×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Scheiden, verhuizen, kinderen, woonruimte.  Het begin!

Scheiden, verhuizen, kinderen, woonruimte. Het begin!


Zo´n 3 jaar geleden begon ik aan deze emotionele achtbaan en ondanks dat ik nu wat verder ben lukt het me maar niet er uit te stappen...

2013: De scheurtjes in het huwelijk waren inmiddels flinke barsten geworden en niet meer te lijmen... Het hoge woord is eruit: Wij gaan scheiden. Nou daar begint het papierwerk, gesprekken met de kinderen, de ritjes naar de rechtbank, en om over de kosten maar niet te spreken. Dan is trouwen toch een stuk leuker, makkelijker en goedkoper. (niet dat ik het ooit nog ga doen hoor, dat trouwen) Na ruim 2,5 jaar gedoe, zijn alle gerechtelijke uitspraken binnen en is de scheiding dan toch echt een feit. Ik heb het dan ook gevierd met een etentje want mijn god wat was dat een lange weg. Maar dan ben je er nog niet...


Moeder met een parttime baantje en 4 kids op zoek naar een huisje

Denk je alles achter de rug te hebben... scheiding is rond, gezamenlijk huis is supersnel verkocht en de oplevering is al over 6 maanden. Dan begint naast het inpakken, werken, school, hobby's en de kids verzorgen de zoektocht naar een andere woonruimte. Uiteraard had ik me tijdens de scheiding al georiënteerd en ingeschreven bij de verschillende woningbouwverenigingen. Gemiddeld heb je een inschrijfperiode van 5 jaar nodig wil je überhaupt aan de beurt kunnen komen voor een huurwoning. Dus ben je op het moment van scheiden altijd te laat! Maar ja als je het wel oke voor elkaar hebt en een eigen huis, dan komt het gewoon niet in je op om je in te schrijven voor het geval het ooit fout gaat. Stom! Altijd doen! Particuliere verhuur was voor mij al helemaal geen optie want zodra je daar het woord ¨kinderen¨ laat vallen rennen de huurbazen hard weg.. (Stond toevallig het afgelopen weekend nog in de kroeg te praten met zo'n huisjesmelker, zijn verhuur ging niet zo goed. Maar ja dan maar even leegstand, ik zit immers ook niet te wachten op van die bijstandsmoedertjes met kinderen, aldus die meneer. Bijstandsmoedertjes??? Ik word kwaad van dat woord.. Wat is er mis met moeders die om wat voor reden dan ook in de bijstand geraakt zijn???? Waarom word daar zo denigrerend over gesproken???? Zijn deze vrouwen minder dan moeders die werken??? Ben benieuwd of hij als hij mijn verhaal kende nog zo geïnteresseerd met mij had staan praten want tja, een bijstandsmoeder met kids ben ik sinds deze maand ook. Zijn kansen had hij dus direct verspeeld bij me, maar goed, terug naar waar ik was gebleven)

Tevens vragen de particuliere verhuurders of makelaars een inkomenseis van minimaal 3 tot 4x de huurprijs per maand a €650.. Nou ik kwam toen met mijn parttime baantje niet eens aan 2 x de gevraagde huurprijs.. Urgentie aanvragen dan maar.. BEEN THERE, DONE THAT. Na 6 weken de uitslag: Afgewezen! Mevrouw, scheiden is iets waar je zelf voor kiest en word gezien als ¨ je eigen schuld¨ en kinderen (mits gezond) zijn geen reden voor urgentie. Hmmm.. Tja.. Scheiden heb ik inderdaad voor gekozen, en godzijdank zijn mijn kinderen gezond maar een dak boven ons hoofd zou toch ook wel erg fijn zijn... Misschien kunt u dan terecht bij vrienden of familie. Nou heb ik fijne vrienden en een lieve familie maar die zitten echt niet (hoe leuk we ook zijn) te wachten op een heel gezin erbij in hun huisje. Sterker nog ze hebben er niet eens de ruimte voor, bovendien worden die dan weer gekort op eventuele uitkeringen/toeslagen e.d. Ook geen optie dus... De tijd begint te dringen.. Nog 3 maanden tot de oplevering... Word vervolgd
Marjolein
ik hoop voor je dat je inmiddels meer zekerheid hebt over een woonplek, maar weet uit mijn omgeving dat het niet meevalt.
03-08-2017 10:01
03-08-2017 10:01 • Reageer
Mamavan2
Hoop dat je alsnog snel een woning krijgt toegewezen! Ik zit momenteel ook in scheiding met 2 kindjes en weet dat het geen makkelijke weg is :(
24-05-2017 14:41
24-05-2017 14:41 • Reageer
margriet1966
Ben zelf een aantal jaren geleden gescheiden, maar dan zonder kinderen en vriendschappelijk. Maar ondanks dat is het een moeilijke en onzekere tijd. Uiteindelijk gaat het goed komen, heus! Maar inderdaad, ik kan me goed voorstellen dat je je soms afvraagt hoe dit verder moet. Heel veel sterkte, ik ga je volgen en zal voor de duimen.
27-04-2017 17:42
27-04-2017 17:42 • Reageer
Michel gewoon michel
wij zijn vorig jaar gescheiden in goed overleg. Tussen eerste gesprek bij 1 en dezelfde advocaat en de inschrijving van de scheiding bij de gemeente zat welgeteld 4 maanden. Gelukkig hadden we de inschrijving bij Woningnet laten doorlopen na de koop van de woning. Gewoon voor het geval dat er bijv. wat gebeurde met 1 van ons, qua gezondheid of werk en we de woning niet meer zouden kunnen betalen. Daardoor 11 wachtjaren opgebouwd en na 3 maanden en 4 maanden ieder al een eigen flat. Die paar euro per jaar aan inschrijfgeld wegen dus niet op tegen de onzekerheid over een dak boven je hoofd
19-04-2017 12:34
19-04-2017 12:34 • 2 reacties • Reageer
Mau
Helaas liep de scheiding bij ons wat minder voorspoedig.. Er speelde een hoop... zelfs de rechters kwamen er niet uit.. zaten met zijn 4en en de laatste zitting heeft 4,5 uur geduurd..
19-04-2017 12:44
19-04-2017 12:44 • 1 reactie • Reageer
Mau
Precies! Ik stond nooit ingeschreven en ben vanuit mijn ouderlijk huis ingetrokken bij de vader van mijn kinderen.. Nooit bij stil gestaan om me in teschrijven.. Maar nu zeg ik het tegen iedereen om me heen.. En het is voor dat 10tje per jaar echt de moeite waard!
19-04-2017 12:42
19-04-2017 12:42 • Reageer