Angst of Liefde

Angst of Liefde


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Angst, een zo intens bekend gevoel voor mij. Een stem die zegt dat ik niet veilig ben, dat ik niet goed genoeg ben, niet waardig om liefde te vinden. Voor zo lang ging het goed, want ik leerde de stem van Liefde kennen. Voor mij is Liefde het tegenovergestelde van Angst. Liefde vertelde mij dat ik perfect ben in al mijn imperfecties. Dat de dingen die mij anders maken dan de rest, juist de dingen zijn die mij MIJ maken. Ik leerde van Liefde dat ik trots kon zijn, op mijzelf én anderen. Liefde laat mensen dichtbij komen, Angst zorgt dat ze op afstand blijven. Liefde verbindt, Angst isoleert.

De stem van Angst was een herinnering. Ik kon het me bijna niet meer voorstellen om me zó onveilig te voelen dat ik weg wilde uit de situatie, dat ik onophoudelijk wilde gaan huilen. Ik had Angst al lang niet mee gehoord. Vandaag schreeuwde hij. Vandaag kreeg hij mij op mijn knieën. Vandaag won Angst van Liefde. Ik voelde me niet bang, nee, het was meer dan dat: ik wás bang.

Ik was op een feest, het 2,5 jarig bestaan van een organisatie waarbij ik afgestudeerd was. Het verdriet, de pijn en de gebrokenheid die ik altijd meedraag, namen op dat moment de overhand. Ik kon Liefde nergens meer vinden. De paniek sloeg toe, Angst bleef schreeuwen en ik zocht naar de zachte stem van Liefde maar ik kon haar niet horen over de schreeuw van Angst. Ik wilde weg uit de drukke ruimte, weg van de drukte in mijn lichaam.
Ik kon alleen nog maar denken: ik wil weg, ik wil weg, ik wil weg, ik wil weg, ik wil weg, ik wil weg, ik wil weg.

Ik pakte mijn tas en zette mijn eerste stappen richting de deur toen ik de stem van een vreemdeling hoorde. Het was een kalme stem, ze vroeg mij hoe ik heette. Ik draaide me om en keek recht in de blauwe ogen van een studente met een grote glimlach. Haar lippen stift was zo rood als aardbeien, het leek alsof een 5-jarige haar had geholpen met het opdoen van de lippenstift. Het zat boven en onder haar lippen. Haar blouse zat scheef in haar rok maar het leek haar allemaal niet uit te maken. Ze was er. Ze was écht aanwezig. Haar stem herinnerde mij aan Liefde. Ze zette mij stil, de schreeuw van Angst leek te verstommen. Met haar woorden: "hoe heet je?", bracht ze mij terug bij Liefde. Wat ik hoorde was namelijk: 'Hoi, ik wil jou zien, ik wil je kennen! Vertel me over jezelf, ik ben er voor je.'

Angst doet dat niet. Angst wil nooit weten wie ik ben en wat ik te zeggen heb.

Als je dit leest, weet dan dat je NIET naar de stem van Angst hoeft te luisteren. Jij bent belangrijk. Er zijn mensen die je willen zien, die je willen kennen. Ik wil je kennen. Laat dit bericht je de stem van Liefde brengen. Ik wens je met heel mijn hart toe dat je deze stem leert kennen.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heel mooi geschreven!!
| 22:44 |
Bedankt!
| 11:19 |
heftig maar heel mooi blog!
| 10:44 |
Dank je wel, Marjolein!
| 11:20 |
Dat heb je mooi verwoord!
| 09:40 |
Zo is het maar net ja, mooi verwoord
| 08:58 |
Als 
Negatieve 
Gevoelens 
Sterk
Toenemen 

versus 

Leven 
Is 
Echt 
Fantastisch 
Door 
Eenvoud 

oftewel:
Ten diepste is liefde eenvoudig te ervaren, maar angst doet zich vaak sterker voor dan het is. 
| 21:54 |
Mooi gezegd, inderdaad!
| 22:16 |
Met liefde kan je heel wat angst oplossen
| 21:13 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen