×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
No sugar challenge

No sugar challenge


Met nog twee maanden te gaan voordat beide voeten geopereerd worden, wil ik graag 6 kg afvallen met blijvend resultaat. Ik wil namelijk niet dat in mijn herstelperiode van 4-6 weken waarin ik veel minder kan bewegen, nog eens 6 kg aankomen bovenop mijn gewicht nu. Hoe ga ik dit aanpakken? Tips?

Het werkt voor mij niet om calorieën te tellen en toch suiker te blijven toelaten in mijn leven. Zó kom ik nooit van die suikerverslaving af en de ene calorie is de andere niet.

Dan maar rigoureus 30 dagen lang alle suiker vermijden. Mijn geliefde fruit - groente smoothie laten staan. Geen chocolade snoepen en ook niet eens in de maand. 'Nee,' zeggen tegen traktaties op werk en op verjaardag visite. Geen pizza, patat, witte rijst of andere witte koolhydraten. Niet meer dan een kopje koffie per dag en wel 2 liter water drinken. Geen brood eten waar suiker aan toe is gevoegd en alleen zuurdesem of roggebrood.

Wat dan wel?

Mijn vriendin Catherina van gezondmetkids.nl heeft goede adviezen. Deze powervrouw en oermoeder  maakt 'bijna' alles zelf. Vandaag mocht ik haar versgemaakte humus en chocoladepasta proeven. Heerlijk! Dat laatste mag ik ook niet in de eerste fase van de sugar challenge... either way, een gezonder alternatief dan de vele supermarkt varianten.

Eind oktober vorig jaar ben ik met het geven van borstvoeding gestopt toen mijn zoontje 11 maanden oud was. Dat scheelt 500 kcal verbranding per dag. Destijds was ik zelfs bang te mager te worden. Sindsdien ben ik met een zoektocht bezig om weer in balans te komen. Hoe ga ik cravings tegen als ik stress en slapeloze nachten heb? 

Zal de sugar challenge mijn antwoord zijn op een blijvend 6 kg minder resultaat? 

Ik heb aan mij zelf beloofd om van elke avondmaal een foto te maken en bij mijn vervolgverhaal te posten.

Op onderstaande foto zie je een pasta salade (niet volkoren), olijven, zoete puntpaprika, wortel, cherry tomaten, appel, walnoten, roquefort kaas, olijfolie en gedroogde kruiden.