×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
2019..... week 2.1

2019..... week 2.1


Vandaag doe ik al een update van de week.... gewoon omdat het kan. En omdat ik zin heb om te schrijven.

In het begin van dit jaar maakte ik een wensenlijstje voor 2019. 1 punt daarvan werd direct gerealiseerd. Minder werken. Van 32 terug naar 24 uur per week.  En dat bevalt me wel. Morgen nog even een paar uur werken en dan zit dat er weer op voor deze week. 

Ook vertelde ik dat mijn man ik samen een maandmenu hadden gemaakt. Inmiddels heb ik dit verwerkt in een nieuw schrijfblok en maak ik er maar wat moois van. Zie foto's hieronder

Het gekrabbel in het menu bewijst maar weer dat mensen van nature veranderlijk zijn. De lege plek word op dat moment bedacht. Het valt in het weekend en dan houden we nog wel eens van lekker makkelijk. De stampot van eerder deze week werd vervangen door aardappels spruitjes en een gehaktbal. Want ja... budgettaire gezien was spruitjes kopen voordeliger 1+1 gratis. En de bami van vanavond word verplaatst naar morgen.  Dit omdat mijn moeder hutspot had gemaakt. En wij dit dus mooi vanavond konden eten. Ik had er dus geen werk van. 

Hutspot... ik denk dat dit het enige gerecht is die ik NIET kan maken. Ik herhaal NIET.  Wat ik ook probeer, welk recept ik ook volg of juist niet. Het is niet te eten als ik dit heb geprobeert te maken. En dus als mijn moeder het maakt, kookt ze extra. Krijg ik een apje en heb ik avondeten staan zonder dat ik er moeite voor hoef te doen. 

In ditzelfde schrift heb ik een pagina genoemd januari 2019. Hoe toepasselijk....  hierop staan dan de dingen die ik in januari moet doen of gedaan wil hebben.

Afgelopen maandag moest de middelste naar de schoolarts. Hij werd gemeten en gewogen. Er werden testjes gedaan. En gelukkig was alles in orde. Hij is nu 114 cm lang en 21 kilo. Ogen goed, oren goed. Ik had ook niet anders verwacht. En na de kerstvakantie begon ook zwemles weer voor hem. 

Wat ben ik blij dat voetbal nog winterstop heeft.... dinsdagochtend heb ik lekker gewerkt. En smiddags ging 1 kindje te spelen en de andere 2 waren lekker thuis. Samen een spelletje gedaan terwijl de kleinste sliep. En later met de klei en kleuren. 

Op woensdag weer de hele dag werken. De bokslessen van de oudste begonnen ook weer. En dus van 17.00 tot 18.00 zit ik braaf aan de bar van de sportschool te wachten tot hij klaar is... en terwijl ik daar zit te wachten denk ik.... ik had ook best dit uur kunnen benutten om te sporten... haha wie houd ik voor de gek. Ik ben geen sporter. Een lekkere wandeling of een mooie fietstocht prima. Maar in de sportschool met gewichten enzo dat is niks voor mij. 

Vandaag weer een paar uur gewerkt. En daarna de badkamer een grote beurt gegeven terwijl de kindjes mooi aan het spelen waren. (De kleinste lag op bed) en toen dook ik even in de papieren. Menu doorgenomen en de bonnetjes van de boodschappen. En wat blijkt.... Ik pin altijd 100 euro per week en gebruik dat voor de boodschappen. Ik was vorige week al met manlief boodschappen wezen doen. En vandaag heb ik nog wat dingetjes gehaald voor ons maandmenu. Rest alleen nog brood, vleeswaren, fruit en verse groenten. Voor de rest is alles in huis. Alles voor het avondeten, om lekker te snoepen gewoon omdat dat kan. En ik heb uitgegeven 136 euro. 

Als dat geen goede start is.... oké oké... de maand is nog maar 10 dagen bezig. Maar dan nog..... 

En toen ik dat allemaal had bekeken ging de deurbel. En werd mijn bloomon bos gebracht. Die ik had besteld met mijn Nuon exclusief punten. En ik moet zeggen hij is prachtig. Ik heb helaas geen hoge vaas dus moest ik de bloemen wat inkorten. 

marijke
wij plannen het eten per week. En manlief houd zich daar strikt aan.
11-01-2019 23:53
11-01-2019 23:53 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Wat gedisciplineerd om zo'n lijst te maken. Ik plaats op Yoors regelmatig weekmenu's, maar zelf doe ik er niet aan. 
11-01-2019 14:14
11-01-2019 14:14 • 2 reacties • Reageer
Memvan3
lekkerereceptenvoor2 ik krijg er zoveel rust voor terug... tuurlijk kunnen er dingen veranderen. Of dat je het ene op een andere dag eet. Ik wilde meer rust... en dat krijg je hiermee wel. Niet meer elke dag nadenken over wat nou weer te eten.
11-01-2019 19:09
11-01-2019 19:09 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Memvan3 Snap ik. Ik ga twee keer per week boodschappen doen. Neem mee wat ik wil of in de aanbieding is. Iedere dag bedenk ik dan wat ik ermee ga doen. Maar ik heb geen groot gezin. Zo is ieder gezinssituatie anders. 😉
11-01-2019 20:28
11-01-2019 20:28 • Reageer
Encaustichris
Wat grappig! Een maand van tevoren bedenken wat te eten lukt mij niet.
Misschien je lijstje er af en toe eens bij pakken :-)
11-01-2019 13:44
11-01-2019 13:44 • 1 reactie • Reageer
Memvan3
Encaustichris dit is natuurlijk op basis van wat we vaak eten.... en zo houd je er wat afwisseling in. Ik vind het heerlijk werken. Zorgt voor veel rust in mijn hoofd. En dat was mijn doel. Er worden vast nog wel dingen omgedraaid of veranderd... maar zoals het nu staat vind ik het prima.
11-01-2019 19:11
11-01-2019 19:11 • Reageer
Sonja
Dat zou ik dus ook moeten doen een week planning maken, maar hier is het meer de zoete inval zo van waar hebben we zin in vandaag? Leuke blog!
11-01-2019 07:59
11-01-2019 07:59 • 1 reactie • Reageer
Memvan3
Sonja dat kan ook heel leuk zijn. Ik merkte dat ik behoefte had aan rust en structuur. En dat bied dit zeker..... en je bespaart op boodschappen.
11-01-2019 19:12
11-01-2019 19:12 • Reageer
DiaantjesLife
Leuk overzicht weer en wat goed je lijstjes! Ik maak altijd een weekmenu, dat is makkelijk met boodschappen doen inderdaad. Kan me voorstellen dat het met een groot gezin zo beter werkt en dat overzicht met afspraken is ook nog niet zo verkeerd. Doel aan het eind van de maand alles afstrepen, zou iets voor mij kunnen zijn. Dus dank je wel voor de tip. Misschien ga ik dit dus voor mij aanpassen en een weekschema maken, eten en things to do!
11-01-2019 06:00
11-01-2019 06:00 • 1 reactie • Reageer
Memvan3
DiaantjesLife altijd handig!
11-01-2019 19:12
11-01-2019 19:12 • Reageer