No sugar challenge

No sugar challenge


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Met nog twee maanden te gaan voordat beide voeten geopereerd worden, wil ik graag 6 kg afvallen met blijvend resultaat. Ik wil namelijk niet dat in mijn herstelperiode van 4-6 weken waarin ik veel minder kan bewegen, nog eens 6 kg aankomen bovenop mijn gewicht nu. Hoe ga ik dit aanpakken? Tips?

Het werkt voor mij niet om calorieën te tellen en toch suiker te blijven toelaten in mijn leven. Zó kom ik nooit van die suikerverslaving af en de ene calorie is de andere niet.

Dan maar rigoureus 30 dagen lang alle suiker vermijden. Mijn geliefde fruit - groente smoothie laten staan. Geen chocolade snoepen en ook niet eens in de maand. 'Nee,' zeggen tegen traktaties op werk en op verjaardag visite. Geen pizza, patat, witte rijst of andere witte koolhydraten. Niet meer dan een kopje koffie per dag en wel 2 liter water drinken. Geen brood eten waar suiker aan toe is gevoegd en alleen zuurdesem of roggebrood.

Wat dan wel?

Mijn vriendin Catherina van gezondmetkids.nl heeft goede adviezen. Deze powervrouw en oermoeder  maakt 'bijna' alles zelf. Vandaag mocht ik haar versgemaakte humus en chocoladepasta proeven. Heerlijk! Dat laatste mag ik ook niet in de eerste fase van de sugar challenge... either way, een gezonder alternatief dan de vele supermarkt varianten.

Eind oktober vorig jaar ben ik met het geven van borstvoeding gestopt toen mijn zoontje 11 maanden oud was. Dat scheelt 500 kcal verbranding per dag. Destijds was ik zelfs bang te mager te worden. Sindsdien ben ik met een zoektocht bezig om weer in balans te komen. Hoe ga ik cravings tegen als ik stress en slapeloze nachten heb? 

Zal de sugar challenge mijn antwoord zijn op een blijvend 6 kg minder resultaat? 

Ik heb aan mij zelf beloofd om van elke avondmaal een foto te maken en bij mijn vervolgverhaal te posten.

Op onderstaande foto zie je een pasta salade (niet volkoren), olijven, zoete puntpaprika, wortel, cherry tomaten, appel, walnoten, roquefort kaas, olijfolie en gedroogde kruiden.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Het zou zoveel makkelijker zijn als er niet zoveel (verborgen) suiker in de supermarkt zou liggen. Word er je ook niet toe verleid.
| 17:07 |
Ik weet het. Zelfs aan vleeswaren, gerookte  zalm en karnemelk is suiker toegevoegd
| 20:00 |
Succes, ik ben via 'nooit meer migraine' van suiker afgekomen en heb inderdaad 'nooit meer migraine' als ik me er aan houd. Vakantie is moeilijk, zeker in een hotel. Ik kan rustig af en toe iets zoete eten, maar te vaak, de eitjes opslorpen na de Pasen, ik voel me meteen minder prettig. Ik drink nooit meer frisdranken, fruitsappen etc. Geen ijs, ik maak zelf mijn zuurdesembrood en we kopen geen pakjes en zakjes. Voor mijn gewicht was het niet nodig overigens.
| 11:13 |
Heerlijk om nooit meer hoofdpijn te hebben wat een bijwerking is van teveel suiker. Dank voor de tip. Waardevol om ook eens in te duiken.
| 19:18 |
Heb geen advies of zo, wil alleen heel veel succes wensen...
| 07:28 |
Ik neem aan dat er ook in die pasta suiker zit... of heb ik dat nu volledig mis?
| 21:00 |
In pasta zit ook suiker inderdaad. Vanaf morgen mag  ik alleen volkoren  producten met GL onder de 35. Ik moet weer meer nadenken over wat ik in mijn mond stop. Elke pondje gaat door .... :)
| 21:03 |
Ja... herkenbaar :)
| 21:10 |
Elk stapje is er een. Thx
| 21:11 |
Leuk om te lezen. Ik wil ook 'even' 5 of 6 kg af vallen, gewoon omdat ik me dan meer mezelf voel. Suiker is voor mij zoooo moeilijk om te laten staan. Benieuwd hoe het jou vergaat. SUCCES
| 16:42 |
Succes! Voor mij ook en vooral in stress situaties en slapeloze nachten. 

Vanavond iig weer we  lekkere salade gegeten. Schrijf vanavond een blog hoe mijn dag ging. Morgen begin ik echt en zat nu nog in voorbereidende tijd. 
| 18:59 |
Succes met de challenge!

Ik ga met m'n examens alle suiker vermijden, puur om m'n concentratievermogen te verbeteren want ik word duf van alles waar suiker in zit
| 11:31 |
Goed van je. Dat is discipline! Succes met jouw examen.
| 11:54 |
Haha, ja, suiker mijden is inderdaad discipline.
Op Yoors zitten is een beetje studieontwijkend gedrag (oeps 😂)
Dankuwel :)
| 12:11 |
Je bent goed bexigv !
| 12:12 |
Heel veel succes!
| 10:21 |
Ik zie dat je waardevol aanvullend advies hebt gekregen van Marjolein. Jouw pastasalade ziet er iig lekker en gezond uit. Het gaat je zeker lukken!
| 01:48 |
ik heb de sugar challenge jaren geleden eens gedaan. Resultaat is dat de kilo's eraf vlogen, ik daarna nooit meer cola gedronken heb, vind ik echt niet te drinken meer. Ik ben spa rood gaan drinken, wat ik ervoor niet lekker vond en ik ontbijt met een overnight oat.
| 21:11 |
Dank voor jouw antwoord. Zijn de kgs eraf gebleven? Of kan je eerder op de rem stappen?
| 21:13 |
nou, die kilos zitten er wel weer aan. Ik vind wel dingen zoeter smaken dan voor die tijd en het is nu toch vier jaar geleden dat ik het heb gedaan, en ik heb het maar 1 maand gedaan.
| 21:20 |
Thanks. Eigenlijk is het goed om de 80-20 regel aan te houden als levenstijl. Het is zo veel makkelijker om aan te komen dan op gewicht te blijven.
| 06:35 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen