07-05-2018 .. Slechthorend en Muziek (Rondeel)

07-05-2018 .. Slechthorend en Muziek (Rondeel)


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het orkest raakt je gehoor
Taferelen vullen ieders zicht
De muziek is wat ik verloor
Het orkest raakt je gehoor
Bereikt net niet mijn middenoor
Slecht horen is op zien gericht
Het orkest raakt je gehoor
Taferelen vullen ieders zicht

Marion de Vries


Met dit gedicht doe ik mee aan twee schrijfuitdagingen. Aan die van Hans en van mijzelf.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Dat ene reststuk gehoor wat ik nog heb.. mag ik mij gelukkig mee prijzen
35 procent aan 1 kant nog maar en hoor de muziek nog..dank baar
| 08:38 |
Ik vind het toch wel knap dat jij nog muziek kan horen. Is je andere oor misschien 100%? Dan kan ik het begrijpen.....
| 10:36 |
0 % omdat een cholesteatoom die  van binnen op at ..de donderstraal
al 2 x grote operatie voor gehad...  ben er blij mee
misschien mijn buuf wat minder haahahah 
| 11:38 |
En dan kan je nog muziek horen zonder soloapparatuur of een koptelefoon? Dat is echt heel bijzonder
| 11:45 |
Besef ik nu ook ja..een andere vriendin kan niets meer volgen met t zelfde verlies..wellicht net de soort tonen dus..ik hoor de scherpere t beste
| 13:17 |
Ja ik ook. De hoge tonen. Lage mannenstemmen, hoe mooi ik ze ook vindt, maar ik kan die heren niet zo goed meer verstaan ;-)
| 22:09 |
echt balen ja pfffffffffffffffff
| 23:19 |
Jij verstaat ze ook met moeite denk ik?
| 12:29 |
 k zet de boxen wat harder ( op z'n hardst) en hoor toch nog..al zal er vast en zeker veel zijn weggevallen
| 13:35 |
Oh echt? Zullen je buren blij mee zijn hihi Als ik de volumeknop hoog zet dan hoor ik het ook wel ja. whahahahahaha
| 14:06 |
Mijn buren?  de ene is een schat van een man en natuurlijk hoor ik hem klarinet spelen door de muur..de andere..mijn buurvrouw..hoor ik lopen door haar woonkamer en schud dwars door elkaar als ze haar wasjes  draait.
Mijn voorgaande buren? werden door  burgemeester en politie verhuisd... moesten we voor op kousenvoeten lopen.. wat een akelige gedragingen door geestesziekte.. nu?    zo nu end an  zweeft er zalige muziek door t huis om te vieren dat we leven
| 14:13 |
Klinkt helemaal prima deze buren. Ik doe toch maar de koptelefoon op ;-) ondanks dat ik ook toffe buren heb.
| 14:27 |
dan ervaar je de muziek tenminste beter ja
| 14:30 |
Ja dat ook
| 16:32 |
Nu ben ik nog meer in verwarring o.a. mbt het rijmgedeelte... bij jou die regelmaat bij Ingrid is het anders.
| 20:36 |
In principe hoef je de regelmaat niet aan te houden, maar ik probeer dat zelf wel omdat het lekkerder leest als gedicht. Dus niet verward raken hierdoor. Het is beide okay
| 22:02 |
Slimme tante ben je.
| 12:56 |
Jij dus ook .... blijkt..... achteraf.....als je er even voor gaat zitten..... :-D
| 13:12 |
Merci!
| 13:24 |
Heel mooi, en een beetje droevig als je niet alles van de muziek meer mee kunt krijgen...
| 10:07 |
Ja dat vind ik soms ook, maar ik zal het ermee moeten doen.
| 10:14 |
Ja, dat is zeker een gemis. Je houdt dan hoofdzakelijk de trillingen over.
| 10:02 |
Als de muziek hard genoeg staat wel ja hihi Maar dan in mijn buik.... ;-)
| 10:05 |
Zo moeilijk als de klanken je niet bereiken. 
| 09:28 |
Van de muziek wel ja. Maar met een koptelefoon bereikt me meer dan met een gehoorapparaat in ieder geval.
| 09:45 |
Gelukkig zijn er heel wat meer klanken in het leven als alleen de tonen van de muziek
| 10:02 |
Mooi gedicht naar aanleiding van iets wat minder mooi is. Sterkte.
| 09:09 |
Dankje x 2. En sterkte, daar zit nou juist het probleem hihi .... dubbelzinnig grapje natuurlijk ;-)
| 09:46 |
Hihi. Een net dubbelzinnig grapje. Gedeeltelijk herken ik het probleem. Ik heb tinnitus en daardoor gedeeltelijk doof. Van zware bassen word ik soms horendol, die hoor ik té goed. Hoge tonen hoor ik de hele dag al. 
| 09:58 |
Ik heb er ook tinnitus bij, maar dat is eigenlijk bij de meeste slechthorenden het geval en het maakt horen inderdaad nog moeilijker. De bassen vind ik nou heerlijk, want dan voel ik de muziek ook als ik het niet kan horen.
Jij hebt geen apparaten toch?
| 10:10 |
Ik heb geen apparaten. Heb mij een jaar of 4 wel laten testen, het was nog net niet nodig.  
| 11:13 |
Houwe zo..... net niet is net nog goed.... ;-)
| 11:41 |
Precies. Zo zie ik dat ook maar. 
| 12:42 |
Deze is ook heel erg mooi en lijkt me erg moeilijk om muziek niet of slecht te horen...........
| 07:40 |
Ik vind het lastig inderdaad, maar ik sla me erdoor heen hoor. Ik zal het ermee moeten doen.
| 09:47 |
Knap geschreven. Het raakt me!
| 07:29 |
Dankjewel...... Wat raakt je?
| 09:48 |
Vorig jaar woonde ik de opnames van Maestro mee, en heb ik gevoeld hoe live muziek kan raken, tot diep in mijn ziel. Als ik je goed lees lukt dat bij jou niet, dat raakt me, ik gun het je dat ook te kunnen horen/voelen.
| 10:06 |
Het ligt er aan. In het theater bijvoorbeeld, ligt een zogenaamde ringleiding. Die ringleiding sluit aan op een koptelefoon (of je gehoorapparaat) en dan neem ik mijn eigen bleutooth koptelefoon mee en dan kan ik heel veel mee krijgen. Maar ideaal is het allemaal niet, maar wel een soort van oplossing. Alhoewel ik helaas helaas cabaret niet zo goed meer kan volgen. Ook niet met koptelefoon. En ik ging altijd naar cabaret. Maar goed, ik kan piepen en mopperen wat ik wil, maar het zal nooit meer beter worden. Gelukkig doen mijn ogen het nog goed ;-)
| 10:18 |
Je staat er positief in, knap!!
| 10:20 |
Er zijn gelukkig tegenwoordig veel oplossingen voor slechthorenden. En het heeft ook voordelen als je in de tuin zit en de kinderen van de buren schreeuwen/spelen etc. Die hoor ik amper als ik de apparaatjes uitplop. Dan is het echt handig hihi
| 10:29 |
Daar kan ik me iets bij voorstellen 😂
| 10:34 |
Dankjewel meis voor je meeleven. Dat is fijn !!
| 10:22 |
😚
| 10:23 |
Dat zul je zeker missen.
Hoeveel hoor je wel?
| 06:51 |
Dat ligt aan de situatie. Eén op één is een makkie, maar in een restaurant wordt al ingewikkeld (veel omgevingsgeluid), maar daar heb ik wel zogenaamde 'soloapparatuur' voor zodat ik mijn tafelgenoten nog redelijk kan volgen, maar het is wel dodelijk vermoeiend. Maar een etentje sla ik toch nooit af hoor ;-)
| 09:50 |
Grappig ouderwets een rondeel
Vervelend om last te hebben van je gehoor.
| 06:44 |
Ja het is een gemis, maar het is niet anders.
| 09:51 |
Knap gedaan, ik was allang vergeten wat een rondeel is.
Balen dat je de muziek moet missen.😢
| 00:06 |
Ik kan me echt geen dichtvormen meer herinneren dat die op school behandeld zijn, maar het zal vast wel gebeurd zijn. ..... maar ja die 6- hè..... hihi
Ik hoef muziek niet helemaal te missen als ik de koptelefoon op zet. Maar zoals vroeger lekker naar de radio luisteren of een cd zonder koptelefoon is serieus kansloos en met gehoorapparaten is het net of ze metaal aan het zagen zijn. Dus dat schiet niet zo op.
Er zijn nog manieren dus..... Ik zou het echt vreselijk, voorbij vreselijk vinden als ik echt geen muziek meer kon horen......
| 00:11 |
Oh wat ben ik blij voor je dat je met de koptelefoon toch muziek kan beluisteren. Gehoorapparaten zijn ondingen: mijn tante heeft ze.
Zelfs met telefoneren heeft ze problemen, terwijl ze vroeger viool speelde. 😢
| 00:26 |
Ik hoor niet alle tonen meer en instrumenten met de koptelefoon, maar wel het grote geheel. En als ik kippevel krijg, dan is het heul mooi ;-) Dat is wel bijzonder. Wat je niet hoort komt op een andere manier 'binnen'.
Telefoneren is niet fijn nee.
Nu ga ik morgen een belbundel uitzoeken, want ik heb een zogenaamde bluetooth zender aan mijn toestel hangen en met een gsm telefoneren wordt dan een stuk fijner. Ik heb er al mee getest en een telefoongesprek wordt ineens weer mogelijk.

Gehoortoestellen worden wel steeds mooier en de soloapparatuur (zoals bijvoorbeeld mijn zender RogerX) wordt steeds geavanceerder. Als die apparaatjes niet bestonden had ik nu niet kunnen werken bijvoorbeeld. Dus ik ben wel blij met die ondingen ;-)
| 00:36 |
Je hebt gelijk. Het zijn geen ondingen: het feit dat je ze nodig hebt, is naar. Mijn tante hoort lagere tonen beter dan hogere: ook wbt stemmen. Als we haar bellen om door te geven hoe laat we haar komen halen, moet mijn man dat doen: ze hoort zijn stem beter dan de mijne.
| 00:49 |
Oh grappig. Ik zou jou beter verstaan ;-) Slechthorendheid komt in vele vormen. Ik vind ze ook niet fijn om te dragen moet ik zeggen (ik kan er maar niet aan wennen), want zodra ik thuis ben plop ik ze uit. Ik hoop dat er ooit een manier gevonden wordt om met een operatie je gehoor te herstellen. Ik sta vooraan met mijn mopsneusje...... ;-)
| 01:00 |
Ik hoop dat ook voor jou. Voor mijn tante zou het, denk ik, de moeite niet meer zijn: zij is 88.
| 01:07 |
Nee voor haar waarschijnlijk niet, maar een wat geavanceerder gehoorapparaat misschien wel. Maar goed, ze zijn evengoed erg duur en ik weet niet hoe dat met jullie verzekeringen zit natuurlijk.
| 09:44 |
Dankjewel voor je leuke compliment !!!
| 00:12 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen