×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Spanning, Haarissues & Ontspanning

Spanning, Haarissues & Ontspanning


De afgelopen tijd heb ik, vanwege mijn financiële status, heel veel spanning in mijn lijf gehad. En ondanks dat ik dat vast nog wel even zal houden, nu alles bijna rond is, en ik ook misschien alweer bijna aan het werk zou kunnen komen, heb ik daardoor nog wel last van een paar lichamelijke klachten.

De spanning in mijn lijf zorgt ervoor dat mijn  migraine heel erg gaat opspelen, bijvoorbeeld afgelopen nacht, dit ging gepaard met het eruit gooien van water uit mijn maag... Voelde me echt belabberd! Gelukkig trok ik ''snel'' bij en heb ik toch nog wat zaken kunnen regelen! 

Daarnaast heb ik gisteren nogal een vrij radicale beslissing genomen over mijn haar. Ik ben namelijk geboren met hoofdhuideczeem, altijd veel last van gehad totdat ik ''volwassen'' werd en ik opmerkte dat het vanaf toen alleen stress-gerelateerd op trad. Ik heb/had vrij lang haar, maar nu de eczeem achterin mijn nek, door de spanning en stress, zo erg was geworden dat mijn haar continue in de klitten en met heel veel viezigheid (pus achtig) zat. En aangezien het teveel zeer deed om dit zo vaak uit te kammen (en vaker wassen werkt ook averechts!) en wetende dat zonnestralen/UV wel helpt tegen de jeuk (dit is te vinden via google). Heb ik mijzelf een ''undercut'' kapsel gegeven (zeg maar kortgeknipt en vervolgens kaal geschoren), wat eigenlijk vrij goed gelukt is in mijn eentje & wat HEERLIJK luchtig voelt in mijn nek!!! Wat dat betreft ben ik helemaal blij!
Nu is alleen mijn nek met rode vlek heel goed zichtbaar, wat ik wel merk is dat hij gelijk rustiger is en geen ''pus'' meer afgeeft dus dat is dan wel weer positief! Maar wat ik nou met die zichtbare vlek aan moet?!? 
Ik heb er huidherstellende zalf opgedaan wat ook heerlijk voelt. Maarja, nu heb ik ook een half kaal hoofd (wat uiteraard gewoon weer aan kan groeien), het middenstuk heb ik net lang genoeg geknipt dat het mijn speknek kan bedekken (en dus die rode eczeem vlek) welke overigens NIET besmettelijk is, ben er mee geboren, niet mee besmet. En bovenop heb ik nog gewoon lang haar, al zitten er echt flinke dode punten aan die er nog zeker wel afgeknipt moeten worden.
Ik heb dus nu 3 lengtes, 'gemillimeterd', kort en lang, puur omdat ik eigenlijk niet ubershort haar wil (ook al ben ik een transgender MAN), ik vind dat mannen met lang haar fantastische stijlen hebben. Zo zie ik mijzelf ook.
Alleen is mijn huidige kapsel best maf, het is wel functioneel... Heb lang haar met wat bij de staart blijft zitten in een hoge knot gedraaid, de losse zijkanten zitten achter mijn oren langs, waardoor het kale stukje vooraan niet opvalt, maar dus wel mijn nek. Of los, dan valt alleen op dat een deel van mijn haar korter is (dat staat bol door het elastiek), maar dan is mn nek wel bedekt.. nog even over na denken wat ik hier uiteindelijk mee ga doen!
Ook is het wel lekker fris gedurende de zomer, haar groeit wel weer :P 

Hoe ik met dit alles aan ontspanning toe kom? Door YOGA te doen via de DVD's die ik verzamel, het is eigenlijk een totale work out per DVD, maar ik doe er vaak 2 achter elkaar, en je concentreert op je ademhaling wat heel fijn is.
De combinatie tussen ademhalingsoefeningen tijdens het aannemen van diverse houdingen vind ik erg prettig. Mijn spieren voelen het en mijn hoofd merkt het. Verder helpt voor mij het opzetten van meditatiemuziek of Keltische muziek/Indian, panfluitmuziek voornamelijk. En dan verder gewoon diep in- en uitademen, en kalmeren.
Dan ben ik behoorlijk ontspannen.

Moest hier even over typen...
Ook ben ik nog bezig met een andere blog over tolerantie en acceptatie, maar moet daar even wat langer op broeden, ik zal de link hier plaatsen als hij af is: https://yoo.rs/max.trans.lgbtq/blog/acceptatie-respect-voor-lgbtqia-medelanders-1491334556.html?Ysid=36066

Heb je gelijke ervaringen? Of tips? Dan hoor ik het graag!

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties