×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Waar moet ik beginnen?

Waar moet ik beginnen?


Vul hier je titel in

De titel zegt het al , waar moet ik beginnen?

ik ben geen negatief persoon , maar soms spoken er gewoon zoveel gedachtes door mijn hoofd waardoor het soms allemaal best moeilijk lijkt. Laat ik als voorbeeld deze blog nemen. Ik houd van schrijven maar ben bang om mijn 'werk' te delen met publiek. Het heeft dan ook wel enig moed gekost om dit op te starten. Misschien ben ik te perfectionistisch? of toch bang om te falen?  dit soort vragen spoken dan ook geregeld door mijn hoofd. En wat als ik er helemaal niks van kan? de gedachtes die mijn hoofd opvullen zorgen er voor dat ik onzeker wordt en mijn ideeën maar gewoon ideeën blijven. In mijn intro kunnen jullie lezen dat ik studeer aan de academie voor popcultuur( AVP). ik studeer daar muziek en vormgeving. Je bent heel veel bezig met wie ben je als persoon en waar je heen wilt gaan. Een beetje zweverig af en toe. Het kost best wel veel energie om constant maar met jezelf bezig te zijn en dit soort moeilijke te beantwoorden. Echter geeft deze opleiding me wel een kans om mijn ideeën uit te voeren. En dat is ook een persoonlijk doel van mij maar tegelijk is dat dus ook het gene waar ik altijd tegen aan loop. Ik dacht dat ik mezelf best wel goed kende maar elke keer kom ik mezelf nog vies hard tegen. Dat heeft me ook weer aan het denken gezet.  Ik zou eigenlijk niet weten wanneer je jezelf helemaal kent. Ik heb geleerd dat elke ervaring , goed of slecht , weer een puzzelstukje van jezelf is. Dus ik zou het zo zeggen hoe meer verschillende ervaringen hoe beter je jezelf leert kennen. Vanwege mijn opleiding maar ook mijn karakter ben best veel bezig met die lastige vragen en ik merk dat het voor mij ook veel betekend. Door deze blog te starten hoop ik toch mijn 'werk' te delen en mijn angst hiervoor te 'overwinnen'. Ik weet ook dat dit soort dingen gewoon bij het leven horen , maar ik loop er wel tegen aan. En zo heb ik nog veel meer onzekere gedachtes over andere dingen waar ik het vast nog wel eens ver ga hebben. Ik begin natuurlijk niet een blog om alleen maar de zeuren over 'moeilijk dingen' maar wil hier ook aan werken! dus mijn plan is simpel: ik begin maar gewoon.  Herkennen jullie deze gedachtes ook? ik ben vast niet de enige. wat doen jullie met die verwarrende en lastige gedachtes? ik ben wel heel nieuwsgierig want soms kom ik er zelf niet meer uit. 
Lotte van Mil
Hoi! Mooie blog, heel herkenbaar! Ik heb hier zelf eerder ook een stukje over geschreven: https://yoo.rs/lotte.van.mil/blog/levenslang-examen-1486127006.html?Ysid=35700 Mijn hoofd loopt ook continu over met gedachtes, erg vermoeiend! Ik probeer vaak lijstjes te maken om wat meer rust in mijn hoofd te creëren. Je kunt ook proberen ademhalingsoefeningen te doen. Of gewoon even afleiding zoeken, een serie kijken met een lekker kopje thee, dat doe ik vaak. Ik heb ook een blog geschreven met tips voor meer rust in je hoofd. Misschien dat je daar iets aan hebt! https://yoo.rs/lotte.van.mil/blog/6-tips-voor-rust-in-je-hoofd-1487589142.html?Ysid=35700
28-02-2017 15:27
28-02-2017 15:27 • Reageer
Bloggerda
Die gedachten horen echt bij ons, schrijvers en je bent stoer genoeg geweest om je werk hier te delen. Super mooi stuk en als je meer en meer reacties krijgt, ga je je steeds zekerder voelen. Ga vooral door hoor.
23-02-2017 15:34
23-02-2017 15:34 • 1 reactie • Reageer
Marijke Huisman
aah wat lief! dankjewel. Doet me heel erg goed om te horen. Ik ga zeker verder met schrijven. Je hebt helemaal gelijk hoor!
23-02-2017 15:39
23-02-2017 15:39 • 1 reactie • Reageer