×

Yoors


Inloggen
×

YoorsTer nagedachtenis aan feikje en  damion....

Ter nagedachtenis aan feikje en damion....


Ik schrijf dit ter nagedachtenis... voor moeder en zoon. Die helaas de woningbrand in hun huis niet hebben overleefd. 47 en 13 jaar oud.... ze mochten het helaas niet overleven.

Donderdagochtend ik sta op. Zet de koffiepot aan en smeer een broodje. Ik pak mijn telefoon en check facebook.... hier komt een bericht voorbij over een woningbrand in drachten. Ik lees het verhaal en zie dat het bij vrienden van mij op de straat is. Ik app mijn vriendin. Beetje kunnen slapen vanacht? Ik krijg een apje terug. Ik ben de hele nacht wakker geweest. Anneke schrik niet.... feikje en damion zijn overleden....

Ik schrok. Natuurlijk schrok ik. Deze mensen kende ik al jaren... mijn vriendin woonde op de hoek. En er zat 1 huis tussen daar woonden zij. Vrienden van mijn vriendin. Wat ons geregeld bij elkaar bracht als ik daar op visite was... ik kende ze ook nog van vroeger. Toen haar man een oomzegger in huis had wonen. Dat was een vriend van mij. Was zeg ik. Hij is een aantal jaar geleden omgekomen bij een auto ongeluk (samen met zijn moeder)

Dit gezin kende de nodige ellende. Ze kenden het verdriet van verlies. Maar ze stonden voor iedereen klaar. Ze hielp vrijwillig bij een stichting die spullen inzamelen voor mensen die het niet zo goed hebben. Ze hielp je waar ze kon. Ze had 3 dochters en een zoon. En sinds april van dit jaar was ze oma. Haar oudste dochter woonde met haar kleinkind bij hun. En op deze afschuwelijke nacht waren er maarliefst 9 mensen in dit huis. De vader van de baby en de baby zijn van het dak gehaald. Dat was zijn enige uitweg. Haar man. De vader van haar kinderen heeft verscheidende pogingen gedaan om iedereen uit huis te halen. De overbuurman (lid van satudara) waagde zijn eigen leven om haar kinderen te redden. (Als er iets positiefs gedaan word hoor je de media niet) hij werd later tijdens een van zijn acties door de politie naar de grond gewerkt alsof het 1 of andere misdadiger was. 5 mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. 2 waren ok. En helaas hebben 2 het niet gered. Zij lagen te slapen en hopelijk en dit hoop ik met heel mijn hart. Zijn ze gestikt in de rook (slapend) en hebben ze slapend hun dood gevonden. Ik wil niet weten of ze bij hun positieven waren ten tijde van de brand. Ik geloof liever dat ze er niks van gemerkt hebben.

Inmiddels zijn we een paar dagen verder. Zijn er crowdfunding's gestart. En is de familie overladen met spullen, liefde en knuffels.....

Ze krijgen hun moeder en hun broertje er niet mee terug. Maar wat zijn ze dankbaar voor alle hulp en liefde die ze getoond word.

Lieve Feikje, lieve Damion... rust zacht. Ter nagedachtenis aan jullie....

(Foto komt van www.waldnet.nl hierop staan ook de berichten over deze brand)