×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Dag 1 van wk 1 Sugarchallege & 5:2 Fast

Dag 1 van wk 1 Sugarchallege & 5:2 Fast


De sugarchallenge in combinatie met het Fast 5:2 dieet

Vandaag mocht ik in een blok eten van 12:00-18:00. Voor het eerst in bijna mijn hele leven heb ik het ontbijt overgeslagen. Mijn brein is opgevoed met ontbijten om de motor op te starten en het metabolisme draaiende te houden. Of is dit iets wat de voedingsfabrikanten je graag willen laten geloven om hun portemonnee te vullen?
Anyway, ik had niet gedacht dat ik het vol ging houden tot 12 uur. Ik zei dat nog tegen een collega. Echter, elk half uurtje later, begon mijn maag meer te wennen en niet meer om eten te vragen. Als lunch had ik een goed gevulde salade met quinoa, zwarte bonen, mais, rode biet, geitenkaas, sla en tomaat. Tussendoor at ik kerstomaatjes, een snack komkommertje, een paar walnoten en zwarte bessen. Als avondeten had ik Mexicaanse volkoren wraps met sla, tomaat en komkommer. Tussendoor heb ik een paar kopjes koffie gedronken (tja weer een slechte nacht), een brandnetel thee en voor de rest water. 

Gelukkig heb ik verder gelezen over wat een vasten dieet kan betekenen voor een vrouw en waar je op moet letten. Lees het blog hier. Ik dacht namelijk dat een vriendinnetje het vastendieet met een eet blok van vijf uur twee weken lang gevolgd had. Vandaag kwam ik er achter dat zij twee weken lang twee dagen per week heeft gevast volgens de 5:2 methode en tussendoor gezonde maaltijden en daarmee twee kilo blijvend is afgevallen. 

Het is verstandig om je eerst goed te laten informeren voordat je aan het vasten dieet, welke methode je ook kiest. De meningen lopen namelijk nogal uiteen. Ik zal bijvoorbeeld niet adviseren om twee dagen per week te vasten en de overige dagen alles te eten wat je maar wil. Als je gaat vasten, dan doe je dat voor de gezondheid voordelen en als je daarbij gewicht kwijt raakt, is dat een mooi bijkomend voordeel. 

Kijk maar naar onderstaande video:

Michael Mosley talks about the 5:2 diet, the importance of tests and why he has helped develop fast12. If you would like more information about fast12, the 5:2 diet or High Intensity Interval Training, please visit: http://www.ifast12.com

Wat is jouw doel?

Het is belangrijk om jouw doel goed voor ogen te hebben. Visualiseer. Waar wil je naar toe? Wat wil je bereiken?
Mijn doel is om zes kilo af te vallen en van mijn suikerverslaving af te komen. De sugarchallenge in combinatie met het 5:2 dieet en drie keer per week sporten, gaan mij hierbij helpen. Ik wil mijn doel bereikt hebben, voor mijn operatie aan beide voeten eind juni. Het helpt om een doel voor ogen te hebben en een datum te plannen waarvoor je dat bereikt wil hebben. Bijvoorbeeld een huwelijk, een strandvakantie of een kerstfeest met thema gala op werk. Als jij je doel bereikt heb, mag je jezelf trakteren op bijvoorbeeld die mooie jurk waar je nu eindelijk in past. 

Maak een before en after foto

Ga op de weegschaal staan, schrijf je gewicht en vetpercentage op en check elk einde van de week het resultaat. Maak een before en after foto, zodat je ook duidelijk het verschil kan zien tussen de start en het einde van de challenge. 

Doe jij ook mee?
Soberana
Is dat jouw foto, in die smaragdgroene jurk? Als jij dat bent, zou ik geen gram meer afvallen!
07-05-2018 21:49
07-05-2018 21:49 • 1 reactie • Reageer
Mayke Muller
Dank je. Dat ben ik maar in 2011 :) 
08-05-2018 05:13
08-05-2018 05:13 • 1 reactie • Reageer