Aftellen met Stip... zaterdag 21 december...


Vandaag was een erg vermoeiende dag... sowieso ga ik niet echt graag op een zaterdag boodschappen doen, maar nu was het de zaterdag voor kerst! Het kerstmenu werd al een tijdje geleden opgesteld, de ingrediënten mooi op een lijstje verzameld, dat wat ik al in huis heb keurig aangeduid en dat wat aangekocht diende te worden proper opgelijst. Toch liep ik een beetje verloren tussen rekken, bakken, stapels en rayons, werd ik een beetje gek van de overload aan producten en  zocht ik een compromis wanneer ik iets niet vond. Een horeca-groothandel is namelijk zo enorm dat je er gewoon verdwaalt en je brein draait overuren wanneer je tussen alle ditjes en datjes moet zoeken naar... je spendeert er uren en de twijfel slaat toe over de gekste dingen... zou ik dat meenemen of dit of toch deze... Oh kijk ze hebben vegan kaas, die wil ik wel en oh ze hebben ook deze nog en die en... waar zou de lactose-vrije room staan en oh kijk er is een afdeling met bladerdeeg, oehhh dat is wel een heel groot pak...

Vijf uur... ik zeg u... vijf uur lang dwaalden we rond in een magazijn van goederen, zag ik producten die ik nog nooit had gezien, keek ik mijn ogen uit naar sauzen, kruiden, bouillons, soepen, afbakbroden, chocoladeparels, dranken, pastaslierten, kazen, vissoorten, vleessoorten,... en sorteerde ik in tassen wat welke kant op moest om dan uiteindelijk alle ingrediënten voor het volledige kerstmenu op de juiste locaties te krijgen... 

Morgen starten namelijk de voorbereidingen voor het kerstmenu...

kerst2019
kerst2019
kerst2019