×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Afvallen met Prolongued Fasting en KETO met Intermittent Fasting - Mijn ervaring part 1

Afvallen met Prolongued Fasting en KETO met Intermittent Fasting - Mijn ervaring part 1


Al een tijdje was ik bezig met mijn voedingspatroon en dat ik wilde gaan afvallen, want dit kan zo niet langer.. Vorig jaar om precies te zijn, begon ik eerst met KETO-Low Carb... Al vrij snel verloor ik inderdaad 5 kg en voelde mij nog nooit zo goed. Vervolgens echter ging ik verhuizen, maar eerst moest ik heel veel verven om al die verschillende kleuren/tinten wit te krijgen, hier ben ik 2 maanden mee bezig geweest (grotendeels alleen). In deze periode en ook nog na het verhuizen, had ik niet veel tijd om goed te eten en ben toen weer easy/peasy gaan eten, ofwel slecht dus en kwam ondanks mijn activiteit weer 10kg aan...

Nu ik weet dat ik voor ik überhaupt geopereerd mag worden (mastectomie) terugmoet naar de 90 kg (en liefst nog daaronder van UMCG) ivm risico's tijdens de operatie anderzijds. Wil ik alvorens zij mij gaan volgen en sturen alvast kunnen aantonen dat ik wil, probeer en doorzet. Dus ik wilde minimaal 3 weken hebben om ergens mee te beginnen aangezien het schijnbaar 3 weken duurt om een nieuwe gewoonte aan te leren.

In de tussentijd ben ik blijven zoeken naar methodes, voedingsschema's en natuurlijk sporten die ik kan en wil gaan doen. Zo kwam ik onder andere dit artikel en deze blog tegen, maar er zijn er uiteraard veel meer! (Klik op de links en ze openen in een nieuw tabblad).

Zondag 19 Augustus heb ik besloten dat ik vanaf middernacht/Maandag 20 Augustus zou gaan beginnen met Prolongued Fasting, dat wil zeggen dat je minimaal gedurende 72 tot 120 uur niets eet. Je mag water (evt bruisend),
(bij voorkeur groene) thee & bij voorkeur zwarte koffie. GEEN SUIKER. Ik kom uit op 82 uur als ik Donderdag om 10:00uur ga ontbijten met ei. (Keto, hierover onderaan meer!) Zelf drink ik vooral kraanwater, 's morgens koffie MET VOLLE MELK & 's avonds Thee met biologische honing voor mijn keel, maar idd dus geen suiker. Ik slik vitamines bij als: B12, Chroom, Magnesium, Multi A-Z en 2 kruidencapsules met ingredienten voor vetverbranding en een die suiker vernietigd (of dit allemaal werkt is een 2e uiteraard). En ik geef mijzelf 1 extraatje per dag en dat is een klein glas, voor de helft gevuld met zelf geperst sap. Enkel voor een fris en ander smaakje dan warme koffie of thee, aangezien water smakeloos is.

Goed, nu ik uitgelegd heb wat mijn plan en mijn regels zijn ga ik nu vertellen over wat het met mij doet.


 

Maandag 20 Augustus - Dag 1

Aangezien ik om middernacht ben begonnen, want om 22:00uur had ik met het kijken van een film nog de laatste verpakking popcorn gepopt, zodat ik daar geen verleiding toe had dat deze dagen stiekem te nuttigen. Verder was ik gelukkig aardig door mijn voorraad heen (behalve de kip in de vriezer van de megafoodstunter enzo dan). 'S morgens ben ik, zoals BIJNA elke morgen, gestart met mijn koffie. Na wat dingetjes in huis gedaan te hebben, en mamma belde wanneer ik kwam, gedoucht te hebben, ben ik naar mams geweest. Pip ff op de boerderij gespeeld en ik heb boodschappen gedaan voor mams. Heb haar verteld over dat ik was begonnen met vasten en mijn planning daartoe. En ze was blij dat ik zelf dit initiatief heb genomen en dus de motivatie heb om af te vallen. Nadat ik de boodschappen had gedaan, uitgeladen en gesjouwd (je loopt op de boerderij al gauw 1 km heen en weer per krat/tas/doos boodschappen), nog even water gedronken en gekletst en ik ben weer naar huis gegaan met Pippi. Ik heb moeten beloven dat ik op dag 2 en 3 thuis zou blijven, op het uitlaten van mijn hond na uiteraard, zeker de auto niet zou gebruiken ivm kans op flauwtes. Ik heb mezelf weer eens gewogen en mijn buik omtrek gemeten als startpunt referentie. Echter noem ik dat hier even niet want dat is mij te persoonlijk.

Gistermiddag na t innemen van de vitamines enzo begon ik echt misselijk te worden, proefde steeds dat ik ze had ingenomen, wat voor mij al lastig is om überhaupt te doen, dus ik besloot om toch iets kouds met een smaakje te mogen drinken, in kleine hoeveelheid per dag. En ik koos voor sap, waarvoor ik onder ander nog even voor mezelf, maar voornamelijk voor volle melk voor de koffie en blikvlees voor de kittens en mijn hond, naar de winkel ben geweest, zolang het nog de 1e dag was haha. Gelijk ei en bacon meegenomen om mee te ontbijten Donderdag, dat ik daarvoor niet eerst naar de winkel hoefde als ik ''wankel'' zou zijn. Ik heb eigenlijk heerlijk geslapen vannacht, na een dag met een erg lawaai makende maag, heb ik daar vannacht echt geen last van gehad.

Dinsdag 21 Augustus - Dag 2

Ontbeten met koffie verkeerd; dat betekend kopje bijna helemaal vol met sterke koffie en een klein beetje opgeklopte, warme en volle melk. En veel water, inclusief de vitamines. Ik voel nu dat ik wat duizelig begon te worden. Ik ben inderdaad ook nog nooit zo vaak naar de wc geweest!!! Op een gegeven moment merk je echt dat je afvalstoffen kwijtraakt, want het zijn echt steeds maar kleine beetjes van nr 1 en nr 2 haha... Om half 2 werd ik even heel erg beroerd, dacht dat ik over ging geven... Ik was net 2 trappen omhoog geweest om de kittens te verzorgen, 1 omlaag, toen weer 1 omhoog voor de grote sprei van de balustrade te halen en toen beide trappen weer omlaag. Toen duizelde het mij even flink! Vlak daarna ben ik gaan douchen met de gedachte: ''als ik ga overgeven, dan liever daar'' maar het heeft mij goed gedaan, voel me nu weer goed! Al zit ik nu lekker relaxed op de bank en ben ik wederom een Harry Potter Marathon begonnen ter afleiding... Vanmorgen heb ik trouwens ook de Brush Pens van de Action getest op een kleurplaat van Harry Potter die ik had uitgeprint. Ik heb echter het plaatje op ander papier overgetrokken om het daar eerst in klad op te proberen... Erg goed/getalenteerd ben ik namelijk niet, vind het gewoon leuk om te doen.
Ik zal straks het resultaat (al ben ik naar wens nog niet helemaal klaar) hieronder invoegen.
Wat ik ook heb gemerkt is dat random spieren of zenuwen, overal, aan t twitchen zijn. M'n vingers, bovenarmen, onderarmen, borstspieren etc... Het is nu bijna 18:00uur en dat maakt 42 uur. Ik moet nu nog 40 uur. Oftewel, ik ben over de helft.

Ik zei toch dat ik geen talent ben hahaha xD. Goed, ik kon bij Action 4 verschillende verpakkingen vinden met 4 kleuren, ik heb echter 2 zwarte, 2 cyclaam kleurig en 2 lichtblauw groene die weinig verschillen. Zwart heb ik gebruikt om met het blenden met de water brush, de gebruikte kleuren donkerder te maken en rimpels in de kleding te tonen... Leuke bezigheid, maar moet zeker nog wel even oefenen!!!

 

KETO-Low Carb met Intermittent Fasting

Na deze 72 uur, wat van middernacht tot 10:00 uur 's morgens toch 82 uur maakt, begin ik gelijk weer met Keto, zoals vorig jaar mij goed beviel. Met dus 1 verschil, dat ik nu ruim 3 dagen heb gevast vooraf. Ik mag Donderdag weer eten tussen op z'n vroegst 10:00 uur 's morgens en 20:00 uur 's avonds op z'n laatst. Alleen eiwitrijke producten, gezonde vetten (vette vis enzo) zie hier: link voor meer info. Dan heb ik dus in een dag van 24 uur maximaal 10 uur de tijd om GOED eten tot mij te nemen, dat betekend dat ik dus altijd minimaal 14 uur per dag NIETS eet en dus 14 uur fast per dag. Hierdoor worden de reserves beter afgebroken als energie voorziening. Lees hierover ook meer op eerder genoemde site^^. Dit is Fase 2,  loopt van 23 Augustus tm 4 Oktober, 6 weken. Per 2 weken doe ik een weeg en meetmoment om te kijken wat de voortgang is. Na deze 6 weken & dus na mijn 1e medische afspraak in het UMCG, ga ik evalueren wat fase 3 wordt. Misschien ga ik gewoon zo door, misschien niet. En misschien geeft t ziekenhuis aan dat ik wat anders moet doen, dan ga ik dat proberen. Daarnaast hou ik zowel mijn 'eten' bij als mijn bewegingsmomenten in een logboek. Zodat ik letterlijk kan aantonen dat ik deze 6 weken inzet heb getoond om af te vallen aan het ziekenhuis.

Nu moet ik vooral nog door deze 82 uur zien te komen haha, als ik met Keto ben begonnen zal ik mijn bevindingen van vasten achteraf hier plaatsen in een 2e blog.

LET'S DO THIS!!!

 

met dank aan (volgens mij) DeKnutseljufEde voor de separators!
Daantjefl33
Hoi..
Ik ben begin januari ook begonnen met intermittent fasting. Ik voel me zo goed. Er gebeurd zoveel met mijn lijf. Ik vast minimaal 16/8 maar vaak zit ik op 18/6 dit omdat het bij mijn dagelijkse ding past. De voordelen zijn zoveel groter dan de nadelen, die ik er eigenlijk niet vind zijn. Het is een lifestyle aan het worden en ik denk dat ik er van de zomer wel een andere bikini moet kopen, mits ik op mijn blote brillen over het strand wil lopen en mijn broekje achterblijft in de golven🤪.

Ben jij nog altijd bezig met IF#
Fijne dag
21-01-2019 04:39
21-01-2019 04:39 • Reageer
wakeupkitty
 Ik heb sterke twijfels over deze manier van afvallen. Ik betwijfel ook of het gewichtsverlies op het lange termijn blijft. Een gewoonte veranderen kost echt wel meer dan maar drie weken dus ook dat vind ik een beetje vreemd. Koffie verkeerd is trouwens heel veel melk met een beetje koffie Dus wat jij dronk is gewoon koffie met melk. Ik wens je heel veel succes en ik hoop dat het afvallen lukt. Je bent in ieder geval gemotiveerd, voor zo'n dieet zou ik niet kiezen.
15-09-2018 08:28
15-09-2018 08:28 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Het is niet iets wat je maar tijdelijk doet... En als dit werkt hou ik dit mijn leven lang vol. Het eten is heerlijk! Zit goed vol voor langere tijd en ik slaap al beter. Ik weet niet waar je vandaan haalt dat ik t maar 3 weken zou doen, ik zit inmiddels in de 4e week namelijk en ik stop nog lang niet. Ik heb meer energie en heb mijn wandelrecords verbroken met het uitlaten van mijn hondje. Mijn lichaam zit nog steeds in de omschakelingsfase en ik krijg langzaam meer energie naarmate dat vorder en ik pak langzaam het zwemmen, skeeleren en schaatsen weer op. Oh en Yoga thuis met een soort zumba erbij in mn woonkamer. Of het nou koffie met melk was, of melk met koffie (buitenshuis heb ik beide besteld en gedronken) maakt geen moer uit. Het is lekker! Maar ben inmiddels overgestapt op een plantaardige melk die wel mag. Zeker in de kleine hoeveelheden die ik gebruik. Ik ben zeker gemotiveerd, dit ''dieet'' is voor mij tenminste haalbaar... heb al genoeg andere geprobeerd die ik niet kon volhouden. In dit dieet heb ik super veel plezier en bijna alles (naja, smaken verschillen) is lekker te maken of vervangbaar door iets wat wel mag. En ik heb al niet meer echt t idee dat ik iets misloop. Wat ik bij andere dieten wel had
15-09-2018 21:09
15-09-2018 21:09 • 1 reactie • Reageer
Gertiena
Jeetje Max dat is niet niks pfff zo lang niet eten niks voor mij. Als ik wil lijnen doe ik dat met Sonja Bakker boek. Maar echt super knap van je, weet niet of van wandelen houdt, want dat werkt goed als je wil afvallen Lieverd succes !!! XXX
24-08-2018 21:07
24-08-2018 21:07 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Haha, als ik dat moet doen heb ik elke dag een sas dag (schijt aan sonja dag)😂 nou ik wandel met mn hond uitlaten.. Dat vind ik meer dan genoeg. Kga wel zwemmen, skaten als ik ze weer heb/schaatsen in t seizoen op de baan, thuis yoga dvd's als warming up, dan doe ik een paar dansjes (yt choreo van fitness man nadoen) en dan de 2e dvd als cooling down en uiteindelijk weer fietsen (moet eerst sparen voor goede fiets en betere conditie hebben) Dankjewel lieverd xx
24-08-2018 23:54
24-08-2018 23:54 • 1 reactie • Reageer
Ditisveer
pittig zeg! erg knap van je
22-08-2018 13:53
22-08-2018 13:53 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Jazeker. Dankjewel!
22-08-2018 19:22
22-08-2018 19:22 • Reageer
Xandra
Heel interessant om te lezen, maar zoals ik eerder zei: niets voor mij 😊 Wees je wel voorzichtig want als je duizelig wordt enz zou je ook wel gemakkelijk door je benen kunnen gaan. Voor het overige wens ik je veel succes (nu en toekomstgericht) met afvallen en herstellen en natuurlijk wil ik je ook graag bedanken voor je vermelding (link). 
22-08-2018 13:16
22-08-2018 13:16 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Dankjewel. Jazeker, daarom heb ik ook expres gezorgd dat ik gewoon thuis ben. Doe verder alleen de dingen die moeten (meer lukt me echt niet, heb geen energie). Ik hoop dat t werkt en ik hou vol. Dankjewel en graag gedaan!
22-08-2018 19:22
22-08-2018 19:22 • Reageer
bijlenie
Jeetje wat lijkt dit me zwaar , kijk je uit met je flauw en duizelig voelen , je kan een smak maken ! heel veel succes met afvallen! 
22-08-2018 12:03
22-08-2018 12:03 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Ja is het ook best wel. Als ik klaar ben met deze fase plaats ik een blog over hoe t verder ging en hoe ik mij voelde, maar ben gelukkig nog niet flauw gevallen. Doe ook rustig aan, nadat ik 2 trappen omhoog ben geweest naar de kittenkamer en weer beneden kom ik rustig even bij op de bank met thee, want ja zelfs dat vergt nu al best wat (met mijn gewicht ook geen wonder) Ik ben braaf thuis en ga alleen naar buiten voor het uitlaten van mijn hond zodat ik zeker weten 'veilig' ben. Niet eten lukt wel, maar echt energie krijg ik hier niet van hahaha :p & dankjewel!
22-08-2018 12:59
22-08-2018 12:59 • Reageer
DiaantjesLife
Wat een goede en uitgebreide blog! Het lijkt mij heel zwaar, maar als dit is wat bij jou past, dan is het goed! Heel veel succes en dat de kilo's er maar af mogen vliegen haha. Aan je motivatie zal het zeker niet liggen xxx
22-08-2018 00:05
22-08-2018 00:05 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Dankjewel lieverd! Ja, is wel zwaar; khou nog even voor mezelf (in de volgende blog) hoe ik me verder voel haha ;) Weet niet of t daadwerkelijk zo werkt (ieder lichaam is anders etc), maar ik vind het het proberen zeker waard! Ja ik hoop echt dat t werkt en dat deze keuze mij inderdaad brengt wat ik hoop: een gezondere levenstijl die mn kilo's verbrand. Nee ik ben zeker gemotiveerd : vooral als ik zelf ergens aan begin, niet als t moet van een ander ( dan steek ik een bepaalde vinger op haha) umcg begon er wel over, maar ik was er zelf al mee bezig dat is een groot verschil voor mij haha xx
22-08-2018 01:27
22-08-2018 01:27 • 1 reactie • Reageer
Karin van der Straaten
wauwie ...dat is niet niks zeg de daagse gewoonte doorbreek je er al mee ben reuze benieuwd en blijf dus volgen, knappert sterkte
21-08-2018 23:34
21-08-2018 23:34 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Dankje. Ja ik ben benieuwd haha ;) Dankjewel lieverd xx
21-08-2018 23:44
21-08-2018 23:44 • Reageer