De wijsheid van de clown

De wijsheid van de clown


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

De wijsheid van de clown vindt je samen met het kind in jezelf terug. Hoe was jij als kind? Kan je nog herinneren hoe jouw spel was? Speelde je graag alleen of liever met anderen? Van wat voor spelletjes hield je? 

Als klein meisje was ik meer een jongens-meisje dan een meisje-meisje. 

 - Ik klauterde in bomen totdat ik een keer keihard viel met mijn pas gegroeide borsten op een tak. 

- Ik klom over de rotsen van het kristallen meer in Italië. Mijn ouders hielden hun hart vast. 

- Ik zat op kickboksen, alleen met jongens. 

En hoe was mijn speelgedrag dan in de eerste tien jaar van mijn leven? Ik kan het mij niet meer goed herinneren. Jullie wel?

Ik weet wel dat toen ik voor het eerst moeder werd, dat ik opnieuw moest leren spelen. Hoe speel je met een kind? Ik wist het niet meer. Dat betekende dat ik de connectie met mijn innerlijke kind was kwijtgeraakt. 

Mijn zoon heeft weinig nodig en kan overal een spel van maken. Heerlijk. Zo puur. Zo open. Zo onbevangen. Vol onschuld. Ik hoop dat hij zo blijft en altijd in connectie zal zijn. Hij heeft mij geleerd om mij weer open te stellen, en ik ben nog steeds lerende. 

Leven in het nu. Mindfull zijn. Fouten durven maken en daar smakelijk om kunnen lachen. En tja als je planning niet lukt, dan vrolijk met een lach improviseren. Leven met een knipoog. Vervulling met een rode neus op.

Durf jij een clown te zijn? Ben jij in touch met je innerlijke kind?Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ja.. nog steeds en dat komt goed uit met mijn kleinkinderen nu :-)
| 22:42 |
:)
| 05:29 |
Leuke blog, leest makkelijk weg.
| 22:24 |
Thanks
| 05:29 |
Mooi geschreven. Als je er voor openstaat, kan je veel van je kinderen leren.
| 22:20 |
Dank je
| 05:29 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen