×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
True crime 3: De dikke envelop met dreigende woorden

True crime 3: De dikke envelop met dreigende woorden


‘Ben je helemaal gek geworden dat je zijn rekeningen blijft betalen totdat hij werk heeft. Hij mag zijn eigen boontjes doppen. Jullie relatie is over.’ zei mijn vader met strenge donkerbruine ogen.
‘Maar hij kan zijn rekeningen niet betalen anders,’ riep ik verontwaardigd.
‘Ik weet een goede oplossing. Alles wat jij nu betaald trek je van jullie gezamenlijke schulden af en dat doe je maximaal drie maanden lang.’

Ik kalmeerde langzaam. Met Tim sprak ik bovenstaande af. Hij vond het ok, dat ik de schulden aan instanties afbetaalde en dat hij alleen nog de schuld aan zijn ouders over hield.
Aan zijn vader betaalde ik alle rijlessen terug die hij had voorgeschoten.

Tim begon meer dan mijn salaris te eisen… Ik verdiende begin twintig nog niet zoveel en tja als dat niet genoeg was voor de uitgaven die hij deed. Nadat hij nul op rekest kreeg, begonnen de dreigementen. Eerst met telefoontjes naar mijn werk. Berichtjes met bedreigingen op het antwoordapparaat van mijn ouders achterlaten enzovoort.

Ik trok het niet meer en stapte naar het politiebureau. Aangifte wegens bedreiging. De agent was aardig en hartgrondig. Mijn zaak werd gelukkig serieus genomen omdat ik voldoende bewijzen verzameld had en omdat Tim als vuurwapen gevaarlijk in hun systeem stond.

Een maand later.

‘Mayke, kan je alsjeblieft de aangifte wegens bedreiging intrekken? Ik beloof je dat ik niet meer zo raar zal doen. Ik maak van die gekke bokkensprongen omdat ik nog steeds veel van je houdt en hoop dat je bij mij terugkomt. Kan je mij vergeven alsjeblieft en met de politie gaan praten om de aangifte in te trekken?’ ’smeekte Tim in een bericht. Ik dacht aan zijn mooie blauwe ogen en gemillimeterde haren.

Zonder overleg met mijn ouders belde ik naar de politie. ‘Agent, ik wil de aangifte wegens bedreiging intrekken,’ liet ik weten. ‘Daar ben ik niet blij mee mevrouw,’ klonk nors door de telefoon voordat de hoorn op de telefoon gegooid werd. Wat raar dacht ik… Waarom moet hij zo reageren?

Een half jaar ging voorbij.

Blij als een kind danste ik door de woonkamer op ‘Like a Virgin, For the very first time,’ van Madonna.
Mijn schulden had ik afbetaald, die als een last van mijn schouders afgleden. Ik had mijn salaris weer voor mijzelf. Ik danste door het leven.

In de middag keek ik een spannende detective op tv met knappe blonde Zweedse mannen. Ik zal helemaal in de TV. Plotseling hoorde ik ‘Kaboem.’ Mijn hart zat in mijn keel. Wat was dat?
Ik snelde naar de deur. Een dikke witte envelop zonder tekst lag op de deurmat.
Vier A4tjes vol met aan beide kanten bedreigingen van Tim.

Word vervolgd.

Waarom blijven vrouwen jarenlang in een ongezonde relatie? Mijzelf niet uitgesloten.
Lees in onderstaand filmpje vijf tips van psychologe Najl hoe je door kunt zetten en de relatie blijvend verbreekt.

In het filmpje heeft Najla het over het Boek Verbonden.
Soberana
Je vader en die agent hadden 100% gelijk en ik neem aan dat jij dat inmiddels ook wel weet. Ik heb vele vrouwen gezien die weigerden zo'n kerel acuut te dumpen: de meeste beroepshalve, maar ook 1 vriendin die voortdurend werd bedreigd en mishandeld. Haar argument: 'maar als hij niet  zo naar doet, is hij heel erg lief voor me'😱 Dat 'lief zijn' bleek bij doorvragen te bestaan uit koffie op bed brengen en het masseren van haar voeten. Ik heb haar aangeraden om een klein koffiezet apparaatje te kopen voor op het nachtkastje en een voetmassage-apparaat!
17-08-2018 06:02
17-08-2018 06:02 • 1 reactie • Reageer
Mayke Muller
Ja. Heftig. Zo in een sleur komen ook dat t moeilijk wordt om de relatie te verbreken. Ik heb een tante die geslagen werd en toch tot de dood bij hem gebleven is.
17-08-2018 08:58
17-08-2018 08:58 • Reageer
Hans van Gemert
Ik begrijp wel dat die agent niet blij was dat je de aangifte introk
17-08-2018 00:22
17-08-2018 00:22 • 1 reactie • Reageer
Mayke Muller
Ja. Ik was jong en naïef en geloofde nog in de goedheid van de mens 
17-08-2018 06:00
17-08-2018 06:00 • Reageer