×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Van onzichtbaar naar zichtbaar

Van onzichtbaar naar zichtbaar


De onzichtbare wereld. Niemand weet wat je echt denkt. Het verwerken van verlies moet je zelf doen. Eigenlijk kan je er vanuit gaan dat niemand zich echt interesseert wat er met je gebeurd is. Mensen zijn meestal blij dat zij zelf niet in deze situatie zijn beland. 

De mens heeft 52 gedachten per minuut. Als je denkt dat je het wel uit door er over te praten en te schrijven, is dat niet zo. Er is altijd wel een restant wat achterblijft. Gedachten die je veilig verborgen laat voor de buitenwereld. Gedachten uit de donkerste hoekjes van je ziel. 

In eens verschijnen rode vlekjes op jouw huid. Geconcentreerd op je handen en voeten. Je voelt pijn en het jeukt. Alles vastpakken doet pijn. Lopen doet pijn. De gedachten in jouw hoofd gaan in de versnelling. Waar ligt het aan? Wat kan ik er aan doen? Wanneer gaat het weg? 

De eerste keer dat ik een paar plekjes eczeem kreeg, was drie maanden na de bevalling van mijn oudste zoon. Hij kwam heel snel ter wereld, binnen drie uur en vijf en vijftig minuten. Vrij snel werd hij naar de couveuse afdeling gebracht omdat zijn temperatuur niet hoger werd. Hij bleek een hartafwijking te hebben en Down. 

Mijn jongste is nu vier maanden. Pas geleden ben ik mijn eerste kindje kwijtgeraakt, mijn grijsje. Het maandenlange wikken en wegen wat ik zal doen. Hoe ik er mee om moest gaan, bleef allemaal binnen. Er woedde een interne oorlog tussen hoofd en hart. 

Nu heb ik een eczeem uitbraak. Mijn handen en voeten zitten helemaal onder. Ook een paar plekjes op mijn gezicht en benen. De stress die ik had, is nu naar buiten gekomen en laat zich zien als lelijke rode jeukende en pijnlijke vlekjes op mijn huid. Je kan wel denken dat niemand het ziet of merkt. Nu is het zichtbaar. Voor iedereen. 

Van onzichtbaar naar zichtbaar 
Bodycoach
HEFTIG!!! Ik wens jou het allerbeste toe!
08-04-2017 15:26
08-04-2017 15:26 • 1 reactie • Reageer
Mayke Muller
Thx. Tips?
08-04-2017 15:28
08-04-2017 15:28 • 1 reactie • Reageer