2019.... week 3


Naar aanleiding van de grote kastopruiming van beebje heb ik afgelopen maandag nog voor werktijd al haar kleren op hangers gedaan. In setjes... deze heb ik allemaal opgehangen. En de beslissing genomen dat ik elke dag de voorste uit de kast haal. Als het gewassen en schoon is hang ik het achteraan. Dat betekend voor mij rust.... ik hoef namelijk niet na te denken wat ze aan krijgt. Ik heb een systeem gebouwd. Waardoor ze dus ook al haar kleren gaat dragen. En niet steeds of vaak hetzelfde.... ze heeft 9 setjes. En dan nog 2 losse vestjes en 2 spijkerbroekjes.... kleren zat dus.....

Nadat ik mijn systeem in werking heb gesteld, ben ik achter mijn laptop gekropen om een paar uur te werken. Tussendoor vast het eten voorbereiden. Zodat manlief alleen de pasta hoeft te koken terwijl ik met de middelste bij zwemles zit. Het oudste en jongste kind eten elke maandag avond bij mijn ouders....

Dinsdagochtend moest deze mama gewoon werken.... smiddags namen de kinderen elk een speler mee naar huis en had ik een huis vol jongens.... 

Woensdag... moest ik de hele dag werken. Elke woensdag werk ik samen met mijn man vanuit ons huis. Buiten dat we gewoon aan het werk zijn, vinden we het wel gezellig. Lekker samen lunchen, kopje koffie drinken. Als ik thuiswerk doe ik ook nog wel eens wat dingetjes in huis. Ik zet bijvoorbeeld van te voren de wasmachine en de vaatwasser aan. Dan kan ik dat in mijn pauze legen. Opruimen en of ophangen.  Van 17.00 tot 18.00 zat ik weer gezellig aan de bar bij kickboksen te wachten tot de oudste klaar is met sporten .... 

Donderdag.... mijn enige hele vrije dag... (en 2 vrije middagen)  vandaag samen met beebje boodschappen gedaan. We hoefden niet zoveel. Aangezien we natuurlijk met een maandmenu zijn gaan werken. En het grootste deel daarvan al hadden gekocht.

Daarna aan de poets thuis.... en zijn er weer de nodige items verdwenen ...

>1 draadmand, die kapot was. > 1 oude kussenhoes. > 3 lege stickervellen. > 4 enkele sokken. > 2 kapotte broodtrommels. > 2 doosjes uitgedroogde klei. > 2 lege pennen. > 1 kapotte kledinghanger. > 1 plaatjes boek (die baby kapot heeft gemaakt). > de decoratieinhoud van een vaas. > 2 strookjes zegels. > 1 paar schoenen van de middelste. 

Smiddags moest ik met de oudste naar de tandarts. En later ivm slecht weer mochten ze de rest van de middag achter de playstation gezeten. 

Het eten was makkelijk... mijn moeder had de dag ervoor een hele dikke pan stampot koolrapen gemaakt. En dus kregen we daar een flinke hoeveelheid van. Direct gegeten  en nog een deel ingevroren.

Vrijdag.... vandaag was ik op kantoor. Een lange dag. Ik was pas 18.30 thuis.... de oudste had smiddags een kinderfeestje. En werd daarna bij zijn vader gebracht. De middelste was door zijn vader eerder op de middag al opgehaald. Ik was zo ontzettend moe. Dat ik gewoon om 9 uur al op bed lag. 

Zaterdag... in de ochtend ging ik een bakje koffie doen met beebje. Tussen de middag samen met manlief en beebje lekker geluncht. En daarna heb ik gewoon heerlijk een middagdutje gedaan. Rond half 4 ging ik met beebje op verjaardag visite. Mijn man had een dag voor zichzelf. Is soms ook nodig... we waren rond 9 uur weer thuis. Minimeisje gedroeg zich voorbeeldig. En thuis viel ze als een blok in slaap. 

Zondag.... vanochtend zijn we met zijn 3en naar pake en beppe geweest. En hebben we daar tussen de middag gegeten. Wat op ons menu stond ligt dus nog in de vriezer. En komt wel een andere keer.... smiddags ben ik een uur wezen wandelen. Het was koud, maar de zon scheen. En ik had het nodig. Even ontladen .. even verstand op 0... even niks.. 

Om half 7 heb ik de jongens opgehaald. Lekker geknuffeld. Verhalen  aangehoord. Gekletst. En toen zijn ze rond half 8 op bed gegaan. Ook mini meisje sliep al snel. 

Nu lig ik lekker op de bank. Nog even tv kijken .... en dan ga ik op bedje.

Tot volgende week!