×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Stoppen met roken

Stoppen met roken


Hoe doe jij dat?


Hallo ,

Ik wil dolgraag stoppen met roken , heb al verschillende pogingen ondernomen .
Maar tot op heden is de knop nog niet definitief om .
Heb lichamelijk al verschillende waarschuwingen gehad. Zoals 2 hersen infarcten en ik zit tegen COPD aan al jaren.
Stom dat je dan nog niet kan stoppen met roken .
Ik wil de stoppers onder ons vragen hoe hebben jullie het gedaan?
Met medicatie stoppen kan voor mij geen optie in verband met mijn medicatie gebruik.
Heb wel pleisters in huis maar dat is tot nu toe niet afdoende .
Weet wel dat het ook op doorzettingsvermogen aankomt .
Hoe krijg ik de knop om ?


Niet delen svp
Soberana
Ik lees hier dat je al goede adviezen hebt gekregen van Karin.
06-09-2017 16:14
06-09-2017 16:14
Karin van der Straaten
Vraag eens aan je huisarts of je de staart periode champix mag.. niet de verhoging als t te veel medicatie is. Met mij was t zo erg dat ik al 6 hartoperaties had en nog niet mocht stoppen met roken vanwege mn darm. Kon maanden niet naar de wc, vandaar. Wat ik deed is wel even veel blijven roken, maar er lag een schaartje klaar om t sigaretje na wat trekjes af te knippen en later weer verder ermee t roken. Het lichaam kreeg zo steeds minder binnen..toen kreeg ik een namaak sigarettenpijpje, eerst met nicotine zonder teer, en later wietolie. k Vond er weinig aan, omdat ik zware shag rookte. Toen ik besloot te stoppen..mocht ik de eerste weken wel van mijzelf via dat pijpje roken. t niet mogen belemmerde mij als n puber..t smoesenboek was al jaren behoorlijk dik. k Begon met 1 maand champix en net voor ik de dubbele dodis moest gaan nemen..ging ik t afbouwen. Met Champix mag je 10 dagen blijven roken en ongemerkt pak je steeds minder..simpel als wat...maar toen ik ebsloot niet doort e gaan emt die dubbele dosis..kwam het op de wilskracht aan en dat is een week waarin ik dus met de electrische sigaret van nicotine inhoud overging op wiet olie. k mocht ook van mijzelf en nu nog trouwens, mij in t gezicht laten blazen door de jongste, t werkte grandioos. k vind t nu een ajar later nog steeds erg lekker, maar weet dat ik nooti meer een shag of wat anders aan zal steken en daarom wel zo nu en dan eens ruiken..t lichaam heeft t op deze manier goed volbracht, top
06-09-2017 16:11
06-09-2017 16:11
frieke
eens proberen je bewust te worden wanneer je rookt. Veel sigaretten worden aangestoken omdat het later niet kan, bijvoorbeeld als je staat te wachten op de bus, nog vlug eentje voor de bus er is, voor het slapen gaan, niet omdat je echt zin hebt dat moment maar gewoon omdat je straks niet kan, tijdens je pauze omdat het dan kan ,Op die manier kan je alleszins al minderen
06-09-2017 14:16
06-09-2017 14:16
Bloggerda
Pas als je er voor de volle 100% achter staat, lukt het je. Ik heb jaren geprobeerd te stoppen, heb alle hulpmiddelen gebruikt, niets hielp. Nu ben ik met de Champix met roken gestopt. Geweldig gewoon. Ben inmiddels ook met Champix gestopt. Succes hoor. Je kunt het echt.
06-09-2017 14:14
06-09-2017 14:14
Albert van den Berg
Kijk eens bij Gerda, zij heeft er een serie blogs over geschreven in de vorm van een dagboek. https://yoo.rs/bloggerda/blog/zal-het-nu-eindelijk-gaan-lukken-stoppen-met-roken-1501839155.html?Ysid=31546
06-09-2017 14:08
06-09-2017 14:08