×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


02-01-2019 .. Mijn eerste dag van 2019 ('uitdaging' Enrique)

02-01-2019 .. Mijn eerste dag van 2019 ('uitdaging' Enrique)


M'n dag begon natuurlijk om middernacht. Ik ben toch zelden rond middernacht buiten te vinden, maar zo'n eerste dag van het jaar, ben ik binnenskamers beperkt houdbaar.
Ik ben een van de laatsten waarschijnlijk, maar ik vind het jaar starten met een lading vuurwerk, helemaal geweldig. Niet dat ik zelf vuurwerk aansteken nou zo leuk vind, allesbehalve, maar ik kan erg genieten van andermans vuurwerk. En ik ben daarbij de lulligste niet om er een compliment over te geven, én met de vraag: 'Volgend jaar weer, maar dan meer?'
Een enkeling is in mijn vleierij van de nacht van 2018 getuind, maar hij kon wederom in 2019 op mijn enthousiasme rekenen. Ja, het zal je niet verbazen dat de vrouwen hier een ondergeschikte actieve rol spelen, behalve dan als het om het budget gaat.
Ik heb dit jaar ook wat extra oliebollen  gekocht, om financieel wat verlichting te geven ... Zo ben ik dan ook weer...

Met een stapeltje lieve, gekke, teute en hilarische mensen heb ik op die nieuwjaarsroetsj met gepaste hoeveelheid champagne gedronken, geklonken en nog een paar keer ingedronken ... geklonken ....
Wie vroeg er 'dronken'? Nee, ik niet volgens mij. Niet dat ik me kan herinneren, tenminste.
Ja, dat wakker worden was wel een dingetje.
Nu moet je weten dat Balou, mijn kat, altijd een beschaafd, lief katje is, maar wel als eerste loopt te klieren in bed als 'ie eten wil. Dus die zwart/witte pandjesjas klimt eens op mijn lijf, zet die anders zo lieve zachte poot nu mét uitgestrekte nagels in mijn gezicht en de eerste wekronde is een feit, want het doet íedere dag wéér pijn, BALOU !
Ik slinger dat ronde kattenlijfje naar het uiteinde van m'n bed, maar het is al te laat. Ik ben wakker en voel wat aandrang om naar het kleinste kamertje in huis te willen, en die bevindt zich toevallig ook bij de voerbakken van de katten. Ooit wil ik ook zo'n kamertje boven, zonder die nabijgelegen voerbakken.

Nog wat stijf in m'n hoofd en spieren loop ik de steile trap af. Balou roetsjt langs me heen, maar hij heeft dan ook geen alcohol gedronken en met het idee dat er een bak heerlijk geurend blikvoer opengetrokken wordt, geeft hem vleugels.
Koffie, voerbakken, kamertje nr. 100 en de bank.
TV aan en de oudejaarsconferances gekeken; en lunchtijd. Mijn smaak is nog niet wat het geweest is, maar ik heb wel lekkere bruine bollen in m'n hoofd met oude kaas erop. En zo geschiedde. En gelukkig, ze waren heerlijk. Vandaag smaakte alles goed. Hmmmm ..... dat gaat ook weer de goede kant op.  (Lees grossier in infarcten voor nadere uitleg)
Ik heb wel voor de zekerheid in het oude jaar een nieuwe weegschaal gekocht. Ik heb eigenlijk geen voornemens, althans niet specifiek voor het nieuwe jaar, maar bedenk ik gewoon elke dag ... 'elke dag bewust eten' en een beetje afvallen. Nu heb ik na mijn crash vorig jaar pillen gekregen voor mijn trage schildklier, want die balorige gabbers waren wél zichtbaar op de scan.
En na dat eten, ja .... ehm.... Nou, heet zo'n dag niet een 'pyjamadag' trouwens, als je écht, écht niks doet van enigerlei belangrijkheid?
Oh, ja, ik heb een was in de machine gedaan en er op 2 januari weer uitgehaald. Ja, komt niet op een dag aan, toch?

Sjakie, m'n buurjochie, verward (hij is evengoed 16+ en ik verdenk hem net zo hard van dementie als mijn überkat van 16+) de kattenbak voor een privé-kiezelstrand.

Dus, heb ik voor de zekerheid zijn strandje even wat opgehoogd en verschoond. En nu hopen dat het naast gelegen mensentoilet geen overstroming krijgt, anders heeft  ie spontaan vloed. En ik ook trouwens ...

Sjakie, en überkat Tom op de voorgrond. Het is al een godswonder dat deze twee helse, mega ego's, zonder ruzie op deze afstand van elkaar zitten.

Nou dit was wel zo'n beetje mijn eerste dag ... niks, niks en nog eens niks.
Wat ik gegeten heb?
'Bruine bonen met vegetarisch gehakt. Lekker makkelijk.'
En wat heb je 's avonds dan gedaan?
'Achter de computer gehangen en een blog geschreven over hét woord van 2019, gedoucht en toen roetsj naar bed.'
Hoe laat?
'Zeg, hou eens op. Zo spannend is het nou ook weer niet. Ik heb in ieder geval na het douchen een schone pyjama aangetrokken. Oh ja, en ik heb ook nog een leeg wc-rolletje vervangen door een volle. Blij, met deze informatie?'

En hoe was jouw 1e dag van het nieuwe jaar?

N.a.v. een 'uitnodiging' van Enrique .. (klik op afbeelding, opent in nieuw venster)

Challenge: Enrique's eerste dag van 2019


02-01-2019 .. Hét woord van 2019 is al bekend? (klik op afbeelding, opent in nieuw venster)

02-01-2019 .. Hét woord van 2019 is al bekend?

En meer over Sjakie.....
22-01-2019 .. Sjakie .. Ouwe boef !(klik op afbeelding, opent in nieuw venster)
22-01-2019 .. Sjakie .. ouwe boef!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties