×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Ik en het meisje in de spiegel

Ik en het meisje in de spiegel


Ik word beschreven als lief, leuk, mooi. Het is vrij ironisch eigenlijk hoe vaak mensen mij mooi noemen. Maar wat nog het gekste is, is dat ik het zelf ook kan zien. Alsof ik naar mezelf kijk zoals een vreemde naar mij zou kunnen kijken. Als ik dat doe, dan kan ik me op bepaalde momenten wel voorstellen dat mensen zulke dingen over mij denken. En als ik echt mijn best doe, dan kan ik mijn rationele kant naar boven trekken en ook best weten dat ik leuk ben. Maar nu komt het kunstje: Ik kan het niet aan mijzelf als persoon koppelen. Wanneer ik mezelf aankijk in de spiegel, dan staat daar een meisje dat ik zomaar elke dag op straat tegen zou kunnen komen. Waar ik een blik op zou werpen, misschien een kort moment zou denken ‘die ziet er leuk uit’, waarna ik mijn weg zou vervolgen. Maar dat meisje zit niet verbonden aan mijn gevoel. In mijn gevoel staat er een heel lelijk kind, misschien nog iets kleiner dan ik al ben. Zeker een stuk zwaarder. Een meisje dat niemand wilt kennen, waar uit schaamte niemand naast zou willen lopen. Dit gevoel is me aangeleerd en het wil niet meer weg. Ik weet dat ik een mooi figuur heb, ik voel me dik. Ik weet dat ik lief ben, ik voel me een manipulatieve bitch. Ik weet dat ik intelligent ben, ik voel me een domme koe. Ik weet dat ik mooi ben, ik voel me lelijk. Ik en het meisje in de spiegel zijn vreemden van elkaar.
Mayke Muller
Er komt een dag dat het stemmetje fluistert 'je bent mooi.'
26-04-2017 15:36
26-04-2017 15:36 • Reageer
erkaryam
herkenbaar voor vele meisjes, het enige wat je mist is zelfvertrouwen maar dat kan groeien
23-04-2017 10:35
23-04-2017 10:35 • Reageer
TigerLily
Geloof dat je bent wie je weet dat je bent. (als die zin een beetje sense maakt). Laat je hoofd jezelf niet bedriegen. Soms moet je je gedachten een tijd dwingen in de richting die je wilt tot het een automatisme wordt. Nu denk je automatisch op die manier, maar probeer telkens wanneer die gedachten opkomen ze weg te drukken en het tegenovergestelde te denken, tot het automatisch gaat. Hopelijk kan dat wat helpen. :) Erover praten met mensen die je vertrouwt en die je goed kennen, kan ook helpen.
22-04-2017 21:30
22-04-2017 21:30 • Reageer
Annelies Wetzelaer
Nee, jij bent dat meisje in de spiegel, het lieve, mooie, aardige meiseje. Die andere versie is een illusie. Vergeet die illusie, vergeet wat ze je hebben aangedaan opdat je je zo voelt en hou je vast aan dat meisje in de spiegel, want jij en zij zijn dezelfden.
22-04-2017 20:23
22-04-2017 20:23 • 1 reactie • Reageer
Marije Elisabeth
Lief, dankjewel :) Ik scheef dit stukje wel al even terug, dus ik kan mezelf wel steeds meer als leuk zien gelukkig
22-04-2017 20:26
22-04-2017 20:26 • 1 reactie • Reageer