20-08-2017 .. Hartloperrrrrrt

20-08-2017 .. Hartloperrrrrrt


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het is zondagochtend en menig hardloper heb ik voor m'n raam voorbij zien komen.
Vroeger toen ik nog veel aan sport deed op competitieniveau (badminton), liep ik ook elke zondagochtend 10 kilometer. Die tijd van 10km ligt inmiddels ver achter me (lees; 25 jaar ... grijns), maar ben altijd wel blijven sporten.

En terwijl ik naar de hardlopers kijk met enig gevoel van trots, dat ik op mijn manier ook al gesport heb vandaag.
Iedere dag fiets ik een heuvel af en op. En soms doe ik dat 2x per dag.  Net zolang tot ik die pokkeheuvel 2x achter elkaar kan fietsen. Lijkt de Mount Everest wel dat pokkeheuveltje....
Daarnaast probeer ik in ieder geval een half uur te lopen. En als het regent (wat het helaas heel veel doet op dit moment), dan dans ik in de huiskamer ;-) Ja echt !
Geen pottenkijkers hoe ik van dansen enorm bekaf kan worden.
Vroegah danste ik uren achter elkaar. Iedere zaterdagavond/nacht weer.
Die illusie heb ik niet meer dat ooit nog te gaan doen, maar inmiddels ook wat van mijn blonde wilde haren verloren. Nou ja, laat ik het anders zeggen, ze zijn wat grijs verkleurd en tegelijkertijd leek daarmee ook de wildheid af te nemen.

Ik beweeg gedoseert, zodat ik niet de rest van de dag als een dood vogeltje op de bank zit.
Want de neiging om teveel te doen is groot, want ja het gaat zo lekker toch, maar daar betaal ik een prijs voor.... Diezelfde dag of de dag erna en zo leer ik mezelf waar de grenzen liggen.
En nu nog na 2 jaar weet ik niet precies waar de grens ligt.

Zal wel aan de dag liggen, net als bij niet hartpatiënten
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Goed hoor! Beweging is altijd goed. En je grens bepalen, dat is altijd even zoeken denk ik.
In elk geval zou ik ook wel wat actiever mogen zijn, al was het alleen al voor m'n gewicht... ;-)
| 14:20 |
Op dit moment zit ik naar een betaalbare loopband te zoeken. Met de winter in het verschiet zal er van lopen niet veel komen misschien. Dat zou zonde zijn.
| 16:46 |
Nieuw zijn goede loopbanden erg prijzig! Misschien op Marktplaats?
| 18:25 |
Ik kijk inderdaad op marktplaats. Ik heb vanavond ook naar een E-fiets gekeken bij de fietsenboer bij mij op de hoek. Jeuj wat een geld hé en dan word ik toch nog gewoon nat als het regent whahahahahahaha.... Morgen toch even een proefrit maken.
| 21:23 |
Ja, voor dat geld koop je ook een tweedehands autootje... ;-)
Ojee, een proefrit... laat je even weten hoelaat? Dan ga ik binnen zitten met een helm op! XD
| 02:16 |
Nou eh..... op zo'n fiets ook een helm op. Jeuj..... binnen 5 seconden zat ik op 31 km. Dat is HARD zonder hellumpie...... Schrok van mijn eigen trapkracht (en het motortje hihi )
Maar je bent weer veilig.... en ik ook nog. Volgend week ga ik een tweedehandsje uitproberen (die had nog geen zadel), want inderdaad je koopt er een tweedehands auto voor. Wat een geld zeg.
| 18:46 |
de bedoeling is dat ik dat na t revalidatie centrum ook ga doen en dan zien vast te houden en dan krijg ik weer zin in exposities en workshops geven..heerlijk met mensen samen spelen.. t wordt dus momenteel steeds minder..max 100 mtr lopen en 1 km fietsen.. en dansen wat ik ook zo graag deed..daarom dus aanpakken.. mag niet stoppen..al word ik 80 of 100..k zie je heerlijk al dartelende staan ... volhouden hoor en niet te veel meer nee.. zundeh
je doet t steengoed.. wees daar maar blij mee al
| 16:05 |
Dat bijhouden is wel belangrijk ja. Het lijkt wel of je met een hart'conditie' (die dus ontbreekt hihi) sneller terugvalt in je conditie dan toen ik het niet aan mijn hart had.
Dat frusteert nog wel eens. Even een weekje wat minder dartel en je kan een soort van opnieuw opbouwen. grrrrrrr
| 17:09 |
Jij doet het toch ook goed ?
Wanneer ga je nu?
| 17:09 |
k hoorde van hen dat de wachttijd langer is dan verwacht en dus kan er nog niets over zeggen. ik zit hele dagen te krenteren of soms ff iets leuks..maar t pad naar t festival moest in stukken gehakt.. de afstand lopen wordt steeds minder.. k vermaak mij prima..maar word steeds teruggefloten..komt wel.. mede ook door de reuma die mn bekken afkalft ..korte stukjes maak k nog wel lol in hoor..heerlijk lezen en na zo n bere druk leven in de stilte van t huis genieten..heerlijk
| 17:51 |
Maar je hart is nog wel okay? Dat het slechter gaat baart me dan wel wat zorgen. Loop je wel iedere dag?
| 23:57 |
ja, mijn hart tikt goed nu... al moet ik natuurlijk niet meer bukken etc. maard at zal jij ook wel merken he... k Kruimel door het huis verder en een enkele dag pak ik de fiets richting winkelcentrum ( vlakbij) of de fysio..( 1 km) ..lopen in muizestukjes actief en iets verder 1 x per dag met Indy een blokje om..ja veel en veel te weinig dus.. daarom deze stok achter de deur
Lief van je.. t was veel en veel erger, dus mag k niet mopperen met de prime time he. sst doe t wel eens hoor..maar daarom dus eerdaags flinke actie, liefs
| 09:56 |
Ik kan gewoon bukken e.d. Eigenlijk kan ik gewoon alles, maar transpireer snel en gewoon met mate. Maar ja dat laatste is een dingetje hihi.
Waarom ga je niet standaard smorgens een blokje om om aan je conditie te werken? Revalidatie houdt ook weer op en hoe ga je het dan doen?
| 11:14 |
dan hoop ik dat die trap onder m'n .. heeft geholpen...end aardoor dus nog emer kan en ga doen. k doe dus al iets wat ik nooit deed..lopen met Indy..die renden samen altijd knalhard door de tuin te sprinten . t Is en blijft wennen na jaren in dat hoekje te zitten muizelen. toen was t alleen t hart wat totaal dicht zat en nu t bekken en de heupkommen..k zal t meer gaan doen..goed idee, dank je
| 11:41 |
Het is goed voor ons hartje om te blijven bewegen. En Inderdaad moet toch uitgelaten worden. Maak er dan bijvoorbeeld. 2x een kwartiertje van om te beginnen
| 16:09 |
joehoeeeeeeee...ik kan max maar 100 meter he haahahahahaah n kwartiertje pfffff
maar k zal t eens proberen met ff oversteken ofzo erbij
| 16:14 |
Ja misschien wordt het wel 110 meter als je blijft opbouwen. Ik kon nog geen 10 meter en nu met gemak kilometers. Maar ben wel blijven oefenen. Niet vragen hoelang ik moet herstellen van die kilometers hé whahaha

Gewoon langzaam opbouwen.
Durf je misschien niet zo goed de grenzen te verleggen? Omdat je bang bent dat je hart het niet kan?
| 17:11 |
Gek genoeg is mijn angst om te gaan..hoe mooi t ook daar is..nu ff niet.. voorbij gelukkig.
je hebt gewoon gelijk. k was al aan t wennen deze zomer door zo nu en dan met dinnen ergens heen te gaan. leuke lunches etc. tot t geduvel met de artrose begon.
Maar je hebt volkomen gelijk-kga zien of ik toch wat actiever ga worden. en ja..na een leuke middag ofzo ben k ook dagen in mijn hoekje te vinden hihi..erreggggg k ga dus ff naar buiten nu! t blijft wennen dat er weer een betere tijd komt, gaaf
| 17:36 |
Die betere tijd komt niet vanzelf.....
Ik zit evengoed ook graag in mijn hoekje hoor ;-)
| 18:53 |
dat geloof ik en ben bere trots op je aanpak, mijn keus was dus alle dagen flink opgejut worden en dat weken weken lang bij dat Gr. Klimmendaal en dan t erna in de vingers hebbende t vast te gaan houden, t komt goed
morgen weer iets actiever dan vandaag, knuf
| 23:04 |
Het is ook een gewoonte. En je hebt je hondje, dus maak er een sport van om jezelf uit te dagen ofzo. Zoiets? ;-)
| 14:30 |
Zoiets ja... en juist dat mag een stimulans krijgen
| 15:41 |
Ik lullig me suf hier om je te stimuleren ;-)
| 16:02 |
haahaha je bent geweldig.. t lukt bestens om weer wat vrolijker de daagse dingen te doen en net heerlijk voor gekookt..Micha eet vandaag mee..dr hangt hier een heerlijke geur mmmmm kippestukjes in kruiden en knoflook en en zo dan ..krijg alweer trek. al weken fout bezig met vele vele waterijsjes van de Liddl .. doe eht dus niet en ga NU dat blokje dan amar eens maken omdat je zo je best deed en knuffel erbij voor jou
| 16:20 |
Whahaha klinkt heerlijk dat eten. Ik doe het met een bloemkooltje vanavond. Ook lekker.
Dat gesnoep herken ik echt niet..........
Moet ineens onbedaarlijk om mijn eigen onzin lachen hihi......
| 16:25 |
heftigggggggggg dat wordt smullen en snaaien tegelijkertijd ahaha hier ook, geniet
| 16:34 |
En dat is het allerbelangrijkste. Genieten met al onze malle beperkingen
| 18:07 |
wel leif hoe ej mee denkt en k hoop dat t wat gaat worden..net een ministukje atelier staan kwasten..ook fijn dat dit alweer kan
| 16:17 |
Dat was de krachttraining voor vandaag hihi
| 17:11 |
shame on me.lol
| 17:37 |
Nee dat bedoelde ik juist positief. Krachttraining door te verven en een blokje om voor de conditie. Heel goed!!
| 18:55 |
dank je ..heel liefdevol en warm dit
| 23:02 |
Leuk geschreven Marion, wat kan jij dat goed. Graag gelezen.
| 21:50 |
Dank je kerel!!
| 17:08 |
Zeer graag gedaan... xxx
| 00:36 |
Zoen trug
| 16:21 |
:)
| 16:44 |
Hmm, ik puf onmiddellijk hoop uit het feit dat jij je grenzen na twee jaar nog niet kent ;-) ik vind je stoer!
| 22:24 |
Soms een beetje te stoer.... :-)
Maar waarom put jij er hoop uit dat het lastig is grenzen te herkennen? Mankeer jij iets waardoor je ook in een dergelijke situatie zit?
| 19:34 |
Ik worstel nog altijd met de dengue en de gevolgen ervan.
| 20:22 |
Kloten beest ;-)
| 16:13 |
:-)
| 21:39 |
We worden ouder en 10 jaar geleden was ik sportiever dan nu .
| 21:34 |
Ja ook dat nog eens ja. Pffffff ouder worden..... Wie heeft dat bedacht! ;-S
| 19:31 |
Vroeger bewoog ik veel meer dan nu. Heb ook menige stijldansavond gezwiert over de dansvloer. We waren dan met stelletjes daar. De meiden moesten vaak eerder naar huis dan ik en dus bleef ik met hun partners achter. Die wilden dan met mij dansen, waardoor mijn conditie toen op peil bleef. Ik was ook een stuk smaller destijds.
| 14:01 |
Dat had ik nou met mijn diensten. 5 avonden in de week sporten. ;-)
| 19:30 |
Boah! Klinkt als heel veel!
| 09:39 |
Was het ook. Beweging had ik zat in ieder geval, maar dat alleen was kennelijk niet voldoende om gezond te blijven....... Grrrrr
| 17:07 |
Balen!
| 17:11 |
Nou da's wel een understatement ;-)
| 17:13 |
:(
| 17:15 |
Leuke verwoording van onze beperkingen, ach we lopen er allemaal een keertje tegen aan.
Waar de grens ligt ? Ik weet het niet, vaak loop ik er tegen aan en een andere keer passeer ik hem met gemak.
Kijken naar sport is een heel ander iets, beetje terug denken aan mooie tijden van de andere kant lekker op de bank zo´n mooie sympathieke jonge meid goud zien pakken is toch ook geweldig.
| 22:21 |
Sport kijken vind ik niks aan. Vroegah keek ik graag tennis. Doe ik inmiddels jaren niet meer. Interesse verloren
| 22:32 |
Ik kijk alleen de "korte nummers" shortrack is leuk, maar 5 km vind ik saai.
Ik heb zelf altijd volley bal gespeeld maar kijk op tv ook niet naar.
| 22:38 |
Turnen daar kijk ik nog wel naar, maar wordt zoooooooo weinig uitgezonden
| 22:43 |
En je hebt vast aan een hoop vingerbeweging gedaan door dit blog te typen :)
| 19:51 |
Whahaha..... Whahaha
| 22:30 |
dat fietsen heuvel op en af is vast op je hometrainer.hihi. Leuke tekening :-)
| 16:58 |
Hé een beetje mijn bloed, zweet en tranen ondermijnen..... met je hometrainer. Snoeihard door weer en wind en soms zelfs regen. tsssssssss

Die tekening heb ik effe snel in elkaar geflanst. Ik kan helemaal niet tekenen, dus de gemiddelde tekenaar gaat nu heel hard huilen :-D
| 18:10 |
nou deze oen kan amper tekenen dus ik jubel hier al bij.
Ok ok wind en regen tegen de ramen dus..........:-)
| 22:23 |
Whahaha
Ik praat niet meer met jou tsssssss
| 22:30 |
hou je toch niet vol........
| 22:36 |
Moet je opletten.......
| 22:45 |
hihi ik ken je best hoor!!
| 22:56 |
Stom kind :-D
| 23:02 |
zo praat je niet tegen iemand die ouder is.......
| 23:38 |
Ja maar dan lijk je wel jonger... ;-)
| 23:49 |
tssss slijmert!! :-)
| 23:56 |
Okay ik neem het terug. Dan blijf je maar gewoon oud en ik zou toch al niet meer met je praten....... Tsssss ;-)
| 00:15 |
Nou gelukkig lekker rustig
| 00:23 |
Vind jij heul niet leuk! #rustig
| 00:34 |
:-P
| 16:50 |
Mooi geschreven en ja wat is de grens precies, ik worstel daar ook dagelijks mee.
Niet door hartprobleem maar ik kamp met slijtage op diverse plekken in mijn lichaam.
| 13:23 |
Het is een beetje proberen en nog eens proberen en kijken wat de gevolgen zijn. ..... Gelukkig, en ik kan niet voor jou spreken, kan ik in principe alles, maar dan in een ander tempo ;-)
| 15:14 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen