Transgender van ''vrouw'' naar ''man'' part 2

Transgender van ''vrouw'' naar ''man'' part 2


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Na een kleine periode en wel wat kleine updates tussendoor, heb ik weer besloten een ''volledige'' blog te wijden aan de voortgang van mijn transitie.

In Maart dit jaar ben ik bij de huisarts geweest voor wat andere kwaaltjes, maar op dit consult heb ik hem ook verteld over mijn gender dysforie. Hij reageerde totaal niet verbaasd. Ik heb toen aangegeven dat ik de eerstvolgende keer dat ik zou komen, zou vragen naar een verwijsbrief voor de genderpoli in het UMCG.
Ik moest echter financieel mijn zaken eerst op orde zien te krijgen. Nu ik vrijwel alles geregeld heb (de laatste regelingen lopen nog), komen de maanden die ik nog moet wachten in dit traject goed van pas.

Afgelopen maandag  (26-06) heb ik dus gebeld, eerst in overleg met de assistente, die op haar beurt eerst ging overleggen met de huisarts en nadat ik vervolgens nog een keer heb gebeld heb ik een afspraak gemaakt voor de volgende ochtend met de huisarts.
Dinsdagmorgen 9:30 zat ik in de wachtruimte van de huisarts, er waren nu plastic kuipstoeltjes en er hing een scherm boven de deur met info en reclame, er speelde klassiek.fm ofzo met een stukje waarvan ik gelijk aan Harry Potter moest denken, dit klonk namelijk als het Hogwarts thema en begon te lachen toen de dames tegenover mij precies die opmerking maakten. Ik was aan de beurt, een gesprekje met de laatste info die hij nodig had voor de aanvraag volgde, ondertussen stelde hij vragen over wat hij uit mijn dossier mocht bijvoegen... En ik hielp hem met het juiste onderwerp: Gender Dysforie vinden in de automatische doorverwijzing''site''. Hij kon het namelijk zelf niet helemaal vinden waar dat onder zou moeten vallen. En een paar invulblokjes, klikjes en een bevestiging later ging de verwijzing richting het UMCG... Nu is het wachten geblazen.

De volgende dag (woensdag 28-06) ben ik naar een Open T&T avond geweest in de stad Groningen, eerst met iedereen gekletst, samen gegeten, daarna nog wat gedronken en gekletst en rond 10 uur 's avonds stapte ik op de scooter naar huis.
Dit was voor mij de eerste keer en het stond al een paar maanden op de planning (elke 4e woensdag van de maand), maar daar kwam steeds wat tussen. Ik vond het heel erg spannend om daarheen te gaan, ik was ook vrij nerveus, wist me geen houding te geven en keek de kat uit de boom. Alhoewel, ik had veel aanspraak van de anderen, dus echt tijd kreeg ik daar niet voor... Maar het was zeker gezellig! Of ik elke maand ga weet ik nog niet, maar zeker wel voor af en toe een leuk uitje. Ben ook uitgenodigd voor Genderhome in Groningen, dat is dan elke 2e zondag van de maand, dit zijn middagen, dus ik denk dat dat meer praktische uitjes zijn, zeker op de scooter en in de winter als het vroeger donker wordt is dat wat prettiger. Ik ga in Augustus proberen naar die middag te gaan, ben benieuwd!

Het is heel fijn om met ''medestanders'' te zijn en te praten... 1 je hoeft niets uit te leggen. 2 het kan bloedserieus zijn, maar het volgende moment lig je in de kreukels van het lachen om ''stomme'' grapjes. 3  Het zijn open mensen... ze zijn eerlijk (soms iets te) en je kunt bijna alles gewoon vragen (mits je alles respectvol vraagt uiteraard, je kunt geen platte dingen vragen!) 4 ze hebben veel humor, dus gezelligheid wordt zeker gemaakt! 5 het is ongedwongen. Als je het even niet trekt, staat er wel iemand voor je klaar die je erdoorheen loodst. Je moet niks. Iedereen is welkom (je betaald wel entree), je mag compleet zijn zoals je bent. Kortom: ik ben blij dat ik door mijn migraine heb doorgezet om WEL te gaan!


DUITSLAND!!!!!

Vrijdag 30-06 heeft Duitsland gestemd VOOR  same-sex huwelijken!!! Dus vanaf nu mogen wij daar ook trouwen en zijn onze huwelijken daar ook geldig! Dit is Topnieuws! Nu zijn er 14 Europese landen met Marriage Equality!!! Aber naturlich!!!

Dit was het voor nu... tot de volgende keer!!


 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.7 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
ik heb dit altijd fascinerend gevonden. Een vriend van mij zit in het proces.
Klopt het dat je niet meer een jaar als het wensgeslacht hoeft te leven?
| 22:35 |
Ik heb geen idee, ieders persoonlijk traject is uniek, net als iedere persoon uniek is. Ja er worden zeker vaste richtlijnen gevolgd. Ik heb over 5 dagen mijn eerste afspraak en ik zie wel hoe alles loopt. Ik weet wat en wie ik ben en waar ik heen wil, ik schrijf mijn blogs erover en ben voorbereid, heb zelf geen twijfel meer en sta heel open voor hoe mijn traject gaat lopen. Ik ben echter al bijna 2 jaar uit de kast en leef al zeker een jaar ''zo mannelijk mogelijk'' dus euhm ik zie wel. Weet dat sommigen meer dan 1 intakegesprek - afspraak hebben etc
| 22:41 |
Jouw blogs lezen zo lekker weg :)
| 22:23 |
Dankjewel! Vind ik een heel mooi compliment! :)
| 22:33 |
Interessante blog, klinkt misschien gek, maar ik volg Utopia livestreams en daar is nu een transgender binnengekomen. Ik heb hier ook een blog over geschreven. yoo.rs/lvs1966/blog/transgender-in-utopia-1501066003.html?Ysid=47005
Omdat het mij compleet vreemd is, vind ik het interessant omdat ik door Utopia nu daarover te horen krijg. Ik volg alles aandachtig. Ineens moest ik aan jou denken en zo kom ik weer bij jou uit. Fijn dat je jouw ervaringen ook van je afschrijft. Succes met alles. Respect ook voor jou. Ik volg je. Warme groet van mij
| 14:12 |
Dankje, ik zal de blog zo eens lezen!
Utopia vind ik verschrikkelijk (WAT EEN DRAMA) maar inderdaad, ben opzich wel blij dat hij daarin is gegaan. ben benieuwd wat dat aan acceptatie of begrip gaat binnenhalen in het land zegmaar. Representatie in de media is goed!
| 14:46 |
Je mag het drama vinden. Maar het is toch een platform welke gebruikt wordt voor diverse dingen. Verslaving is aan bod geweest. En nu is er aandacht hiervoor. Ik kijk weer meer nu Noah er in zit.;-)
| 16:02 |
De drama is het ''big brother-gehalte'' zo van: die mag die niet omdat diegene dat heeft gedaan, of geflikflooid met iemands vriendin, die roddelen over die en zeggen dit in je gezicht maar lullen achter je rug wat anders... Ik hou daar niet van. Ja ik zap er wel eens voorbij en blijf soms even hangen om iets wat interessant is, maar zodra dat soort dingen gebeuren zap ik weer weg. Super dat er aandacht is voor dat soort dingen, uiteraard... maar geroddel en shit vind ik gewoon laag en achterbaks, ik ga daar niet naar kijken. dat noem ik drama. (evenals achter gesloten deuren etc)
| 17:39 |
Mooie blog weer Max! En dat nieuws van Duitsland is inderdaad geweldig!
| 21:08 |
Dankjewel!! jazeker ;)
| 14:42 |
Leuk om dit te lezen! Ik hou wel van taboedoorbrekende verhalen en vind het goed dat je hierover blogt!
| 21:22 |
Dankjewel! Bedankt voor je fijne reactie!
| 22:19 |
Zoek alle steun op die je nodig hebt, laat je nooit weerhouden om die persoon te zijn die je wilt zijn of moet zijn. Ook al reageren mensen niet aardig. Blijf je verhaal vertellen want alleen zo gaan mensen het snappen. Be proud !
| 09:36 |
Dankjewel voor deze lieve reactie! Zal ik ook zeker blijven doen! ;) Dankjewel!
| 09:55 |
Heb je weer mooi geschreven hoor en je mag erg trots zijn op jezelf. Je zoekt alles goed uit, laat je goed voorlichten en ik zou zeker regelmatig naar die bijeenkomsten gaan. Zeker nu je nog in transitie zit. Ga zo door en leuk dat je dit met ons deelt, we kunnen er alleen maar van leren. Bij mij in de tandartspraktijk nu ook een patiënt die in transitie is en ik vindt dat echt geweldig goed. Je niet verstoppen, maar jezelf tonen als je ware ik. Trots op jou!
| 09:15 |
Dankjewel voor je lieve woorden Diaantje! Ja ga ik ook zeker vaker doen. Nee het is enorm bevrijdend om jezelf te kunnen zijn, niet in 2 werelden te hoeven leven (als in; je moet je voor de een voordoen zoals je was en voor de ander niet). Het scheelt zoveel stress. ;)
| 09:25 |
Mooie blog, goed geschreven. Ik vind het boeiend om te lezen, dus ik ga je zeker volgen! Ik heb veel respect voor je, dat je ervoor gaat!
Mijn vader gaf vroeger teken- en schilderles (in een kleine gereformeerde stad in Friesland) en hij had een man op les die vrouw werd. Ik was een jaar of 21 (het was 1993) en er was een workshop-avond waar veel cursisten waren en zij ook. Ik zag haar alleen aan een tafel zitten toen ik drinken zou halen. Ik stapte op haar af en vroeg of ik haar eens iets mocht vragen. Ja ik vroeg naar naar haar operatie en hoe het ervoor allemaal was geweest en wat ze allemaal had meegemaakt. We hadden een heel gesprek. Later was mijn vader boos op mij en hij vond me te nieuwsgierig, want "dat hoorde ik niet te vragen". Een week later was ik bij mijn ouders. Mijn vader bood zijn excuses aan me aan. Zijn cursiste was na de les even gebleven en had gezegd, 'Jij mag trots op je dochter zijn. Ze kwam naar me toe en vroeg of ik mijn verhaal wilde vertellen en stelde me allemaal vragen. Ik vond dat zo fijn, want iedereen in de stad heeft het over me en oordeelt, maar niemand kent mijn verhaal. Zij was zo eerlijk om het mezelf te vragen.'
Nu is mijn vraag aan jou, mag ik je vragen stellen als ik die heb?
| 23:21 |
Dankjewel!!! Ja vragen stellen mag altijd (liefst wel in een priveebericht, mocht het te persoonlijk zijn ;) dat is dan het prettigste).
| 23:58 |
Zal ik doen, dan doe ik het pb!
| 00:01 |
Oke top!
| 00:06 |
nou het klinkt heel leuk ik ben zelf geen transgender ,maar wat ik lees , het klinkt heel goed, ik heb zelf `n Indonesische vriendin en daarvoor had ik Thaise vriendinnen , en wat leuk was met die meiden ,ze hadden `n heel goed contact met de homo wereld. Ik heb lang in Thailand gewoond en als ik naar Bangkok ging, ik ging altijd stappen in Soi Cowboy , Pat Pong en de beste shows waren de Kattoy shows , dat waren de jongens die zich vrouwen voelden ,zo grappig , daar konden de vrouwen niet tegen op. Hetzelfde in Indonesia , die ladyboys waren echt grappig.
| 23:12 |
Deze reactie is gerapporteerd en verwijderd.
| 21:55 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen