×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Hoe vind jij jouw innerlijke stem?

Hoe vind jij jouw innerlijke stem?


Tegen mijn oor leg ik een schelp en ik hoor het ruisen van de oceaan. Ik kan de zilte, zoete lucht al ruiken. De wind die door mijn haren waait. De zonnestralen die mijn huid verwarmen. Het gekrijs van de meeuwen hoog in de lucht. In gedachten laat ik het zand door mijn vingers glijden, steeds opnieuw. Ik teken  hartjes in het zand met de namen van mijn mannen er in. Ik kijk uit naar tijd alleen. Alleen met mijn eigen gedachten. Mijn eigen gevoelens. Mijn wel en wee. 

Een paar dagen geleden, hoorde ik mijn innerlijke stem weer. De stem die in mijn eigen labyrint verdwaald was, heeft het begin van de weg gevonden. Terwijl ik mijn ziel en zaligheid kon luchten in een zuurstofrijk bos, gaf dat  letterlijk lucht. 

Vakantie is voor mij als ik in mijn tuintje op het zuiden, mijn gedachten kan laten rusten en de zon ondertussen mijn huid een brons kleurtje geeft. Met mijn zonnebril van Emporio Armani op het puntje van mijn neus en een Rose biertje in mijn hand. Een goed boek ligt naast mij. Het gaat over de huid. De grootste opslagplek van de psyche van de mens.

Vakantie is het voor mij als ik mij inbeeld over de zand en grasduinen van het strand te rennen wanneer mijn echte voetjes het asfalt raken. De muziek uit de natuur is mijn metgezel. Ik luister en hoor mijn eigen gedachten in rust. Mijn innerlijke stem spreekt na tijden weer. Beetje bij beetje vind ik de weg naar mijzelf terug. Beetje bij beetje krijg ik meer grip.  

Vakantie is het voor mij als ik luister naar de ruisende ademhaling van mijn slapende zoons en het getjilp van de musjes. Ik kijk naar de statige appelboom vol met groene blaadjes en tevreden genietende vogels. De wijd verspreide takken rijken tot hoog in de hemel en alhoewel ik de wortels niet kan zien, weet ik dat zij hun kroon weerspiegelen in de aarde. Als ik deze magnifieke boom in mij opneem, ben ik ook even weer geaard.

Ik heb niet veel nodig om op vakantie te gaan. Just me, myself and I. Alle andere dagen probeer ik alles te zijn wat mijn kinderen en man, nodig hebben.
Nannette
Mooi zoals je schrijft en beschrijft. Ik heb tevens een blog geschreven over 'je innerlijke stem '. https://yoo.rs/nannette/blog/luisteren-naar-je-innerlijke-stem-doe-je-zo-1492787590.html?Ysid=40898
19-05-2017 07:24
19-05-2017 07:24 • 2 reacties • Reageer
Mayke Muller
Ik heb je blog al eens gelezen en een review achter gelaten. Goed en helder blog. Tijd maken voor jezelf om je innerlijke stem goed te horen.
19-05-2017 08:17
19-05-2017 08:17 • 1 reactie • Reageer
Mayke Muller
Dank je. Ik zal zo je blog lezen.
19-05-2017 08:06
19-05-2017 08:06 • Reageer
MarijkeToscana
Ik gun je heel veel mini-vakanties...
08-05-2017 16:45
08-05-2017 16:45 • 1 reactie • Reageer
Mayke Muller
Thx
08-05-2017 16:46
08-05-2017 16:46 • Reageer