Afvallen met Prolongued Fasting en KETO met Intermittent Fasting - Mijn ervaring part 1


Al een tijdje was ik bezig met mijn voedingspatroon en dat ik wilde gaan afvallen, want dit kan zo niet langer.. Vorig jaar om precies te zijn, begon ik eerst met KETO-Low Carb... Al vrij snel verloor ik inderdaad 5 kg en voelde mij nog nooit zo goed. Vervolgens echter ging ik verhuizen, maar eerst moest ik heel veel verven om al die verschillende kleuren/tinten wit te krijgen, hier ben ik 2 maanden mee bezig geweest (grotendeels alleen). In deze periode en ook nog na het verhuizen, had ik niet veel tijd om goed te eten en ben toen weer easy/peasy gaan eten, ofwel slecht dus en kwam ondanks mijn activiteit weer 10kg aan...

Nu ik weet dat ik voor ik überhaupt geopereerd mag worden (mastectomie) terugmoet naar de 90 kg (en liefst nog daaronder van UMCG) ivm risico's tijdens de operatie anderzijds. Wil ik alvorens zij mij gaan volgen en sturen alvast kunnen aantonen dat ik wil, probeer en doorzet. Dus ik wilde minimaal 3 weken hebben om ergens mee te beginnen aangezien het schijnbaar 3 weken duurt om een nieuwe gewoonte aan te leren.

In de tussentijd ben ik blijven zoeken naar methodes, voedingsschema's en natuurlijk sporten die ik kan en wil gaan doen. Zo kwam ik onder andere dit artikel en deze blog tegen, maar er zijn er uiteraard veel meer! (Klik op de links en ze openen in een nieuw tabblad).

Zondag 19 Augustus heb ik besloten dat ik vanaf middernacht/Maandag 20 Augustus zou gaan beginnen met Prolongued Fasting, dat wil zeggen dat je minimaal gedurende 72 tot 120 uur niets eet. Je mag water (evt bruisend),
(bij voorkeur groene) thee & bij voorkeur zwarte koffie. GEEN SUIKER. Ik kom uit op 82 uur als ik Donderdag om 10:00uur ga ontbijten met ei. (Keto, hierover onderaan meer!) Zelf drink ik vooral kraanwater, 's morgens koffie MET VOLLE MELK & 's avonds Thee met biologische honing voor mijn keel, maar idd dus geen suiker. Ik slik vitamines bij als: B12, Chroom, Magnesium, Multi A-Z en 2 kruidencapsules met ingredienten voor vetverbranding en een die suiker vernietigd (of dit allemaal werkt is een 2e uiteraard). En ik geef mijzelf 1 extraatje per dag en dat is een klein glas, voor de helft gevuld met zelf geperst sap. Enkel voor een fris en ander smaakje dan warme koffie of thee, aangezien water smakeloos is.

Goed, nu ik uitgelegd heb wat mijn plan en mijn regels zijn ga ik nu vertellen over wat het met mij doet.


 

Maandag 20 Augustus - Dag 1

Aangezien ik om middernacht ben begonnen, want om 22:00uur had ik met het kijken van een film nog de laatste verpakking popcorn gepopt, zodat ik daar geen verleiding toe had dat deze dagen stiekem te nuttigen. Verder was ik gelukkig aardig door mijn voorraad heen (behalve de kip in de vriezer van de megafoodstunter enzo dan). 'S morgens ben ik, zoals BIJNA elke morgen, gestart met mijn koffie. Na wat dingetjes in huis gedaan te hebben, en mamma belde wanneer ik kwam, gedoucht te hebben, ben ik naar mams geweest. Pip ff op de boerderij gespeeld en ik heb boodschappen gedaan voor mams. Heb haar verteld over dat ik was begonnen met vasten en mijn planning daartoe. En ze was blij dat ik zelf dit initiatief heb genomen en dus de motivatie heb om af te vallen. Nadat ik de boodschappen had gedaan, uitgeladen en gesjouwd (je loopt op de boerderij al gauw 1 km heen en weer per krat/tas/doos boodschappen), nog even water gedronken en gekletst en ik ben weer naar huis gegaan met Pippi. Ik heb moeten beloven dat ik op dag 2 en 3 thuis zou blijven, op het uitlaten van mijn hond na uiteraard, zeker de auto niet zou gebruiken ivm kans op flauwtes. Ik heb mezelf weer eens gewogen en mijn buik omtrek gemeten als startpunt referentie. Echter noem ik dat hier even niet want dat is mij te persoonlijk.

Gistermiddag na t innemen van de vitamines enzo begon ik echt misselijk te worden, proefde steeds dat ik ze had ingenomen, wat voor mij al lastig is om überhaupt te doen, dus ik besloot om toch iets kouds met een smaakje te mogen drinken, in kleine hoeveelheid per dag. En ik koos voor sap, waarvoor ik onder ander nog even voor mezelf, maar voornamelijk voor volle melk voor de koffie en blikvlees voor de kittens en mijn hond, naar de winkel ben geweest, zolang het nog de 1e dag was haha. Gelijk ei en bacon meegenomen om mee te ontbijten Donderdag, dat ik daarvoor niet eerst naar de winkel hoefde als ik ''wankel'' zou zijn. Ik heb eigenlijk heerlijk geslapen vannacht, na een dag met een erg lawaai makende maag, heb ik daar vannacht echt geen last van gehad.

Dinsdag 21 Augustus - Dag 2

Ontbeten met koffie verkeerd; dat betekend kopje bijna helemaal vol met sterke koffie en een klein beetje opgeklopte, warme en volle melk. En veel water, inclusief de vitamines. Ik voel nu dat ik wat duizelig begon te worden. Ik ben inderdaad ook nog nooit zo vaak naar de wc geweest!!! Op een gegeven moment merk je echt dat je afvalstoffen kwijtraakt, want het zijn echt steeds maar kleine beetjes van nr 1 en nr 2 haha... Om half 2 werd ik even heel erg beroerd, dacht dat ik over ging geven... Ik was net 2 trappen omhoog geweest om de kittens te verzorgen, 1 omlaag, toen weer 1 omhoog voor de grote sprei van de balustrade te halen en toen beide trappen weer omlaag. Toen duizelde het mij even flink! Vlak daarna ben ik gaan douchen met de gedachte: ''als ik ga overgeven, dan liever daar'' maar het heeft mij goed gedaan, voel me nu weer goed! Al zit ik nu lekker relaxed op de bank en ben ik wederom een Harry Potter Marathon begonnen ter afleiding... Vanmorgen heb ik trouwens ook de Brush Pens van de Action getest op een kleurplaat van Harry Potter die ik had uitgeprint. Ik heb echter het plaatje op ander papier overgetrokken om het daar eerst in klad op te proberen... Erg goed/getalenteerd ben ik namelijk niet, vind het gewoon leuk om te doen.
Ik zal straks het resultaat (al ben ik naar wens nog niet helemaal klaar) hieronder invoegen.
Wat ik ook heb gemerkt is dat random spieren of zenuwen, overal, aan t twitchen zijn. M'n vingers, bovenarmen, onderarmen, borstspieren etc... Het is nu bijna 18:00uur en dat maakt 42 uur. Ik moet nu nog 40 uur. Oftewel, ik ben over de helft.

Ik zei toch dat ik geen talent ben hahaha xD. Goed, ik kon bij Action 4 verschillende verpakkingen vinden met 4 kleuren, ik heb echter 2 zwarte, 2 cyclaam kleurig en 2 lichtblauw groene die weinig verschillen. Zwart heb ik gebruikt om met het blenden met de water brush, de gebruikte kleuren donkerder te maken en rimpels in de kleding te tonen... Leuke bezigheid, maar moet zeker nog wel even oefenen!!!

 

KETO-Low Carb met Intermittent Fasting

Na deze 72 uur, wat van middernacht tot 10:00 uur 's morgens toch 82 uur maakt, begin ik gelijk weer met Keto, zoals vorig jaar mij goed beviel. Met dus 1 verschil, dat ik nu ruim 3 dagen heb gevast vooraf. Ik mag Donderdag weer eten tussen op z'n vroegst 10:00 uur 's morgens en 20:00 uur 's avonds op z'n laatst. Alleen eiwitrijke producten, gezonde vetten (vette vis enzo) zie hier: link voor meer info. Dan heb ik dus in een dag van 24 uur maximaal 10 uur de tijd om GOED eten tot mij te nemen, dat betekend dat ik dus altijd minimaal 14 uur per dag NIETS eet en dus 14 uur fast per dag. Hierdoor worden de reserves beter afgebroken als energie voorziening. Lees hierover ook meer op eerder genoemde site^^. Dit is Fase 2,  loopt van 23 Augustus tm 4 Oktober, 6 weken. Per 2 weken doe ik een weeg en meetmoment om te kijken wat de voortgang is. Na deze 6 weken & dus na mijn 1e medische afspraak in het UMCG, ga ik evalueren wat fase 3 wordt. Misschien ga ik gewoon zo door, misschien niet. En misschien geeft t ziekenhuis aan dat ik wat anders moet doen, dan ga ik dat proberen. Daarnaast hou ik zowel mijn 'eten' bij als mijn bewegingsmomenten in een logboek. Zodat ik letterlijk kan aantonen dat ik deze 6 weken inzet heb getoond om af te vallen aan het ziekenhuis.

Nu moet ik vooral nog door deze 82 uur zien te komen haha, als ik met Keto ben begonnen zal ik mijn bevindingen van vasten achteraf hier plaatsen in een 2e blog.

LET'S DO THIS!!!

 

met dank aan (volgens mij) DeKnutseljufEde voor de separators!