×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Goede voornemens, niets voor mij. Doorlopende doelen = Groeien!

Goede voornemens, niets voor mij. Doorlopende doelen = Groeien!


De kerst is weer voorbij. Het waren 2 dagen vol met genieten van gezin en familie. En zo aan het einde van het jaar is het voor mij tijd om terug te kijken op wat ik heb bereikt en bedenken wat ik het komende jaar wil.

Wanneer ik terug kijk op het jaar 2016 staat dit voornamelijk symbool voor het "vinden" van mijzelf. Wie ben ik, wat wil ik nu en wat wil ik in de toekomst. Dit is een reis die nooit zal eindigen, maar het begin is gemaakt en dit zal zich steeds verder vormen.

Maar wat wil ik voor het jaar 2017?
Heb jij ze ook? Of ken je mensen die ze hebben? Goede voornemens!
Dat is in ieder geval niet iets waar ik aan mee doe. Waarom zou je 1 keer per jaar focussen op goede voornemens, zoals stoppen met roken, afvallen, meer sporten enzovoort, waarvan je eigenlijk op voorhand al weet dat het mislukt en dan de rest van het jaar weer wachten op het nieuwe jaar... Nee, dat is niets voor mij.
Ik wil niet zeggen dat de voornemens niet goed zijn, maar vaak worden ze gezegd in een opwelling (iedereen heeft een goede voornemen dus die moet ik ook hebben) of ze zijn ondoordacht.

Wanneer je bijvoorbeeld wilt stoppen met roken is het belangrijk om van tevoren goed te weten hoe je dit wilt doen. Met of zonder professionele hulp? En hoe ga je om met verjaardagen of feestjes? Hoe voorkom je een terugval? Ook is het heel belangrijk om te weten is waarom je wilt stoppen. Je moet een goede reden hebben die voor jezelf belangrijk is! We weten allemaal dat roken niet goed voor de mens is, maar waarom doen zovele het nog steeds?
Dat de mening van anderen er niet toe doen is inmiddels al lang duidelijk. De meest gruwelijke foto's staan op de pakjes, maar ik ben eigenlijk wel eens benieuwd hoeveel mensen nu daadwerkelijk gestopt zijn vanwege die foto's.... Gevoelsmatig denk ik dat dat er niet veel zijn. Een ander kan jou niet opleggen om te willen stoppen met roken. Dit moet vanuit jezelf komen. Gelukkig rook ik niet, maar ik hoop van harte dat jij, wanneer je dit leest en je wel wilt stoppen, gaat nadenken over waarom en hoe. En wees heel specifiek! Schrijf ze op en bespreek dit met de mensen om je heen.

Maar.... Uiteraard heb ik wel doelen, alleen dit zijn voor mij niet goede voornemens die per 1 januari 2017 ingaan. De doelen die ik heb heb ik nu al en zullen doorlopen en groeien in het jaar 2017 en verder, mijn hele leven. Hieronder een aantal van mijn doelen voor 2017.

GEZOND LEVEN!
Gezond leven is iets wat steeds belangrijker voor mij is geworden, zeker sinds de geboorte van mijn kinderen. Ik wil dat de basis, die ik hun meegeef en waar ik verantwoordelijk voor ben voor de rest van hun leven, goed is. Nu is "gezond leven" een heel ruim begrip. En wat gezond leven voor mij inhoudt, kan voor jou iets heel anders betekenen.
Persoonlijk ben ik nogal lui aangelegd. Yep... Ik geef het toe hahaha. Tenminste, wat sporten betreft. Sporten vind ik niet leuk en ik weet mijn smoezen wel te vinden om niet te hoeven sporten. De laatste tijd probeer ik steeds meer lopend of fietsend te doen. Nu wordt dat ook steeds leuker met kinderen. Zij willen graag lopen of fietsen en ik woon dicht bij school en supermarkt. Onbewust beweeg je dan toch steeds meer. En dan combineren we het gelijk even met de geiten eten geven, kastanjes zoeken in de herfst, of in de zomer met een bezoek aan de speeltuin. Kids blij, ik blij.
Ook is mijn man een voorstander van wandelen. Ik vond dat altijd zo'n niet nuttige bezigheid. Gewoon wandelen... Maar wederom is het leuk met kinderen!
Maar de belangrijkste stap voor mij in de richting van een gezonder leven is mijn voedingspatroon. Ik kan de hele dag blijven eten en ben een enorme zoetekauw. Ik hou van eten!
Onlangs las ik op de website www.fitbeauty.nl over Intermitted fasting, met de bijbehorende wetenschappelijke onderzoeken en dit sprak me enorm aan. Sindsdien eet ik min of meer volgens de "regels" rondom intermitted fasting. En dit bevalt heel goed!
Verder wil ik heel graag zo gezond mogelijk koken. Geen eten uit pakjes, maar lekker vers en zelf bereide, meer kiezen voor gezonde tussendoortjes en niet eten wanneer ik geen trek heb (Lees emo-eten). Hier was ik al mee bezig en zal ik zeker doorzetten in 2017.

REGIE OVER MIJ EIGEN LEVEN!
Er gebeurd heel veel in de wereld om ons heen, maar wij alleen zijn verantwoordelijk voor ons leven. Veel mensen leggen de schuld van wat er fout gaat neer bij onze werkgever, onze partner, de regering, de ouders, de kinderen enzovoort enzovoort.
Maar ik weiger om het slachtoffer te spelen. De laatste tijd ben ik hard bezig om de regie op mijn leven in handen te krijgen. Het ligt aan mij of ik tevreden ben met de situatie. Ik heb ambities, maar ik ben blij met waar ik nu ben! Ik ben blij met mezelf, ik ben blij met mijn man, ik ben blij met mijn kinderen!
Nu ga ik verder met het regeren van mijn leven. Ik ga keuzes maken waar ik en mijn naasten blij van worden!
Een concreet voorbeeld nodig? Ik heb besloten om mijn jongste zoontje naar een andere Peuterspeelzaal te doen. Deze opent in januari. Normaal zou ik dit niet doen, ik vind het niet leuk voor zijn huidige juf, maar het is zoveel prettiger voor mij en mijn zoontje. Qua locatie, tijden, aansluiting op de basisschool enzovoort. Dus ik heb de stap genomen en besloten hem over te plaatsen. YES!

En "BE HAPPY!! JUSY SMILE!"

ZAKELIJKE ONTWIKKELING
Wat ik hier precies mee bedoel, dat hou ik nog even voor mezelf. Maar ik loop rond met ideeën, heel veel ideeën en wie weet welke gerealiseerd gaan worden. Momenteel nog hard in de onderzoekende fase. Wanneer dit concreter wordt, I'll let you know!

Dit is slechts een kleine greep uit mijn doelen voor 2017. De rest hou ik voor nu nog lekker voor mezelf! :-)
sewsewit
Herkenbaar. Ik heb het net zo. https://yoo.rs/sewsewit/blog/doelen-stellen-1482835070.html?Ysid=29397
03-01-2017 10:43
03-01-2017 10:43 • Reageer
Forever FeelGood
Veel succes ermee
29-12-2016 19:32
29-12-2016 19:32 • Reageer
johan_jongedijk
Succes met jou doelen
29-12-2016 09:28
29-12-2016 09:28 • Reageer
Rudi
Veel succes met je doelen. :-)
29-12-2016 08:46
29-12-2016 08:46 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Heel veel goede voornemens. Succes. Mocht je nog eet-inspiratie zoeken en gezonde recepten, kan je mij altijd volgen. Hoeft niet hoor. ;-)
29-12-2016 08:35
29-12-2016 08:35 • Reageer