Yoors zuigt, hoe nu verder?


Het blog van HenkJan: Yoors Zuigt. is vandaag een week oud. In dit blog vermeldde hij dat er maandag een lijst zou worden gepubliceerd met bugs en de volgorde waarin deze aangepakt zouden worden. Maandag zou dan maandag 5 augustus zijn in mijn optiek, maar het kan zijn dat ik iets gemist heb, ik heb geen lijst gezien.

De bugs buggen nog onverminderd voort, je kan nog steeds geen blog plaatsen zonder in de preview een groene tegel te zien. Hoe is het met de bug challenge?

Goed nieuws is wel dat de betaling heeft plaats gevonden! Deze was de laatste paar keren steeds later dan aangekondigd. Is het handiger dit gewoon één keer per kwartaal te doen? Of een keer per 1 of 2 maanden op een vaste datum? De eerste of de laatste van de maand, of juist de 12de bijvoorbeeld. Dan is er een vaste regel.

Zo ook de wekelijkse update, die komt dan naar verwachting vandaag.

In het blog van Henkjan ook plannen over abonnementen, veranderingen die als gevolg hebben dat de views niet meer tellen en 'andere lekkernijen'. Ik word er onrustig van. Views niet meer tellen? Ik weet dit soort dingen liever pas als er een gefundeerd plan is met uitleg i.p.v. dit soort proefballonnetjes, maar dat is mijn persoonlijke smaak.

Mijn hele betoog is dus eigenlijk een oproep aan HenkJan om meer te communiceren! We ploeteren voort, ik hou me gedeisd, had me voorgenomen niks te plaatsen voor het is opgelost, maar heb toch weer wat geplaatst, erger me aan de groene tegels en vraag me af wat er achter de schermen gebeurt. In dit soort crisis situaties denk ik dat de leden beter geïnformeerd moeten worden. Ik begrijp dat er druk gewerkt wordt, maar even een kwartiertje gaan zitten om je gebruikers te informeren, scheelt veel ergernis. Wij zijn allen enthousiaste gebruikers van Yoors en we zwemmen nu, in het donker... zijn we bijna bij de kant of zijn we pas op de helft? Zwemmen we de verkeerde kant op? Help ons, zet het licht aan zodat we wat kunnen zien! Het water is koud namelijk! We willen terug naar dat warme bad!

Ik bespaar me de moeite een bijpassend plaatje te zoeken voor dit blog, het wordt toch een groene tegel...