PK's

PK's


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik zag hem al van verre aankomen draven. Zijn lange manen wapperend achter zich aan. Zo vrij als een vogel. Het neerkomen van zijn hoeven deed de grond trillen. Het geluid synchroniseerde met de slagen van mijn hart. Vlak voor me kwam hij tot stilstand en ik rook zijn dierlijke geur. Ik vond hem zo ontzettend mooi met zijn warme roodbruine lijf, zijn fiere houding en de trots die hij als een kroon met zich mee leek te dragen. Ik zou wel eeuwig in de bescherming van zijn warme lichaam willen verblijven.

Woordeloos sprak hij ‘Klim op mijn rug en hou je vast aan mijn manen. Ik moet je iets laten zien’. Hij boog een beetje door zijn voorbenen om het me gemakkelijker te maken. Toen ik stevig zat, zette hij het opnieuw op een draf. ‘Ik wil je ook iets laten voelen’ zei hij waarop hij over ging in galop. Hij bracht me langs alle plaatsen uit een ver verleden. Alles wat zo moeilijk voor me was geweest. Overal stopte hij zodat hij zeker wist dat ik terug zou gaan in die tijd en voelde dat die tijd er nu niet meer was. ‘Dit was jij tóen’ zei hij. Daarna bracht hij me naar alle plaatsen in de toekomst. De plaatsen die ik nog aan zou gaan doen, daar waar ik pijn nog in de ogen zou moeten kijken. 

Bij het eind aangekomen bracht hij me rustig weer terug naar de plek waar hij me opgehaald had en liet me van zijn rug afglijden. ‘Vergeet nooit’ zei hij ‘Jij bent mij en ik ben jou, jij bent mijn oerkracht.' Niets zal ooit meer erger worden dan het was. Je mag nooit meer vergeten wie je in werkelijkheid bent. Alles zul je overleven net zoals je het verleden hebt overleefd want de Kracht is met je.’ Vervuld van liefde keek ik hem na toen hij vertrok. Ik ben hem nooit meer vergeten. Bij iedere tegenslag richt ik me fier op en kijk in zijn prachtige ogen waar ik mezelf nog steeds in weerspiegeld zie.

©Marion2017foto's: pixabayBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Prachtig geschreven weer. Met plezier gelezen.
| 16:01 |
Dank je wel!! Fijn om te horen! :-)
| 16:28 |
Wat een mooi verhaal weer.
| 17:56 |
Dank je el Remco! Fijn om te horen :-)
| 17:57 |
Heel mooi geschreven, graag gelezen!
| 22:30 |
Dank je wel LW :-)
| 23:26 |
:-)
| 23:27 |
Het paard als krachtdier...prachtdier!
| 09:28 |
Dank je :-)
| 11:16 |
Fijn geschreven, Horse power.
| 09:02 |
Wauw wat mooi is dit zeg.
| 00:36 |
Dank je wel Marijke! :-D
| 00:41 |
Geweldig verhaal, kracht spat ervan af en liefde ook
| 21:56 |
Dank je wel Dana, je reacties zijn minstens zo fijn als je verhalen! :-D
| 23:39 |
Deze is brilliant !
| 20:18 |
ahh... Mijn dank is groot!! *big smile*
| 23:39 |
Prachtig geschreven lieve Marion!!
Heel mooi !! XXXX
| 17:50 |
ahw.. lief!! Dank je wel Desire XXX
| 18:22 |
Mooi, zo'n krachtdier.
Bij mij is het de tijger.
| 17:06 |
Super!!!!!! :-D
| 17:38 |
Heel, heel, heel erg mooi geschreven!
| 16:09 |
Heel heel erg bedankt Chris *big smile* :-D
| 16:10 |
Prachtig Marion, erg mooi geschreven. Dat is nog eens verbinden met je kernkracht!
| 15:21 |
Dank je wel Hans. Dit was een echte droom die ik jaren geleden heb gehad... :-)
| 15:27 |
Wauw... een droom met een diepe boodschap!
| 15:38 |
Ja, dat was het inderdaad.. en gewoon nog helder voor de geest.
| 16:07 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen