×

Yoors


Inloggen
×

YoorsTransgender van ''vrouw'' naar ''man'' part 2

Transgender van ''vrouw'' naar ''man'' part 2


Na een kleine periode en wel wat kleine updates tussendoor, heb ik weer besloten een ''volledige'' blog te wijden aan de voortgang van mijn transitie.

In Maart dit jaar ben ik bij de huisarts geweest voor wat andere kwaaltjes, maar op dit consult heb ik hem ook verteld over mijn gender dysforie. Hij reageerde totaal niet verbaasd. Ik heb toen aangegeven dat ik de eerstvolgende keer dat ik zou komen, zou vragen naar een verwijsbrief voor de genderpoli in het UMCG.
Ik moest echter financieel mijn zaken eerst op orde zien te krijgen. Nu ik vrijwel alles geregeld heb (de laatste regelingen lopen nog), komen de maanden die ik nog moet wachten in dit traject goed van pas.

Afgelopen maandag  (26-06) heb ik dus gebeld, eerst in overleg met de assistente, die op haar beurt eerst ging overleggen met de huisarts en nadat ik vervolgens nog een keer heb gebeld heb ik een afspraak gemaakt voor de volgende ochtend met de huisarts.
Dinsdagmorgen 9:30 zat ik in de wachtruimte van de huisarts, er waren nu plastic kuipstoeltjes en er hing een scherm boven de deur met info en reclame, er speelde klassiek.fm ofzo met een stukje waarvan ik gelijk aan Harry Potter moest denken, dit klonk namelijk als het Hogwarts thema en begon te lachen toen de dames tegenover mij precies die opmerking maakten. Ik was aan de beurt, een gesprekje met de laatste info die hij nodig had voor de aanvraag volgde, ondertussen stelde hij vragen over wat hij uit mijn dossier mocht bijvoegen... En ik hielp hem met het juiste onderwerp: Gender Dysforie vinden in de automatische doorverwijzing''site''. Hij kon het namelijk zelf niet helemaal vinden waar dat onder zou moeten vallen. En een paar invulblokjes, klikjes en een bevestiging later ging de verwijzing richting het UMCG... Nu is het wachten geblazen.

De volgende dag (woensdag 28-06) ben ik naar een Open T&T avond geweest in de stad Groningen, eerst met iedereen gekletst, samen gegeten, daarna nog wat gedronken en gekletst en rond 10 uur 's avonds stapte ik op de scooter naar huis.
Dit was voor mij de eerste keer en het stond al een paar maanden op de planning (elke 4e woensdag van de maand), maar daar kwam steeds wat tussen. Ik vond het heel erg spannend om daarheen te gaan, ik was ook vrij nerveus, wist me geen houding te geven en keek de kat uit de boom. Alhoewel, ik had veel aanspraak van de anderen, dus echt tijd kreeg ik daar niet voor... Maar het was zeker gezellig! Of ik elke maand ga weet ik nog niet, maar zeker wel voor af en toe een leuk uitje. Ben ook uitgenodigd voor Genderhome in Groningen, dat is dan elke 2e zondag van de maand, dit zijn middagen, dus ik denk dat dat meer praktische uitjes zijn, zeker op de scooter en in de winter als het vroeger donker wordt is dat wat prettiger. Ik ga in Augustus proberen naar die middag te gaan, ben benieuwd!

Het is heel fijn om met ''medestanders'' te zijn en te praten... 1 je hoeft niets uit te leggen. 2 het kan bloedserieus zijn, maar het volgende moment lig je in de kreukels van het lachen om ''stomme'' grapjes. 3  Het zijn open mensen... ze zijn eerlijk (soms iets te) en je kunt bijna alles gewoon vragen (mits je alles respectvol vraagt uiteraard, je kunt geen platte dingen vragen!) 4 ze hebben veel humor, dus gezelligheid wordt zeker gemaakt! 5 het is ongedwongen. Als je het even niet trekt, staat er wel iemand voor je klaar die je erdoorheen loodst. Je moet niks. Iedereen is welkom (je betaald wel entree), je mag compleet zijn zoals je bent. Kortom: ik ben blij dat ik door mijn migraine heb doorgezet om WEL te gaan!


DUITSLAND!!!!!

Vrijdag 30-06 heeft Duitsland gestemd VOOR  same-sex huwelijken!!! Dus vanaf nu mogen wij daar ook trouwen en zijn onze huwelijken daar ook geldig! Dit is Topnieuws! Nu zijn er 14 Europese landen met Marriage Equality!!! Aber naturlich!!!

Dit was het voor nu... tot de volgende keer!!