×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


De kapitein 2

De kapitein 2


Lieve,

Met dit nummer namen wij 10 jaar geleden, op ons huwelijksfeest, afscheid van onze dierbare gasten.
Er waren mensen die wel hadden verwacht dat we inmiddels de CD's verdeeld hadden. 
(Al was dat zo geweest, dan had IK de CD's wel mogen hebben, want jij hebt Spotify en zo...)
Maar de CD's liggen te verstoffen en overige zaken hoeven niet verdeeld te worden. 
We zijn beiden kapitein op ons schip. Soms liggen we op ramkoers, maar eigenlijk duurt dat nooit lang. Als jij jouw ongenoegen jegens mij in "jezelf" hebt gemompeld, toevallig duidelijk genoeg dat ik het nét kan horen is het bij jou al klaar. Vervolgens kom je vaak 10 minuten later mij "zoeken" en treft mij vlammend van woede aan en geef je mij jouw meest lieftallige lach, waardoor ik ter plekke smelt en alleen nog maar boos op mezelf kan zijn, omdat ik mijn facade niet wat langer hoog kan houden (en ik dus weeeeeer mijn punt niet kan maken). 
Wij hebben inmiddels al wat woelige zeeen bevaren en soms zijn we de avonturen moe en wensen we een kalme zee. Maar de zee kunnen we niet beinvloeden. Gelukkig vinden we kalmte bij elkaar. Je wilt graag altijd de kapitein zijn, maar die rol moet je nog steeds delen .  Ik ben kapitein, matroos en de dekzwabber. DIe laatste rol met iets meer "tegenzin".
Jij bent mijn baken en kompas op de momenten dat ik dat zelf niet kan zijn. Ik hou van je tot de horizon en terug en jij haat ook veel van mij. 
Vandaag proost ik op de volgende 10 jaar; ik bevaar graag de zeeen met jou en ik heb er zin in...

X
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties