×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


15-06-2017 .. Als herinneringen vervagen.

15-06-2017 .. Als herinneringen vervagen.


Ik geef het eerlijk toe, ik ben over het algemeen niet zo druk met verjaardagen, maar ook niet met sterfdagen. Ik vergeet het gewoon. Maar vandaag is anders.

Inmiddels is het alweer 11 jaar geleden dat mijn moeder is overleden en juist afgelopen week heb ik mezelf een soort van groen licht gegeven (dankjewel Judith Evelien voor je geweldige post die mij dit laatste zetje heeft gegeven !!) om toch eindelijk mijn boek serieus vorm te gaan geven. 'Dementie in een andere dimensie'.  De titel is al 5 jaar bekend ;-)
Het ligt al een tijdje een soort van klaar om geredigeerd te worden en van de week ben ik begonnen het laatste deel van het boek te schrijven over mijn relatie met mijn moeder nadat er bij haar dementie gediagnostiseerd is. En prompt komt haar sterfdag 'voorbij'. Een soort van startsein lijkt het om verder te schrijven over onze mooie band samen, maar ook over de mensen die ik ontmoet in mijn werk als huiskamermedewerker en hun verhalen zoals ik die beleef.

Niet helemaal meer de details op een rijtje, duik ik in mijn dagboeken en stap terug in een tijd die ik als best zwaar heb ervaren. Niet alleen omdat mijn moeder achteruit ging, maar ook omdat ik net een auto-ongeluk had gehad, met alle emotionele en lichamelijke gevolgen van dien.
Veel details kom ik weer tegen in mijn dagboeken en daar wordt mijn boek alleen nog maar interessanter van.

Met een soort van deadline in het vooruitzicht, heb ik aankomende 5 weken nog een hoop te schrijven. Of ik de deadline ga halen vraag ik me af, maar wel mooi een datum te hebben.
Dus als het hier verdacht stil wordt...... dan weten jullie de reden ;-)

Een van de verhalen die zeker terug te lezen zijn (maar dan geredigeerd) is onderstaand verhaal en gedicht

Boek in wording: Dementie in een andere dimensie


De post van Judith Evelien waarnaar ik verwijs:
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties