×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Urticaria 'mijn verhaal'

Urticaria 'mijn verhaal'


Netelroos/urticaria/galbulten om gék  van te worden.


Aangezien urticaria een heftige ziekte is met  'opstoten' en er steeds meer mensen bijkomen die de ziekte ook krijgen, heb ik besloten om mijn verhaal met jullie te delen.


Bij mij begon het vorig jaar september (2016) in een zeer onrustige periode. Ik zat week in week uit in een stressvolle situatie, sliep erg weinig en was zo gespannen als een veer.  Ik kwam van de één op de andere dag onder de jeuk te zitten, het begon eerst op mijn rug, benen, daarna mijn armen en al snel zat ik helemaal onder. Mijn huisarts heeft me diverse anti histamine voor geschreven echter de toegestane hoeveelheid (1 tot 2x per dag 1 pilletje) dat doet dus helemaal niets. Mijn uitslag, mijn opstoten werden steeds erger, Ik kreeg het ook in mijn gezicht en als ik iets wel erg vindt is het uitslag in mijn gezicht.

Ik besloot  op aandringen van de huisarts, voor het eerst in lange tijd naar de dermatoloog in het ziekenhuis te gaan. De dermatoloog schrok van mijn urticaria en er werd gelijk een huidbiopt gedaan, hier was ik niet op voorbereid maar het viel me mee moet ik eerlijk zeggen.  Ik kreeg meerdere recepten, een verdriedubbelde hoeveelheid aan anti histamine en allerlei zalfjes voor droge huid, tegen jeuk etc. op  recept mee.Naar verloop  van tijd kreeg ik er ook Angio Oedeem bij, echt geen pretje om te hebben moet ik jullie zeggen. Opgezette ogen, oren. lippen, ogen noem maar op en het bleef een paar dagen aanhouden.


Vervolgens zware astma aanvallen om het nog completer te maken, ik dacht echt dat ik gek werd. Mijn hele zomer was naar de knoppen. Ik kon niet tegen warmte, tegen de zon, dus kon niet in de zon op het strandje, nee alleen maar mezelf rustig houden in de schaduw. Echt afzien was dit!Ik heb een uitgebreide allergietest in het VU ziekenhuis in Amsterdam gehad, echter zijn daar geen specifieke dingen uitgekomen wat betrekking kan hebben op de urticaria.


Ik ben getest op: warmte urticaria, koude urticaria, druk urticaria (demografisch). Je kan ook nog urticaria van zonlicht krijgen en van medicijnen. Deze laatste heb ik aan den lijve ondervonden, 1 pilletje ibuprofen en ik zat helemaal onder en mijn huid stond in de fik!  Van meerdere medicijnen heb ik allergische reacties  gekregen zowel aan mijn huid als Angio Oedeem. Mijn dermatoloog noemt mij 'complex'.
Ik heb 2x 2 injecties Xolair gekregen, dit is officieel een middel tegen astma maar bij toeval is ontdekt dat dit ook mensen met chronische urticaria helpt. Ik heb het slechts twee keer gekregen (het hielp mij heel  goed) maar krijg het niet meer omdat mijn huidarts bang is dat ik hier ook een  Anafylactische shock van krijg. \Het is nu (redelijk) onder controle te houden maar het is er iedere dag. Iedere dag weer sta ik er mee op. Als ik me rustig houd,  ik zoek afleiding en ik slik mijn medicijnen dan gaat het vrij goed. Maar toch iedere dag weer heb ik last van die eeuwige jeuk. Ik hoop dat het net zo verdwijnt als dat het de kop op stak.

Foto Novartisals je mij volgt lees je meer....

Word gratis lid.Soberana
Wat een ellende, zomaar ineens!
10-11-2017 23:39
10-11-2017 23:39 • Reageer
Em
Het klinkt echt verschrikkelijk. Sws jeuk is vershrikkelijk.
01-11-2017 08:48
01-11-2017 08:48 • 1 reactie • Reageer
Marjolein Mc
klopt je wordt er gek van
01-11-2017 08:50
01-11-2017 08:50 • Reageer
Gertiena
Het is echt verschrikkelijk ik heb het ook vaak maar dan van medicijnen en ook paracetamol het is zo erg om gek van te worden wens je heel veel sterkte toe. Ik loop bij een allergoloog nu
30-10-2017 10:44
30-10-2017 10:44 • Reageer
jolandemooij
Het vervelende is dat artsen weinig over voeding leren in hun opleiding. Dus geen wonder dat ze niet aan voeding denken. Heel veel sterkte!
29-10-2017 21:10
29-10-2017 21:10 • 1 reactie • Reageer
Marjolein Mc
dank je wel ;)
29-10-2017 21:11
29-10-2017 21:11 • Reageer