×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Het ontstaan van Mauties Mama

Het ontstaan van Mauties Mama


Moeke begon en ik ga verder..

Moeke (mijn schoonmoeder) vraagt mij of ze iets voor de baby mag haken. "Ja hoor, ik wil wel heel graag een mooie boxkleed. Eentje die mooi in de woonkamer past." Met de kleuren van de woonkamer is zij op wolletjes jacht gegaan en heeft een mooie combi van taupe, gebroken wit en petrol uitgezocht. Perfect voor in de woonkamer. Het resultaat is hierboven te zien, fantastisch!

"Ja, dat is niet zo moeilijk hoor! Dat kan jij ook wel" zegt ze. Ze leert me de steken en thuis ga ik druk aan de gang met kleine vierkantjes haken. Net als elk projectje dat ik start heeft ook dit geen resultaat (zucht). Een doos voor wolletjes, want ja als ik aan iets begin moet ik vanalles op voorraad hebben... en doe er vervolgens, ehm, niets mee (zucht). 

In mijn vorige blog schreef ik hoe de vriendin van mijn neef (Madelief) mij vroeg te helpen bij het maken van een boxkleed. Tada! Nu kon ik dan eindelijk de techniek die ik van Moeke had geleerd toepassen, super. Het resultaat was super om te zien en het begon te jeuken. Ik wou meer maken, alleen onze Maudje had niets meer nodig, dus ik startte een instagrampagina. Maar voor een pagina heb je ook een naam nodig en gebruikte onze dochter als inspiratie, want mede door haar ben ik zo druk aan de gang gegaan. Alle gemaakte dingen had ik geüpload en al gauw kreeg ik complimenten. 

In januari kwam ik thuis te zitten met PTSS, en al gauw kwam meneertje "deppresief" te voorschijn. Die stomme netflix had ik wel gezien, slapen en rusten was niet voor mij weggelegd. Met al die medicatie had ik energie voor 20 en ik moest iets doen dus vroeg ik al gauw alle zwangeren om mij heen of ik voor hun iets mocht maken. Onze nicht Inge wou wel graag een kleedje voor in de kinderwagen, nou super ik kon weer aan de slag. Ook mijn nichtje Joreen wou wel een boxkleed en aan de hand van hun ideeën en wensen ging ik aan de slag. Dat was het begin van Mauties Mama!

Mama kwam mij vaak helpen op mijn mamadag en vroeg mij waarom ik niet ging naaien, dan kon ik wel afwisselen met het haken. "Ik kan niet naaien" antwoordde ik. "Ik leer je het wel" zei ze, waarop ze de dag erna parmantig met haar naaimachine aan kwam zetten. Stofjes had ik inmiddels ook al gekocht en ik kreeg even naailes.  En zo maakte ik mijn eerste rokje, waar ik heel trots op ben. 

Het eerste product van Mauties Mama

Moeke had zo'n mooi harembroekje gemaakt voor Maud en ons neefje Stan. Dat wilde ik ook wel maken en verkopen onder de naam Mauties Mama. Met instructies van Moeke ging ik aan de slag en daar was het allereerste broekje van Mauties Mama.

 Alweer Moeke die begon met de rage en waarop ik weer verder borduur. Na het ene broekje kwam het ander broekje en ging ik steeds opzoek naar nieuwe patronen (op o.a. pinterest) voor andere producten ook boekjes (knippie, burda kids) kocht ik om patronen uit te halen. 

Waar een moeder als hobby mee begint wordt zo het begin van een mini bedrijfje. Zonder de naailessen en de tips en tricks van mijn moeder, de patronen en ideeën van Moeke kwam Mauties Mama tot stand. 

Van (schoon)moeder tot moeder doorgegeven met passie en liefde, dat is én maakt Mauties Mama..


Handmade with Love
Ingeborgenzwerm
Wat leuk om te lezen, hoe alles begonnen is, ik ga je volgen, en misschien leer ik nog iets van je, want het lijkt mij zo leuk om te doen...
28-09-2017 14:00
28-09-2017 14:00 • 1 reactie • Reageer
Mauties Mama
Leuk hoor ik hoop dat ik je in de toekomst wat kan leren. Mocht je vragen hebben gewoon vragen hoor misschien weet ik het antwoord wel haha
03-11-2017 09:04
03-11-2017 09:04 • Reageer
Sarina Van Schagen Rommelse
En dan later aan je dochter doorgeven Vroeg mee begonnen mijn dochter is ook creatief.
27-09-2017 07:08
27-09-2017 07:08 • 1 reactie • Reageer
Mauties Mama
Ja leuk hé.. mijn moeder en schoonmoeder zijn ook zo trots dat ik hier mee verder ga. Ze helpen mij ook graag. Ik hoop ook dat onze kleine meid er later ook nieuwsgierig naar is.
03-11-2017 09:05
03-11-2017 09:05 • Reageer
Tante Koek
Wat leuk joh! Zo is mijn bedrijfje Koek's Creations ook ontstaan, ik leerde breien en haken van mijn moeder, oma en tante. Zo leuk om te doen en zo mooi als het wordt doorgegeven. Als mijn zoon er later interesse in toont dan ga ik hem ook lekker leren haken. :)
31-05-2017 15:44
31-05-2017 15:44 • 1 reactie • Reageer
Mauties Mama
Jaa haken en breien is ook leuk! Lekker mediterend
03-06-2017 12:34
03-06-2017 12:34 • Reageer
TigerLily
Aww, wat leuk! ;)
31-05-2017 15:37
31-05-2017 15:37 • 1 reactie • Reageer
Mauties Mama
Dankje wel
03-06-2017 12:34
03-06-2017 12:34 • Reageer