Gelezen: Dramaqueen of gewoon autisme?

Gelezen: Dramaqueen of gewoon autisme?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Afgelopen week was het de week van het autisme. Waarschijnlijk daarom stond dit boekje in de bibliotheek zo in het zicht dat ik er wel tegenaan moest lopen. Dus nam ik het mee.

De ervaringsdeskundige Marije neemt haar lezers mee in haar levensverhaal. Ze is het boek beginnen te schrijven om haar gedachten te ordenen nadat ze de diagnose autisme kreeg en vertelt over haar leven in haar gezin, werk en al het andere waar ze mee te maken krijgt.

Het boekje van zo'n 100 bladzijden vond ik lastig om te lezen omdat haar verhaal inderdaad als een drama voor mij voelde. Ik heb het boek verschillende keren weggelegd omdat ik twijfelde of ik wel verder wilde naar nog een bladzijde ondanks dat het heel erg gemakkelijk leesbaar is.  Dit boek beschrijft een helder persoonlijk verhaal over de drama's in het leven van een mens met autisme. Drama's die zelfs, in het leven van Marije, tot psychoses geleid hebben.  Een schrijnend verhaal dat ik uiteindelijk toch tot me genomen heb,

Dit boekje is uitgegeven in de Reeks Ervaringsdeskundigen & Professionals van Fontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg
ISBN 9789044127645


©Marion2017

kopfoto: pixabayBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
wat jammer dat het zo zwaar is
terwijl het ook luchtiger kan met een grappige noot...
| 16:15 |
Zo was het boekje helaas niet nee.. :-/
| 16:17 |
Ik zal het boekje eens opzoeken en kijken of het op mij ook zo dramaqueenachtig overkomt.
| 15:44 |
Ik ben benieuwd, je hebt het zo uit hoor ;-)
| 17:35 |
Ik laat je weten wat ik ervan vind
| 18:27 |
Fijn. Ik ben benieuwd :-)
| 18:39 |
Dan geloof ik dat ik oversla.
| 15:20 |
Misschien ervaart Dana het anders hé?
| 17:34 |
Ik denk wel dat ik het is wil lezen
| 09:35 |
Ja.. het leest ook vlot weg hoor. Erg informatief :-)
| 12:01 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen