15-06-2017 .. Als herinneringen vervagen.

15-06-2017 .. Als herinneringen vervagen.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik geef het eerlijk toe, ik ben over het algemeen niet zo druk met verjaardagen, maar ook niet met sterfdagen. Ik vergeet het gewoon. Maar vandaag is anders.

Inmiddels is het alweer 11 jaar geleden dat mijn moeder is overleden en juist afgelopen week heb ik mezelf een soort van groen licht gegeven (dankjewel Judith Evelien voor je geweldige post die mij dit laatste zetje heeft gegeven !!) om toch eindelijk mijn boek serieus vorm te gaan geven. 'Dementie in een andere dimensie'.  De titel is al 5 jaar bekend ;-)
Het ligt al een tijdje een soort van klaar om geredigeerd te worden en van de week ben ik begonnen het laatste deel van het boek te schrijven over mijn relatie met mijn moeder nadat er bij haar dementie gediagnostiseerd is. En prompt komt haar sterfdag 'voorbij'. Een soort van startsein lijkt het om verder te schrijven over onze mooie band samen, maar ook over de mensen die ik ontmoet in mijn werk als huiskamermedewerker en hun verhalen zoals ik die beleef.

Niet helemaal meer de details op een rijtje, duik ik in mijn dagboeken en stap terug in een tijd die ik als best zwaar heb ervaren. Niet alleen omdat mijn moeder achteruit ging, maar ook omdat ik net een auto-ongeluk had gehad, met alle emotionele en lichamelijke gevolgen van dien.
Veel details kom ik weer tegen in mijn dagboeken en daar wordt mijn boek alleen nog maar interessanter van.

Met een soort van deadline in het vooruitzicht, heb ik aankomende 5 weken nog een hoop te schrijven. Of ik de deadline ga halen vraag ik me af, maar wel mooi een datum te hebben.
Dus als het hier verdacht stil wordt...... dan weten jullie de reden ;-)

Een van de verhalen die zeker terug te lezen zijn (maar dan geredigeerd) is onderstaand verhaal en gedicht

Boek in wording: Dementie in een andere dimensie


De post van Judith Evelien waarnaar ik verwijs:Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Succes met schrijven Marion! Wat een proces, het wordt vast een prachtig boek!
| 13:59 |
Ik doe enorm mijn best er een heel mooi boek van te maken. Het is net werk ;-)
| 21:20 |
Dat gaat beslist een mooi, maar ook wel heftig boek zijn denk ik. Ga er mee verder en maak hem inderdaad af, zonde om dit niet te doen en de Yoorsies, die lopen niet weg hoor. Ik niet in ieder geval! 
| 08:20 |
Ik ga proberen zoveel mogelijk bij te houden, dat moet wel een soort van lukken ;-)
| 10:52 |
mooi om dit te verwerken tot een boek. Ik wens je succes met het schrijven
| 22:58 |
Dankjewel !! Ik ga mijn best doen ......
| 10:52 |
100% eens met de reactie van 'Klein'.
| 21:14 |
100% eens met de reactie van 'Klein'.
| 21:13 |
Ik probeer een beetje bij te blijven. Gewoon als pauze tussen het schrijven door ;-)
| 21:19 |
👍❤️
| 21:25 |
Ah, wat mooi om te lezen!! Jouw verhaal zal voor velen herkenbaar zijn en misschien zelfs wel een steun zijn. Het resterende deel schrijven, zal vast een hoop voor je doen oprakelen en zal misschien best wel een diepe en zware reis maken. Maar als je die straks achter de rug hebt....oei, dan jij toch een prachtig en leerzaam proces achter de rug! Zet 'm op, ik blijf je volgen! ❤️
| 19:42 |
Het is inderdaad de opzet van het boek om de mensen een hart onder de riem te steken. Niet alleen vanuit mijn eigen verhaal met mijn moeder, maar ook de verhalen uit het verzorgingshuis.

Misschien kom ik in een proces, dan zal ik dat ongetwijfeld beschrijven in het boek als laatste stukje verwerking. ;-)
| 19:52 |
Knap van je en goed dat je daar mee verder bent gegaan. Dit is waar jij nu mee bezig bent en wat jou bezig houdt dus ik denk niet dat er ook maar één Yoorsie is die daar bezwaar tegen kan hebben en al had iemand bezwaar... 😉
Dat je dan ook weer in de herinneringen terug gaat zal ongetwijfeld zwaar zijn. Succes Marion!
| 17:36 |
Ik haal er op dit moment vooral uit dat ik het eigenlijk 'beter' gedaan heb dan ik me kon herinneren. Grappig toch......
| 18:50 |
Jazeker en vooral ook fijn kan ik me zo voorstellen!
| 22:48 |
Ja opent ook weer iets naar mijzelf toe...... ;-)
| 10:55 |
😊🌸
| 15:12 |
boek wat vast herkenbaar is voor velen
| 16:57 |
Dat denk ik ook ja en hoop met het boek vooral velen een hart onder de riem te kunnen steken........
| 18:51 |
Goed besluit. Succes met het schrijven! 
| 15:50 |
Dankje meis !! En ik heb de vleestomaat in huis hoor...... Morgen waarschijnlijk ...... Nu lonkte de salade ......😂
| 18:51 |
Eet smakelijk! 
| 20:16 |
op ! 😂
| 20:21 |
Dat het je moge bekomen. 😁
| 20:23 |
Goed bezig! Hou je ons op de hoogte?
| 15:26 |
Doeit ik hoor...... ;-)
| 15:39 |
Goed van je, soms is het gewoon tijd.
| 14:49 |
Ja ineens klopt het allemaal......
| 15:28 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen