geluk gehad dat bleef, voor lange tijd.

Nu wel!

Ik vind het heel bevrijdend om gewoon mijn ding te doen en me van anderen geen fluit meer te hoeven aantrekken. Sta ik op blote voeten aan de schoolpoort, in mijn jogging of mijn haar ongekamd? Ik kan er niet meer van wakker liggen.

Echt niet hoor!

Mijn eerste tip is een quote die ik lange tijd ergens heb opgepikt.

Wat een ander van je denkt,
gaat je niks aan

Ik ben er naar gaan leven, en wat een bevrijding. Je hebt zoveel zorgen minder als je geen rekening houdt met de mening van een ander over banale dingen.

Zit je haar niet goed, so what?
Heb je maar 5 outfits, who cares?
Eet je elke dag spek met eieren als avondmaal, yes, gewoon doen!

Het doet er gewoon niet toe.

Je hoeft niet te piekeren over wat je collega’s van je vinden. Dat gepieker zit in je hoofd. Het zit in jouw hoofd. In 95% van al je gepieker, is er geen bal van aan. Je collega’s denken niet aan je, ze doen gewoon hun werk. Dat is de realiteit.

Aanvaard de realiteit, jij doet er niet toe voor hen. Jij bent een nummertje, net zoals andere mensen voor jou een nummertje zijn.

Stap 1: Leef je eigen leven.

Oh ja, leef je EIGEN leven. Weet je, je hebt een leven en dat is ingewikkeld. Als je daar alle zorgen en problemen van anderen bij gaat nemen, dan wordt je gek.

Elsa van Frozen zingt het geweldig: Let it go, let it go! (Laat het los, laat het gaan!)

Focus je vanaf nu op je eigen leven. Das meer dan moeilijk genoeg. Jij bent belangrijk, jij hebt noden, jij hebt wensen en JIJ gaat die vanaf NU op de EERSTE plaats zetten.

Ja, dat wil zeggen dat vanaf vandaag je favoriete woordje NEE zal zijn. Het is een bevrijdend woord dat je moet oefenen.

Jij zegt nee tegen dat uitstapje waar je niet heen wil en niet wil betalen. Dat restaurant is niet naar je zin, zeg nee! Je zus vraagt of je wil babysitten, maar je hebt er geen zin in. Nee, nee, nee.

En weet je, mensen stellen je geen vragen waarom je nee zegt. Mensen verlangen dat je JA zegt, zodat zij geholpen zijn. En ze stellen die vraag altijd aan jou, omdat jij toch altijd ja zegt. En das handig. Voor hen, maar niet voor jou.

Dus als jij meer nee gaat zeggen, dan gaat men meer met jouw wensen rekening houden. Want jij hebt een mening, en opeens is die belangrijk. Je krijgt geen verplichte nummers meer om naartoe te gaan, om de zaal te vullen. Ze nodigen je niet meer uit omdat ze weten dat het niks voor je is. En nodigen ze je wel uit, dan is dat ter harte!

Oké, je mag dan ook niet in je gat gebeten zijn als je wordt overgeslagen. Dat moet je dan ook doorzien.  (Dit is zeker in het begin een valkuil.)

Het hele artikel lezen? Klik door naar mamametminder!


signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Thuisblijfmama.be
Makkelijker gezegd dan gedaan soms. Maar we doen ons best om ook zo te leven.
01-04-2018 22:48
01-04-2018 22:48 • Reageer
Dewaputra
Zo is het! Eigenlijk zou je nu je schrijversnaam moeten veranderen in 'Mama met meer' omdat dat naadloos aansluit bij je 'nieuwe denken'.
06-03-2018 10:33
06-03-2018 10:33 • 1 reactie • Reageer
Marieke Bertens
Dankjewel voor het fijne compliment.
06-03-2018 19:31
06-03-2018 19:31 • Reageer
Marc
Okay, best veel info wat je nu post. Ik ga je volgen. Ga ik later even alles lezen
06-03-2018 10:08
06-03-2018 10:08 • 1 reactie • Reageer
Marieke Bertens
Het is een serie die ik schreef, allemaal andere invalshoeken over hoe je anders kan denken. Het zijn lange artikels (dit is maar een stukje). Het ging niet korter :) Ik krijg het ook allemaal door, en er komt nog wat de komende dagen. Veel leesplezier ;)
06-03-2018 10:11
06-03-2018 10:11 • 1 reactie • Reageer
Schorelaar
Fijn dat je het doorhebt. En toeval, dat is wat je toe valt.
06-03-2018 09:14
06-03-2018 09:14 • 2 reacties • Reageer
Marc
En toeval, dat is wat je toe valt. Waarom ken ik deze niet? Hij is mooi!!
06-03-2018 10:14
06-03-2018 10:14 • 1 reactie • Reageer
Marieke Bertens
Dankjewel. Ja, toeval is wel heel toevallig he ;) - dat is wat het allemaal in gang zette. En nu geef ik mijn kennis door aan anderen (terwijl ik rustig verder leer).
06-03-2018 09:17
06-03-2018 09:17 • Reageer