01-03-2018 .. Zuurkool

01-03-2018 .. Zuurkool


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Zo hier en daar leer ik nieuwe kunstjes in de keuken. Het zijn geen hoogstandjes, maar al lekkerder dan 3 jaar geleden toen ik nog één keer in de maand kookte. Als ik mazzel had. Het is niet mijn hobby en ik heb er ook geen enkele aardigheid in. Ik ben waarschijnlijk onder de al dan niet liefhebbers van koken, degene met de meeste kookboeken waar niet in gekeken wordt. Ik heb nog een heel oud kookboek uit de jaren vijftig. Zo leer ik af en toe de basisbeginselen, maar inmiddels is de tijd nogal veranderd en zeker nu met social media, zie ik de lekkerste dingen voorbij komen. Ik zou zo aan willen schuiven, maar ik word nooit uitgenodigd, terwijl de meesten toch weten dat ik, zodra het ook maar iets ingewikkelder wordt, het bij mij hopeloos mislukt. Ook als ik me keurig aan het recept hou. Nou ja, dat denk ik dan, want achteraf herinner ik me dat ik toch impulsief iets als een extra kruid of toch nog een teentje knoflook, heb toegevoegd, waarbij ik denk dat het weergaloos lekker gaat worden. Mijn koken is binnen een seconde een zinloos tijdverdrijf geworden dat nog onnodig geld gekost heeft ook. Gelukkig ligt er standaard patat in de vriezer. Ik kan het simpelweg niet. En improviseren al helemaal niet en toch blijf ik het doen gek genoeg.

Ik heb zo mijn onzinnige fantasieën en beeld me wel eens in, in mijn primitieve keukentje, dat ik bij Gordon Ramsey in de leer ben en opga voor masterchef in zijn programma Hell’s Kitchen of zoiets. Je kent het misschien wel. Twaalf ogenschijnlijk getalenteerde koks wedijveren om die ene plek in een restaurant van Gordon en ondergaan de meest verschrikkelijke verbale vernederingen om de eindstreep te halen. Ik sta daar tussen. Overigens wel grappig voor de kijkcijfers. Zo’n ouwe kabouter mét koksmuts, zwetend boven een gasfornuis. Eet u smakelijk. Niet alleen omdat het er te warm is, maar ook hoe ik het voor elkaar moet krijgen om een lekker visje te bakken. Stiekem prop ik die vis in de magnetron en mijn medestrijders verklikken me bij Gordon, want ja, zij willen winnen. Ik ook, maar dan zonder te transpireren. En in een rap tempo uien snijden. Heb je dat wel eens gezien ! Dat kost me een topje van mijn vinger. Schreeuwende ambulance, maar alles voor de kijkcijfers. Ik ben natuurlijk een ‘die hard’ en na mijn pijnlijke bezoekje in St. George’s in Londen, want daar loopt wel een hele leuke verpleger rond, die dan natuurlijk dienst heeft, kom ik terug en maak stoer het diner af met een vinger dik ingepakt en een zoen van die verpleger erop. Ik heb ‘m trouwens in de gauwigheid mijn visitekaartje in zijn prachtige hand gedrukt. Hij is maar 20 jaar jonger dan ik. Die gaat vast bellen. Mark my words ! Mijn avond kan natuurlijk niet meer stuk. Die van Gordon wél. Die man stopt van verbazing, nooit meer met schelden en ik weet zeker dat hij me oerstom gaat vinden. Dat zou ik jammer vinden, want volgens mij is een pintje drinken met de goede man best een grappige bezigheid.

Oh ja, wat ik eigenlijk wilde zeggen is dat vanavond mijn zuurkoolstamppot uitstekend smaakte.......


Meer uit het leven gegrepen verhalen?Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Om een lang verhaal kort te maken zeg maar... Whahaha! Je ziet het al helemaal voor je hè? ;-D
Nou, als die Gordon zo op mij stond te schelden, kreeg ie een trap in z'n tes..... Je weet wel wat ik bedoel!
| 14:28 |
Ja hihi...
Ik begrijp ook niet zo goed waarom die mensen dat pikken. Dat je een baan bij hem wil als bevlogen kok, snap ik, maar om me te laten vernederen is geen enkele baan me waard.
| 17:32 |
Mij ook niet idd!
| 16:59 |
\lees in een recept van je boek..peren stoven met bessensap of azijn...nooit geweten
en wat gaaf jouw Gordon aspiraties zeg...heerlijk die zuurkool
oefen je die elke week 1 x, dan vergeet je t nooit meer, heerlijk
| 17:58 |
whahahahahaha nou echt geen Gordon aspiraties whahahahaha Gut de man ziet me aankomen.....
Dat Margriet kookboek is echt wel leuk .
| 18:54 |
zeg dat wel ja...mooi boek en die gordon? zal zeker schelden als n gek
te gek voor woorden, maar zal er naast staan
| 19:57 |
Ja, ik ga liever een wijntje met hem drinken :-D Op zeker !!
| 20:40 |
Dan zou hij schreeuwen: "Magnificent! Tarrific! Well done!"
| 12:07 |
I wish ! Behalve die middelste dan whahahahahahaha
| 12:18 |
LOL
| 12:47 |
Ja, geweldig, dat kookboek !!
| 22:56 |
Ik zag net dat inmaken er ook in staat. Dat wilde ik nog eens leren. Grappig waar dit blog dan weer toe leidt........ Informatie over inmaken wat ik allang in huis heb.
| 23:02 |
Wat een heerlijke blog! Ik hou niet van koken, maar kan het wel.... een beetje dan.
Gelukkig woon ik samen met een keukenprinses ;-) en die kijkt heel graag naar Gordon en steekt er ook nog wat van op :-)
| 22:52 |
Ik ben nog zoekende naar een intern 'to be' kookwonder :-D
| 23:03 |
:-D
| 23:04 |
tja.....ook een manier om je zuurkool aan te prijzen.
Afijn ik was net zo'n kok als jij en verzamelde kookboeken knipte recepten uit voor......als ik met pensioen ben. Maar ja Fred was eerder met pensioen die kieperde alles in de kliko en werd de kok.
| 22:20 |
Gelukkig heb ik mijn blog en een multomap met recepten.
| 22:58 |
:-)
| 20:16 |
Niet omslachtig toch?

Zo'n man als Fred zoek ik ook nog, maar dan eentje die soepeltjes door de knietjes kan om ook mijn teennagels te lakken bijvoorbeeld whahahahahaha
| 22:59 |
haha nou dat kan Fred gelukkig nog steeds......soepeltjes door zijn knietjes!!
| 20:15 |
En hoe staat ie daarna weer op :-D
| 11:18 |
uhhhhh net iets minder soepeltjes....hihi
| 14:45 |
Hihi was ik al bang voor ;-)
| 10:38 |
maar we doen net of we dat niet zien.hihi
| 20:19 |
Nee tuurlijk niet whahahaha.
| 18:10 |
:-P
| 20:02 |
Lekker zuurkoolstamppot! Je moet eens een Hello Fresh recept gebruiken, zijn echt super en kloppen altijd. Kan bijna niet mislukken. Leuk geschreven blog!
| 21:50 |
TNX !
Ik kijk veel op smulweb.nl. Maar ik kan echt het simpelste laten mislukken. En dan te bedenken dat mijn moeder waanzinnig goed kon koken. Dat gen heeft ze niet overgedragen. :-D
| 22:08 |
Dat is jammer! Sinds ik wat van die Hello Fresh gerechten gemaakt heb lukt het me een beetje en krijg ik er aardigheid in, maar daarvoor stelde het ook niet veel voor. Smulweb is ook een goede site, kijk ik ook wel eens op.
| 22:16 |
Nou, ik ga daar ook even kijken. Wist niet dat zij recepten op het internet hadden.
| 22:48 |
Ja hoor, dat dacht ik wel. Ik heb een paar mapjes, omdat ik een tijdje boxen bestelde, maar je kon de recepten ook gewoon van internet halen. Of het moet tegenwoordig veranderd zijn.
| 22:55 |
Ik ga kijken of ze nog recepten delen op internet. En anders heb ik altijd Margriets kookboek nog :-D
| 23:25 |
Ik maak zelf zuurkool, bijna jammer om stamppot van te maken.
| 22:59 |
Ik maak vaak een ovenschotel met laagjes, ook erg lekker.
| 23:09 |
Ja heerlijk. Maar daar heb ik het geduld niet voor. Erg hè. Het moet snel klaar zijn, anders haak ik af.
| 23:30 |
Ieder zijn ding toch! Ik ben weer helemaal niet creatief..
| 00:50 |
Koken is hartstikke creatief!
| 01:27 |
Niet als je alleen receptjes kan volgen whaha ;-)
| 10:58 |
Nee nou, dat is in mijn geval al behoorlijk creatief eigenlijk. Onderschat het lezen ervan niet en dan ook precies zo uitvoeren. :-D
| 11:10 |
Oja, whaha...:-D
| 14:59 |
hihi
| 15:05 |
Volgens mij ben jij superhandig in alles als het om eten gaat, creativiteit, natuurkennis .......
Ik benijd je . Ik wilde dat ik het had, maar geniet gewoon van mensen zoals jij.
| 23:11 |
Niet benijden, wees jezelf, anderen zijn er al genoeg
| 23:45 |
Hoe waar.... daarom geniet ik van die 'anderen' ;-)
| 00:17 |
Eet gezellig mee, hier kunnen we lekker koken, dat vinden we zelf. Op gewone dagen eten we gewoon lekker en we hebben succes nummers voor bijzondere dagen. Wel even aanmelden, we hebben regelmatig mee-eters.
| 20:04 |
whahahahaha, aanmelden. Nou zo gemakkelijk meld ik me niet ;-)
Maar eh...... ik heb denk ik nog wel ruimte na de kaasmaakworkshop ;-)
| 20:32 |
Dat denk ik ook
| 20:35 |
;-)
| 20:58 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen