2019.... week 4.


Maandag: Vandaag heerlijk gewerkt. Lekker veel gedaan. En dat lekker thuis. Deze week kom ik niet op kantoor. Na het werken moest ik met de middelste naar zwemles. Maar die werd onderweg niet lekker. En dus naar huis.... 

Dinsdag: in de ochtend moest ik werken. En smiddags nam de middelste een speler mee.... ze speelden heerlijk samen buiten in de sneeuw!

Woensdag: zoals elke woensdag werken mijn man en ik beide thuis. Deze keer liepen we met zijn allen door de sneeuw naar school. En dat in de pyjama's. Het was de start van de nationale voorleesdagen. En die begon met een voorleesontbijt.

Toen we allemaal klaar waren met werken. En ik al mijn kinderen weer veilig thuis had. Hielden we savonds nog even een klein sneeuwballengevecht.

Donderdag: Ik bracht minimeisje naar mijn ouders. Want ik zou vanochtend voorlezen in de klas van mijn kinderen. Als eerste in groep 4 bij de oudste. Ik las voor uit het boek rambamboelie. De kinderen vonden het prachtig, hoorde ik later  van juf. Tussen het voorlezen in groep 4 en daarna in groep 2 bracht ik snel de auto naar de garage. Nah snel? Het was natuurlijk glad vanwege de sneeuw dus reed ik voorzichtig. Het was weer tijd voor de jaarlijkse apk. Lopend ging ik terug naar school en las bij de middelste in de klas voor uit het boek als je een vriendje nodig hebt. 

Foto 1. In groep 4 en foto 2 in groep 2.

Daarna haalde ik dochterlief op. En deed wat huishouden. Smiddags nam de oudste een speler mee. En ook die waren de hele middag in de sneeuw te vinden. 

Vrijdag: de laatste werkdag. Maar wel altijd een volledige en dus een lange. 'savonds lekker macaroni gegeten.  En hebben we kaarten besteld voor de bumba show op 24 februari in Leeuwarden.  Nu al zin in...

Zaterdag: de sneeuw was in 1 nacht verdwenen. Manlief haalde in de ochtend wat verse broodjes en de laatste dingen voor de boodschappen van deze maand. Terwijl ik de kinderen aankleed en voorzag van een ontbijtje. Daarna gingen we met zijn allen een bakje koffie halen bij pake en beppe. Smiddags keken we een film. "Ferdinand"  en verder waren we vooral lui.... ik maakte nog een lekkere chocoladetaart voor de visite van zondag 

Zondag: vanochtend ontbeten we met de overgebleven croissants en keizerbroodjes van gister. Warm uit de oven met kaas en ananas of ham en kaas. Daarna kwamen opa en oma op visite.  Oma nam een bloemetje voor mama mee.... 

Ook had oma nog een tas met kip mee. Van de kippenboer op de markt. Dit omdat ze had gelezen dat wij met 5 mensen rond moesten komen van 100 Euro per week.  Ik moest wel lachen. Dankte haar voor de zak kippenvlees. En vertelde dat wij bewust van dat bedrag rond komen. Ik geef heus wel eens meer uit per week. Maar we proberen om van 100 Euro met zijn 5en rond te komen. En niet dat we niet meer dan dat kunnen besteden.... ze had het dus verkeerd begrepen. #facebookgroep budget boodschappen doen.

Nadat ze waren vertrokken  hadden we een relaxte middag voor de buis. Savonds aten we in alle luxe varkenshaas met gorgonzola saus. En de kinderen visticks.... met aardappelkrokketjes en haricoverts.

De jongens nog even onder de douche... en die liggen nu op bed. Minimeisje rent nog rond. Die heeft vanmiddag van 13.00 tot 16.30 geslapen.... dus die is nog lang niet moe!