Vitamine B12 tekort?

Vitamine B12 tekort?


settings
 • Instellingen
 • Positie

  Automatische scrolling


Het is weer tijd voor mijn maandelijkse vitamine B12 injectie, ik schreef hier al over in mijn blog  pimp je gezondheid .  Omdat ik medicijnen tegen diabetes slik heb ik snel (door de medicatie) een te lage waarde , daardoor krijg ik dan te weinig zuurstof in mijn bloed (rode bloedcellen) waardoor ik het sneller benauwd krijg/kortademig ben . Daarbij veroorzaakt het bij mij ook bloedarmoede, dat heb ik al meerdere keren gehad de laatste twee jaar en daar wordt je echt niet vrolijk van.

Je lichaam is een complete fabriek waar vitamine B12 écht niet in mag ontbreken, het is de enige vitamine die in je lichaam wordt opgeslagen. Het zorgt voor aanmaak van rode bloedcellen en dat je zenuwstelsel goed werkt.

Weet je wat je voor klachten kan krijgen bij een tekort?

 1. vermoeidheid
 2. spierpijn/spierkrampen
 3. geheugenverlies
 4. kortademig/benauwd
 5. het constant koud hebben
 6. haaruitval
 7. darmklachten
 8. hoofdpijn
 9. oorsuizen
 10. duizeligheid/bleek zien
 11. ontstoken tong
 12. misselijkheid/verlies van eetlust
 13. menstruatieklachten
 14. depressie/nerveus/geïrriteerd
 15. psychose/dementie
 16. tintelingen in armen en benen/zenuwpijn/uitvalsverschijnselen
 17. moeite met concentreren
 18. ataxie (onverklaarbaar vallen of ergens tegenaan lopen)
 19. verminderde pijnbeleving
 20. afasie (niet op de juiste woorden kunnen komen)


Kortom een hele lange waslijst van klachten, mocht je onverklaarbaar moe blijven ,laat je vitamine B12 waarde checken via een bloedtest aan te vragen bij je huisarts, het is erg belangrijk. Vooral als je bepaalde medicijnen slikt zoals maagbeschermers of diabetes medicijnen , neemt je B12 waarde af.

Vitamine B12 zit vooral in vlees, vleesvervangers, vleeswaren, eieren,  vis melk en melkproducten. Je kan het ook in tabletten kopen of in de vorm van injecties toegediend krijgen.

inspiratiebron B12 tekort/foto pixabay


Wil je mij volgen?

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik heb ook altijd te kort aan vit. B 12 en ik krijg zelfs om de 14 dagen een injectie met B12.
| 19:46 |
Dit artikel zet mij behoorlijk aan het denken over allerlei klachten die mijn vriend heeft. Ik zal het hem eens laten lezen.
Het blog van vlindertje73 ga ik ook lezen. Wie weet waar we achter komen.
| 12:03 |
succes!
| 12:12 |
Kijk eens bij mijn blog hierover en onderaan de link naar een website: yoo.rs/vlindertje73/blog/vitamine-b12-tekort-is-moeilijk-te-herkennen-1455891610.html?Ysid=13764 Ik voeg je link bij de mijne toe ;)
| 12:15 |
dank je wel!
| 11:28 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen